کل 26875
0

بیماری های قلبی در کشور تا ۱۰ سال آینده دو برابر می شود

  • کد خبر : 12416
  • 30 بهمن 1394 - 19:43

دکتر مسعود اسلامی اظهار داشت: مطالعات مختلفی که در استانهای کشور صورت گرفته است، نشان می دهد شیوع فاکتورهایی که باعث بروز بیماری های قلبی در ایران می شوند افزایش پیدا کرده و سیر صعودی هم دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به روند فزاینده شیوع برخی عوامل بیماری های قلبی عروقی همچون چاقی، دیابت، فشار خون و استعمال دخانیات در کشور اشاره کرد و گفت: متاسفانه برخلاف کشورهای پیشرفته که تا حدود زیادی توانسته اند عوامل شیوع بیماری های قلبی را کنترل کنند ما وضعیت خوبی در این زمینه نداریم .

این متخصص قلب و عروق تاکید کرد: تا زمانی که برای پیشگیری از بیماری های قلبی، یک کار جامع ملی همراه با برنامه ریزی ۱۰ تا ۱۵ ساله صورت نگیرد به هیچ وجه نتیجه نخواهیم گرفت و کارهای کوتاه مدت و نمایشی در این زمینه بی تاثیر خواهد بود. 

وی یادآور شد: درحال حاضر نیز شایع ترین علت مرگ و میر در ایران، بیماری های قلبی عروقی هستند و اگر روند کنونی ادامه یابد طی ۱۰ سال آینده، شیوع بیماری های قلبی عروقی در کشور ما دو برابر خواهد شد. 

اسلامی ادامه داد: میزان بستری های قلبی عروقی در کشور، فوق العاده زیاد است و اگر میزان بیماری دو برابر شود تعداد تخت ها و امکانات بیمارستانی ما جوابگو نخواهد بود و بودجه سنگینی به دولت تحمیل خواهد شد بنابراین اگر یک دهم این بودجه را به امر پیشگیری اختصاص یابد نتیجه بسیار بهتری خواهیم گرفت. 

وی با ابراز خرسندی از اینکه سطح آگاهی مردم از بیماری های قلبی عروقی درحال افزایش است و امسال ارگان های مختلف در زمینه پیشگیری، اطلاع رسانی خوبی را آغاز کرده اند، اقدامات فعلی را نیازمند توسعه و تقویت دانست. 

دبیر انجمن آترواسکلروز ایران تصریح کرد: همانگونه که فرهنگ سازی در موضوعی مانند بستن کمربند و رعایت مقررات رانندگی در ایران موثر بوده است در پزشکی و پیشگیری از بیماری ها هم می تواند موثر واقع شود.

وی بر ضرورت بهره گیری از تجربیات دیگر کشورها در زمینه پیشگیری از بیماری های مزمن به ویژه قلب و عروق تاکید کرد و اظهار داشت: بسیاری از کشورها از فرهنگ سازی برای کاهش شیوع بیماری های قلبی عروقی استفاده کرده و موفق هم بوده اند و ما می توانیم از تجربیات آنها استفاده کنیم. 

این متخصص قلب و عروق بیان داشت: لازم نیست که حتما الگوهای بومی در این زمینه داشته باشیم و می توانیم الگوهای کشورهای موفق را گرفته و آنها را با شیوه های زندگی خودمان منطبق کنیم. 

بر اساس پیش بینی های سازمان بهداشت جهانی، بیماری های قلبی و عروقی به عنوان مهم ترین علت مرگ و میر در سراسر جهان تا سال ۲۰۲۰ است و این در حالیست که آمارهای رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نشان می دهد بیش از ۴۰ درصد مرگ و میرها در ایران ناشی از بیماری های قلبی و عروقی است.(ایرنا)

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=12416

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.