کل 26904
0

ارائه الگویی جهت ارزیابی کمی قابلیت اطمینان برق گرفتگی فشار ضعیف در صنعت توزیع برق با استفاده از FTA در محیط فازی

  • کد خبر : 10309
  • 26 بهمن 1395 - 0:00
ارائه الگویی جهت ارزیابی کمی قابلیت اطمینان برق گرفتگی فشار ضعیف در صنعت توزیع برق با استفاده از FTA در محیط فازی

توضیحات :

مجله علمی پژوهشی سلامت کار ایران

 

دوره ۱۲ – شماره ۲ – سال ۱۳۹۴

 

نویسندگان : حامد کلاسنگیانی ، منوچهر امیدواری

 

چکیده :

زمینه و هدف: تکنولوژی برق و گسترش آن در حدود وسیع موجبات تماس مردمان بیشماری را اعم از متخصصین فن و کارکنان درگیر با تولید، انتقال و توزیع نیرو و نیز مصرف کنندگان برق شامل مشترکین خانگی و صنعتی را فراهم ساخته است. برای کارکنان و مصرف کنندگان انجام کار و مصرف این انرژی پاک باید به گونه‌ای باشد که هیچگونه خطری را برای رفاه و سلامتی انسان بوجود نیاورد. با این همه غالباً حوادث ناخواسته‌ای در مورد برق گرفتگی را شاهد هستیم که در اثر این حوادث انسانهایی جان باخته و یا به طور دائم از کار افتاده می‌شوند. هدف از مطالعه حاضر ارائه الگوی تحلیل حادثه برق گرفتگی فشار ضعیف بر اساس مدل FTA در محیط فازی در صنعت توزیع برق می باشد.

روش بررسی: درمطالعه حاضر پس از انجام مطالعات کتابخانه ای و مطالعات اولیه، با جمع آوری اطلاعات از شرکت های توزیع برق در خصوص علل حوادث برق گرفتگی فشار ضعیف به تحلیل آنها پرداختیم. سپس با استفاده از روش FTA به ریشه یابی حادثه برق گرفتگی فشار ضعیف پرداخته شده است. با توجه به اینکه مدل مذکور، به صورت درختی و سلسله مراتبی می باشد برای تخصیص وزن احتمالات به علل ریشه ای از روش فازی استفاده شده است. بدینگونه که پس از ریشه یابی حوادث با استفاده از مدل FTA و یافتن رویدادهای پایه از منطق فازی در تعیین احتمال وقوع هر رویداد پایانی استفاده شد و با تخصیص وزن احتمالات به دروازه های “و” و “یا” با استفاده از روابط احتمالاتی، با بررسی میزان تأثیر آنها در وقوع رویداد اصلی، به ارائه نتیجه نهایی پرداختیم.

یافته ها: نتایج نشان می دهد که احتمال وقوع حادثه برق گرفتگی فشار ضعیف در صنعت توزیع برق ۰.۱۰۹۳۸۵۴۵۴۴ می باشد که این میزان سطح ریسک بسیار بالایی برای کارکنان درگیر در این صنعت مهم و حیاتی می باشد. لذا با توجه به تعیین MCS های بحرانی و با اتخاذ روش های کنترلی ، حذف این مسیر در میزان احتمال حادثه برقگرفتگی فشار ضعیف مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

نتیجه گیری: دربرق گرفتگی شبکه فشار ضعیف، قابلیت اطمینان ۸۹۰۶۱۴۵۴۶/۰ می باشد که با شناسایی مسیر بحرانی ۱ (A1.11)، می توان با اتخاذ تدابیر کنترلی و حذف آن ، قابلیت اطمینان را به ۹۲۷۷۵۴۲۵۸/۰ افزایش داد که افزایش چشم گیری در قابلیت اطمینان می باشد.

 

واژه‌های کلیدی : صنعت توزیع برق ، حادثه ، رویداد نامطلوب ، مدل FFTA ، مسیر بحرانی

 

<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=10309

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.