کل 26876
1

کیفیت میکربی و شیمیایی آب مصرفی در صنایع غذائی با محتوای پایین آب در محصولات نهایی

  • کد خبر : 9400
  • 16 مرداد 1396 - 0:00
کیفیت میکربی و شیمیایی آب مصرفی در صنایع غذائی با محتوای پایین آب در محصولات نهایی

توضیحات :

فصلنامه سلامت و محیط زیست

دوره ۱ – شماره ۲ – سال ۱۳۸۷

نویسندگان : محمد مسافری ، حسن تقی پور ، علیرضا استاد رحیمی ، شاهرخ نظم آرا

چکیده :

زمینه و هدف: در فرآیند تولید مواد غذایی پرمصرفی نظیر کیک، بیسکوئیت، شکلات، ماکارونی و… در مراحل خمیرگیری و آماده ­سازی مواد اولیه، آب مورد استفاده قرار می گیرد. در تحقیق حاضر کیفیت میکربی و شیمیایی آب­ های مصرفی صنایع بزرگ غذائی استان آذربایجان شرقی مورد بررسی قرار گرفت.

روش بررسی: تعداد ۱۱ کارخانه با تولیدات متنوع انتخاب گردید. نمونه­ های آب مصرفی طی فصل تابستان تهیه و از نظر وضعیت کنترل کیفی آب، آلودگی میکربی آب مصرفی و پارامترهای شیمیایی و فلزات سنگین آنالیز شدند. علاوه بر آن صنایع انتخاب شده از نظر وضعیت کنترل کیفی آب مصرفی نیز مورد بررسی قرار گرفتند.

یافته ها: بر اساس نتایج حاصل در صنایع بررسی شده وضعیت پایش کیفیت آب مطلوب نمی ­باشد. در برخی از صنایع آب مصرفی از نظر میکربی مشکوک به آلودگی بود. کیفیت شیمیائی آب مصرف شده از تفاو­ت­ های عمده ­ای برخوردار بود. در کلیه آب ­های آنالیز شده فلزات نیکل، کروم، مس، روی، آهن و منگنز مشاهده شد اما مقادیر اندازه گیری شده پائین تر از حداکثر مجاز استاندارد ملی آب شرب بود. سرب در کارخانه ماکارونی شماره ۲ بالاتر از حداکثر مجاز و در صنایع غذائی شماره ۱، کارخانه سوسیس و کالباس و کارخانه قند نزدیک به حداکثر مجاز بود. کادمیوم نیز در کارخانه ماکارونی شماره ۲ و کارخانه سوسیس و کالباس نزدیک به حداکثر مجاز مشاهده شد.

نتیجه­ گیری: به منظور اطمینان از سلامت و ایمنی مواد غذائی بهتر است صنایع تولید مواد غذائی حداقل برای آب مصرف شده در پروسه تولید از آب شبکه شرب استفاده نمایند. همچنین با توجه به احتمال آلودگی شیمیائی محصول نهائی لازم است بحث کنترل کیفی آب بیشتر مورد توجه قرار گرفته و استاندارد های ویژه آب در صنایع غذایی رعایت گردد و پائین بودن حجم آب مصرفی نمی­ تواند دلیلی بر عدم توجه به پایش کیفیت آب باشد. همچنین در محصولات نهایی چنین صنایعی لازم است میزان فلزات سنگین مورد آنالیز قرار گیرد.

واژه‌های کلیدی : صنایع غذائی ، آب ، کیفیت میکربی ، کیفیت شیمیائی ، فلزات سنگین

 << ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=9400

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.