کل 26890
1

مواجهه با استرس گرمایی در محیط های شغلی (مطالعات میدانی) : مطالعه مروری سیستماتیک

  • کد خبر : 25139
  • 24 بهمن 1398 - 1:47
مواجهه با استرس گرمایی در محیط های شغلی (مطالعات میدانی) : مطالعه مروری سیستماتیک

توضیحات :

مجله علمی پژوهشی سلامت کار ایران

 

دوره ۱۵ – شماره ۲ – سال ۱۳۹۷

 

نویسندگان : پروین نصیری ، محمدرضا منظم ، فریده گل بابایی ، مرضیه عباسی نیا ، معصومه چاوشی ، فرشته طاهری ، مهدی اصغری

 

چکیده :

زمینه و هدف: فعالیت در محیط های گرم یکی از خطرات فیزیکی رایج در محیط های کاری است که می تواند علاوه بر ایجاد بیماری های ناشی از گرما و اثر بر سلامت شاغلین، سبب افزایش ریسک آسیب ها و حوادث شغلی شود. هدف از  انجام این مقاله، مروری بر مطالعات صورت گرفته در مبحث استرس حرارتی در کشورهای مختلف، بررسی شاخص های مورد استفاده، ویژگی مواجهه در محیط های کاری گرم  و مشاغل پر خطر و  بررسی جایگاه و اهمیت این مطالعات بود.

روش بررسی: در این مطالعه مروری  از پایگاه های اطلاعاتی Web of Science، Scopus ، Pubmed ، ScienceDirect، Iran Medex ، Magiran، Google Scholar و SID  استفاده شد. کلید واژه های Heat stress,Heat strain, Heat exposure, Heat waves,   Workplace, Knowledge and attitude of workers about heat stress  (استرس حرارتی، مواجهه با گرما، امواج گرمایی، محیط های شغلی، آگاهی و درک شاغلین از استرس حرارتی) در بازه زمانی سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت ۱۰۳ مقاله وارد این مطالعه شدند.

یافته ها: ۹۰ درصد مطالعات مقطعی، ۴۱% مقالات مربوط به محیط های کاری روباز، ۴۲% مربوط به محیط های سرپوشیده بود. ۱۹ مطالعه به بررسی درک و قضاوت ذهنی افراد از استرس حرارتی پرداخته بودند. در ۶۰ مطالعه (۷۱%) از شاخص های دمای تر گویسان (WBGT) به تنهایی و یا همراه با شاخص های دیگر برای ارزیابی استرس حرارتی استفاده شده بود. شاغلین صنایع تولیدی و کشاورزان بیشترین مشاغل مورد بررسی بودند. اکثر مطالعات نشان دادند که شاغلین از استرس حرارتی و استرین ناشی از آن رنج می برند.

نتیجه گیری: بررسی نتایج مطالعات انجام شده نشان داد که وضعیت استرس حرارتی در محیط های شغلی با توجه به ماهیت حرارتی فرایندهای شغلی در محیط های بسته و چالش تغییرات آب و هوایی در مشاغل روباز، نگران کننده می باشد. لذا لاز م است اقدامات پیشگیرانه و کنترلی لازم برای کاهش میزان استرس حرارتی و استرین ناشی از آن با تمهیدات اتخاذ شده توسط مدیران و مشارکت هر چه بهتر شاغلین انجام گیرد تا عوارض و اثرات مرگبار آن حذف یا کاهش یابد.

 

واژه‌های کلیدی : استرس حرارتی ، استرین حرارتی ، شاخص های استرس حرارتی ، محیط های شغلی ، مواجهه با گرما

 

 << ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >> 

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=25139

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.