کل 26847
2

روز جهانی ایمنی غذا

  • کد خبر : 81212
  • 19 خرداد 1403 - 20:26
روز جهانی ایمنی غذا

دسترسی به مقادیر کافی غذای ایمن کلید حفظ زندگی و ارتقای سلامتی است. بیماری های منتقله از غذا معمولاً ماهیت عفونی یا سمی دارند و اغلب با چشم ساده قابل مشاهده نیستند و در اثر ورود باکتری ها، ویروس ها، انگل ها یا مواد شیمیایی از طریق غذا یا آب آلوده به بدن ایجاد می شوند.

ایمنی مواد غذایی نقش مهمی در اطمینان از ایمن ماندن غذا در هر مرحله از زنجیره غذایی – از تولید تا برداشت، پردازش، ذخیره سازی، توزیع، تا آماده سازی و مصرف دارد.

با تخمینی ۶۰۰ میلیون مورد بیماری های ناشی از غذا در سال، غذای ناایمن تهدیدی برای سلامت و اقتصاد انسان است و به طور نامتناسبی بر افراد آسیب پذیر و به حاشیه رانده شده، به ویژه زنان و کودکان، جمعیت های آسیب دیده از درگیری ها و مهاجران تأثیر می گذارد. تخمین زده می شود که سالانه ۴۲۰۰۰۰ نفر در سراسر جهان پس از خوردن غذای آلوده جان خود را از دست می دهند و کودکان زیر ۵ سال ۴۰ درصد از بار بیماری های ناشی از غذا را به دوش می کشند و سالانه ۱۲۵۰۰۰ نفر جان خود را از دست می دهند.

روز جهانی ایمنی غذا

هدف روز جهانی ایمنی غذا در ۷ ژوئن جلب توجه و الهام بخشیدن به اقدامات برای کمک به پیشگیری، شناسایی و مدیریت خطرات ناشی از غذا، کمک به امنیت غذایی، سلامت انسان، رونق اقتصادی، کشاورزی، دسترسی به بازار، گردشگری و توسعه پایدار است. سازمان بهداشت جهانی (WHO) و سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) به طور مشترک برگزاری روز جهانی ایمنی غذا را با همکاری کشورهای عضو و سایر سازمان‌های مرتبط تسهیل می‌کنند. این روز بین المللی فرصتی برای تقویت تلاش ها برای اطمینان از ایمن بودن غذایی که می خوریم، جریان اصلی ایمنی مواد غذایی در دستور کار عمومی و کاهش بار بیماری های ناشی از غذا در سطح جهان است.

ایمنی غذا یک عنصر اساسی سلامت عمومی و امنیت غذایی جهانی است. غذای ناایمن حاوی باکتری‌ها، ویروس‌ها، انگل‌ها یا مواد شیمیایی مضر می‌تواند موجب ایجاد بیش از ۲۵۰ بیماری شود. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، تخمین زده می‌شود که سالانه ۶۰۰ میلیون نفر پس از خوردن غذای آلوده بیمار می‌شوند که این امر با مرگ ۴۲۰ هزار نفر از آن‌ها همراه است. بیماری‌های ناشی از غذا به‌طور نامتناسبی بر جمعیت‌های آسیب‌پذیر از جمله کودکان، زنان باردار، سالمندان و افرادی با بیماری‌های زمینه‌ای تأثیر می‌گذارد.

 

حامیان سلامت و ایمنی نیروی کار

عوامل بیماری‌زا به‌عنوان شایع‌ترین میکروب‌های تأثیرگذار روی غذاها و آلوده‌کننده آن‌ها که موجب بیماری یا مسمومیت غذایی می‌شوند، عبارتند از: سالمونلا، نورویروس، کلستریدیوم پرفرنجنس، کمپیلوباکتر و استافیلوکوکوس اورئوس (استاف) و در صورت رعایت نشدن اقدامات ایمنی، هر فردی ممکن است قربانی مسمومیت غذایی شود.

مسمومیت غذایی یک بیماری شایع‌تر از آن‌چه است که می‌توان تصور کرد و از شایع‌ترین شرایطی است که توسط عوامل بیماری‌زا منتقل می‌شود، با این حال با استفاده از مکانیسم‌های ایمنی مواد غذایی صد درصد قابل پیشگیری است.

درباره روز جهانی ایمنی غذا

روز جهانی ایمنی غذا World Food Safety Day هر سال در راستای افزایش آگاهی در مورد اهمیت ایمنی مواد غذایی و ترویج اقدامات لازم برای پیشگیری، شناسایی و مدیریت خطرات ناشی از غذا، در هفتم ژوئن برگزار می‌شود. این روز که توسط سازمان ملل متحد برای افزایش آگاهی در مورد اهمیت آداب و ایمنی غذا در تمام مراحل زنجیره غذایی تعیین شده است، نقش مهم ایمنی غذا را در حصول اطمینان از دسترسی همه به غذای ایمن، مغذی و کافی برجسته می‌کند.

غذا پیش از قرار گرفتن در اختیار مصرف‌کننده، زنجیره‌ای طولانی از توزیع را طی فرآیندهایی هم‌چون برداشت، پردازش، ذخیره‌سازی، توزیع و آماده‌سازی می‌پیماید. در طول این زنجیره طولانی احتمال آلودگی مواد غذایی بالایی وجود دارد، بنابراین رویداد روز جهانی ایمنی غذا بسیار مهم است.

تاریخ روز جهانی ایمنی مواد غذایی ۱۴۰۳

روز جهانی ایمنی مواد غذایی هر سال در هفتم ژوئن مصادف با هجدهم خرداد ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

روز جهانی ایمنی غذا

تاریخچه روز جهانی ایمنی مواد غذایی

روز جهانی ایمنی غذا در دسامبر ۲۰۱۸ توسط مجمع عمومی سازمان ملل‌متحد و به‌دنبال پیشنهاد مشترک سازمان خواربار و کشاورزی (FAO) و سازمان جهانی بهداشت (WHO) تعیین و اولین مراسم آن در هفتم ژوئن ۲۰۱۹ برگزار شد. این روز برای تأکید بر ضرورت ایمنی مواد غذایی در دستیابی به اهداف توسعه پایدار به‌ویژه اهداف مرتبط با سلامت، گرسنگی و کشاورزی پایدار ایجاد شده است.

سازمان‌ها و آژانس‌های تنظیم‌کننده مواد غذایی با وضع قوانین، مدیریت و کنترل جریان اقدامات ایمنی مواد غذایی را آسان‌تر می‌کنند. نهادهایی مانند سازمان جهانی بهداشت (WHO)، سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO، تأسیس شانزدهم اکتبر ۱۹۴۵) و سازمان غذا و دارو (FDA) برای اداره فرآیندها و قوانین ایمنی مواد غذایی تأسیس شدند.

روش مدیریت، پردازش و توزیع مواد غذایی، تا حد زیادی در جهت تضمین غذای ایمن‌تر و سلامتی بیشتر در سراسر جهان است و روز جهانی ایمنی غذا توسط سازمان ملل متحد به‌منظور افزایش آگاهی در مورد اقدامات ایمنی مواد غذایی توسط این سازمان‌ها ایجاد شده است.

روز جهانی ایمنی غذا

شعار روز جهانی ایمنی غذا ۲۰۲۴

روز جهانی ایمنی غذا هر سال با موضوع خاصی برگزار می‌شود که فعالیت‌ها و کمپین‌های جهانی این روز را هدایت و مسئولیت مشترک بین دولت‌ها، تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان را برای تضمین ایمنی مواد غذایی برجسته می‌کند.

شعار روز جهانی ایمنی غذا در سال ۲۰۲۴ «ایمنی مواد غذایی: آماده شدن برای موارد غیرمنتظره» است که طبق گفته سازمان جهانی بهداشت، بر اهمیت آمادگی برای حوادث ایمنی غذایی، صرف‌نظر از میزان خفیف یا شدید بودن آن‌ها، تأکید می‌کند.

روز جهانی ایمنی غذا 2024 - World Food Safety Day 2024 - prepare for the unexpected

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=81212

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.