کل 26544
5

راهنمای بهداشت محیط صنوف مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی

  • کد خبر : 5635
  • 03 دی 1395 - 0:00
راهنمای بهداشت محیط صنوف مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی

توضیحات :

بهداشت محیط عبارتست از کنترل عواملی از محیط است که بالقوه و بالفعل تاثیرات سویی بر بقاءسلامت انسان اعمال می‌کنند. بهداشت محیط به طور موکّد سلامتی و بهداشت انسان را به عنوان هدف اصلی پیگیری می‌کند و کیفیت محیط و حفظ سلامتی اکوسیستم‌ها را به طور غیرمستقیم مورد توجه قرار می‌دهد. لذا مهندسین بهداشت محیط باید تمام جوانب عوامل محیطی و اثرات سوء آن را شناسایی و کنترل نمایند. یکی‌ از مواردی‌ که‌ در سلامت‌ افراد جامعه‌ دخالت‌ ویژه دارد، مراکز تولید، توزیع و عرضه مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی؛و اماکن‌ عمومی‌ است.‌ هرچند وجود اماکن عمومی و مراکز تولید، توزیع و عرضه مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی برای تامین بخشی از احتیاجات اجتماعی و غذایی و رفاه هرچه بیشتر انسان ضروری است لیکن در صورت عدم رعایت مقررات و الزامات بهداشت محیط، می‌تواند بطور مستقیم بر سلامت تاثیر گذارد لذا این‌ مراکز و اماکن باید معیارهای‌ الزم‌ بهسازی‌ و بهداشتی‌ را داشته‌ باشند. در همین راستا یکی از وظایف سازمانی مهندسین بهداشت محیط کنترل وضعیت بهداشت محیط اماکن عمومی و مراکز تولید، توزیع و عرضه مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی است. بهداشت محیط این اماکن و مراکز به اختصار «بهداشت محیط صنوف» بایستی از جوانب متعددی از جمله بهداشت فردی، بهداشت مواد غذایی، بهداشت ظروف و ابزار کار، بهداشت آب، مدیریت زائدات مایع و جامد، وضعیت و تناسب تاسیسات بهداشتی، شرایط ساختمانی، نور، سرو صدا و…مورد بررسی قرار گیرند. این راهنما براساس دستورالعمل‌های بهداشت محیط کشورهای مختلف جهان؛ دستورالعمل‌ها و استانداردهای موجود در کشور از جمله مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت و درمان؛ موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور؛ و همچنین متون معتبر علمی در هفت فصل تنظیم شده است. در این راهنما اعم الزامات بهداشت محیط صنوف که مورد نیاز بازرسین بهداشت محیط می‌باشد، بطور کامل بیان شده است و در برخی موارد به تناسب موضوع به الزامات و دستورالعمل‌های لازم اشاره و ارجاع داده شد تا از تکرار مطالب خودداری گردد.

<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>  

لطفا برای دانلود “راهنمای بهداشت محیط صنوف مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی” از لینک زیر استفاده نمایید.

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=5635

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.