توضیحات :
تأمین احتیاجات غذایی برای جمعیت رو به فزاینده جهان از مهمترین مسائلی اس ت که ذهن مسئولین بخش های مختلف، خصوصاً صنعت، کشاورزی و بهداشت را به خود مشغول نموده است. از سویی تامین سلامت مواد غذایی می تواند شرط لازم برای تامین سلامت جامعه و یکی از شاخص های مهم توسعه باشد. بروز موارد متعدد بیماری های منتقله از راه مواد غذایی در جهان لزوم توجه به بکارگیری بهداشت مواد غذایی را بیش از پیش نمایان می سازد(۱و۲). از سوی دیگر آمارهای موجود حاکی از آن است که سالانه هزاران تن مواد غذایی به علت غیر بهداشتی بودن غیر قابل مصرف و معدوم می گردد و این مسئله باعث وارد شدن زیان های اقتصادی به کشور ها می گردد. از آنجا که طیف وسیعی از آلودگی ها در طی مراحل مختلف تهیه، نگهداری، جابجایی و آماده سازی مواد غذایی توسط مراکز تهیه و عرضه مواد غذایی صورت می گیرد، سلامت مواد غذایی به طور مستقیم تحت تاثیر عوامل فردی، فیزیکی و عملکردی در محل های مذکور می شود(۳) .مشاهده شده است که سهم زیادی از بیماری های ناشی از مواد غذایی (۵۹درصد) در کسانی گزارش شده است که از مواد غذایی رستوران ها استفاده نموده اند. همچنین تخمین زده می شود ۷۰ درصد بیماری های عفونی از طریق غذای ناسالم به انسان سرایت می کند و بیش از ۴۵۰ نوع بیماری ویروسی، انگلی، قارچی و میکروبی از طریق غذاهایی که منشاء حیوانی دارند می توانند به انسان منتقل شوند(۴و ۵). از سویی فساد و آلودگی های مواد غذایی نیز می تواند ناشی از سهل انگاری ها، سود جویی ها، تقلبات، عدم رعایت قوانین و مقررات بهداشتی در بین کلیه عرضه کنندگان مواد غذایی باشد(۴و ۶).
<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>
لطفا برای دانلود “راهنمای برنامه های پیش نیازی و شرایط خوب ساخت برای سلامت و ایمنی مواد غذایی در سطح توزیع و عرضه” از لینک زیر استفاده نمایید.