کل 26545
5

راهنمای بازرسی بهداشتی مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی

  • کد خبر : 5634
  • 03 دی 1395 - 0:00
راهنمای بازرسی بهداشتی مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی

توضیحات :

با توجه به افزایش‌ جمعیت، گسترش‌ شهرها و توسعه شهرنشینی، افزایش تعداد و تنوع صنایع آلوده کننده به علت پیشرفت علم و تکنولوژی، آلودگی منابع آب، آلودگی خاک و محصولات غذایی و مسایل‌ و مشکلات‌ ناشی‌ از آن‌، حفظ سالمت‌ بشر از اهمیت‌ زیادی‌ برخوردار شده‌ است.‌ یکی‌ از مواردی‌ که‌ در سلامت‌ افراد جامعه‌ دخالت‌ دارد،‌ مراکز تهیه‌ وعرضه مواد غذایی‌ و اماکن‌ عمومی‌ اس ت.‌ این‌ مراکز و اماکن باید معیارهای‌ لازم‌ بهسازی‌ و بهداشتی‌ را داشته‌باشند. نظارت و کنترل بر مراکز تولید، توزیع و عرضه مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی به منظور تامین امنیت غذایی از مسئولیت‌های بهداشت محیط بوده که این امر با بازرسی از این گونه مراکز انجام می شود. بازرسین بهداشت محیط براساس آئین‌نامه اجرایی قانون اصلاح ماده ۱۳ قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی از این مراکز بازدید نموده که علاوه بر ساختار فیزیکی آنها، مواد اولیه مصرفی، نحوه تولید و پخت و آماده نمودن ماده غذایی و محصول نهایی را کنترل نموده، چنانچه نقص بهداشتی وجود داشته باشد و یا با مواد غذایی آلوده و یا فاسد مواجه گردند، اقدامات لازم را جهت پیشگیری از عرضه و فروش آن انجام داده و متخلف را جهت پیگرد قانونی به مراجع قضایی معرفی می نمایند. در اهمیت بهداشت مواد غذایی می‌توان به گزارش سازمان جهانی بهداشت اشاره نمود. طبق گزارش سالانه سازمان جهانی بهداشت علت عمده مرگ حدود ۲درصد از ۲/۲ میلیون کودک زیر ۲ سال که در اثر بیماری‌های اسهالی جان خود را دست می‌دهند، آلودگی غذا و آب آشامیدنی می‌باشد. در کشورهای صنعتی حدود ۳۰ درصد افراد از بیماریهای منتقله از آب و غذا رنج می‌برند در حالی که در کشور های جهان سوم حدود ۸۰ درصد کل بیماری ها و ۳۳ درصد مرگ و میرها ناشی از مصرف آب و غذای آلوده می‌باشد. طبق بررسی مرکز کنترل بیماری‌ها آمریکا، حدود ۷۷ درصد مسمومیت‌های غذایی ناشی از مواد غذایی عرضه شده در اماکن عمومی و رستوران‌ها، ۲۰ درصد از مواد غذایی منازل و ۳ درصد ناشی از مواد غذایی تجاری می‌باشد.

همچنین نظارت بر اماکن عمومی به منظور حفظ سلامت استفاده‌کنندگان از اینگونه اماکن هم برعهده وزارت بهداشت بالاخص بهداشت محیط می‌باشد. با توجه به اهمیت کنترل و بازرسی بهداشتی از مراکز تهیه، طبخ، توزیع، عرضه و فروش موادغذایی و اماکن عمومی حساس، اماکن بین راهی، مراکزاقامتی و مراکز و اماکن مشابه در راستای تحقق اهداف کلان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبتنی بر تامین و حفظ سلامتی آحاد جامعه و دسترسی به غذای ایمن و سالم بعنوان یکی از اساسی ترین نیازهای جامعه و با عنایت به رشد سریع تعداد وتنوع مراکز تهیه و فروش مواد غذایی،تهیه راهنمای بازرسی از مراکز و اماکن ضروری است. این راهنما براساس دستورالعمل‌ها و قوانین موجود ملی و همچنین با استفاده از راهنماهای سایر کشورها تدوین شده است تا به عنوان راهنما بازرسین بهداشت محیط مورد استفاده قرار گیرد. در این راهنما مراحل انجام بازرسی بهداشتی، روشهای بازرسی بهداشتی در جهان، تجهیزات بازرسی، انواع تخلفات بحرانی و غیربحرانی مراکز و اماکن، چک لیست خودارزیابی یا خودبازرسی، الزامات شخصی بازرس بهداشت محیط و در پایان اخلاق بازرسان بهداشت‌محیط تشریح شده است.

<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>  

لطفا برای دانلود “راهنمای بازرسی بهداشتی مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی” از لینک زیر استفاده نمایید.

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=5634

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.