کل 26907
5

مقایسه انتشار گاز گلخانه ای در سیستم های مدیریت پسماند با استفاده از ارزیابی چرخه عمر (LCA)

  • کد خبر : 8529
  • 23 اسفند 1396 - 0:00
مقایسه انتشار گاز گلخانه ای در سیستم های مدیریت پسماند با استفاده از ارزیابی چرخه عمر (LCA)

توضیحات :

فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست

 

دوره ۱۸ ، (ویژه نامه شماره ۲) ، پاییز ۱۳۹۵

 

نویسندگان: محمد جواد ذوقی ، آریا من قویدل ، محسن سعیدی

 

چکیده:

زمینه و هدف : یکی از منابع انتشار گاز گلخانه ای، فرایندهای دفع پسماندهای شهری می باشد. سیستم های مدیریت پسماند بر میزان انتشار گاز گلخانه ای از این منابع تاثیر دارد. در این مطالعه ، میزان گاز گلخانه ای خروجی از پسماند لون دویل واقع در استان گیلان ، تحت سیستم های جامع مدیریت پسماند (IWMSs) مختلف ، مقایسه شده است . این مقایسه با استفاده از روش ارزیابی چرخه حیات (LCA) صورت گرفته است .

روش بررسی: سیستم های مدیریتی مورد مقایسه ، شامل سیستم موجود مدیریت پسماند در لون دویل و سه سیستم مدیریتی دیگر می باشد. فرایند دفع در سیستم مدیریتی موجود در لون دویل (سیستم S١) دفن پسماند در دفن گاه بهداشتی زباله می باشد. فرایندهای دفع در سه سیستم مدیریتی دیگر، شامل دفن در دفن گاه بهداشتی زباله ، احتراق و بازیافت (سیستم S٢) ، دفع در دفن گاه بهداشتی زباله ، احتراق و تجزیه بی هوازی (سیستم S٣) و دفع در دفن گاه بهداشتی زباله ، احتراق ، بازیافت و تجزیه بی هوازی (سیستم S۴) می باشد.

یافته ها: نتایج حاصل از ارزیابی سیستم مدیریت پسماند موجود (سیستم S١) نشان می دهد، میزان پتانسیل گرمایش جهانی (GWP) خالص ، معادل kg CO٢ ٨۴٠ به ازای هر تن پسماند می باشد. در حالی که میزان GWP در سیستم مدیریت جامع چهار (سیستم S۴) به kg CO٢ ۴٧۴ به ازای هر تن پسماند، کاهش می یابد. با توجه به نتایج بدست آمده در این مطالعه ، در تمام سیستم های مدیریتی(سیستم S۴-S١)، فرایند دفن پسماند در دفن گاه بهداشتی زباله دارای بیشترین سهم در افزایش GWP است . GWP ناشی از دفن پسماند در دفن گاه بهداشتی زباله ، با احداث سیستم استحصال گاز و استفاده در تولید برق کاهش می یابد. لذا در این مطالعه کلیه سیستم های مدیریتی (سیستم S۴-S١)، در دو حالت با و بدون سیستم پالایش گاز دفن گاه بهداشتی زباله فرض شده است . در صورت استحصال ٧۵ % از گاز دفن گاه بهداشتی زباله و استفاده از این گاز در تولید برق ، میزان GWP در دفن گاه بهداشتی زباله ٣۶ % کاهش می یابد.

بحث و نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان می د هد، تفکیک از مبداء و استفاده از پسماند تفکیکی در فرآیندهای بازیافت و تجزیه بی هوازی، دارای بیش ترین تاثیر در کاهش GWP می باشد. لذا نتایج این مطالعه نشان می دهد، تفکیک از مبداء پسماند و دفع پسماند تفکیکی از طریق فرایندهای بازیافت و تجزیه بی هوازی در سیستم های مدیریت پسماند کشور بهتر است افزایش یابد. در مواردی که استفاده همزمان از فرایند های بازیافت و تجزیه بی هوازی امکان ندارد، استفاده از فرایند بازیافت توصیه می گردد.

 

واژه های کلیدی: ارزیابی چرخه عمر ، سیستم مدیریت جامع پسماند ، لون دویل ، دفن گاه بهداشتی زباله

 

 << ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>  

مرتضی خسروی؛ محمد ربانی؛ محمدرضا اله قلی قصری؛ محمد جواد ابراهیمی زرندی
مرتضی خسروی؛ محمد ربانی؛ محمدرضا اله قلی قصری؛ محمد جواد ابراهیمی زرندی
مجید عباسپور؛ عبدالرضا کرباسی؛ عاتکه پهلوان؛ حمید رحیمی پور انارکی؛ سعید مطهری
بهاره آذروند؛ ستار انوریا
قاسمعلی عمرانی؛ امیرحسین جاوید؛ الهام رمضانعلی
فاطمه مهدیزاده سراج؛ محمد مهدی دانش؛ هانیه صنایعیان

لطفا برای دانلود مقاله ” مقایسه انتشار گاز گلخانه ای در سیستم های مدیریت پسماند با استفاده از ارزیابی چرخه عمر (LCA) ” از لینک زیر استفاده نمایید.

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=8529

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.