کل 26923
3

بررسی کیفیت میکروبی آرد تولیدی کارخانجات کرمانشاه و ایلام در سال ۸۹ – ۱۳۸۸

  • کد خبر : 10394
  • 21 بهمن 1395 - 0:00
بررسی کیفیت میکروبی آرد تولیدی کارخانجات کرمانشاه و ایلام در سال ۸۹ – ۱۳۸۸

توضیحات :

مجله علمی پژوهشی سلامت کار ایران

 

دوره ۱۰ – شماره ۵ – سال ۱۳۹۲

 

نویسندگان :  احسان صادقی ، حیدر مسگراف ، کیومرث شرفی ، علی الماسی ، سمیه بهلولی اسکویی ، حبیبه مسکینی

 

چکیده :

زمینه و هدف: آرد محصول اولیه فرآوردهایی مانند انواع نان و سایر مواداصلی مرتبط با تأمین منابع غذایی انسان در اکثر نقاط جهان می­باشد. به ویژه در کشور ایران از جایگاه ویژه­ای برخوردار است. بنابراین بهداشت آرد از لحاظ میکروبی، برای مصرف کنندگان، حائز اهمیت است.

روش بررسی: در مطالعه حاضر که یک نوع مطالعه توصیفی-مقطعی است از۶ کارخانه تولیدی آرد کرمانشاه و ۶ کارخانه تولیدی آرد ایلام، جمعاً ۱۴۴نمونه آرد(از هر کارخانه ۱۲ نمونه) به منظور تعیین میزان آلودگی به سالمونلا، کپک و مخمر به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شد. کلیه شرایط نمونه برداری و انجام آزمایشات طبق استانداردهای شماره۲-۱۰۸۹۹و۱۸۱۰ مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران صورت گرفت.

یافته ها: یافته های این تحقیق نشان داد که ۱۸% کل نمونه ها (۲۶نمونه) از نظر آلودگی به سالمونلا، مثبت بودند و از نظر آلودگی به کپک و مخمر نیز، ۱/۳۶% کل نمونه ها (۵۲نمونه) با استانداردهای ملی ایران( ۵×۱۰۳ cfu/grr ) مطابقت نداشت. میانگین میزان کپک و مخمر نمونه های مورد بررسی کارخانجات ایلام و کرمانشاه به ترتیب برابر با cfu/gr 10۳× ۰۱/۱ ± ۱۰۳×۱/۵ و cfu/gr 10۳× ۶۲/۱ ± ۱۰۳×۵/ ۴ حاصل گردید.

نتیجه گیری: با توجه به اینکه از ۱۴۴ نمونه، ۲۶ نمونه از نظر آلودگی به سالمونلا مثبت اعلام شد و ۱/۳۶% نمونه ها نیز از نظر آلودگی به کپک و مخمر با استاندارد های ملی ایران مطابقت نداشت لذا وضعیت میکروبی آرد خبازی از نظر پارامترهای مذکور در کرمانشاه و ایلام نیاز به مراقبت ویژه ای دارد و جهت بهتر کردن کیفیت میکروبی باید چاره اندیشی کرد.

 

واژه‌های کلیدی : کارخانجات آرد ، سالمونلا ، کپک و مخمر ، کرمانشاه ، ایلام

 

<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=10394

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.