کل 26912
2

بررسی تصفیه پذیری شیرابه کارخانه کمپوست شرکت کود آلی گیلان با استفاده از فیلترهای بیهوازی ( با جریان رو به پایین و رو به بالا)

  • کد خبر : 8953
  • 19 دی 1396 - 0:00
بررسی تصفیه پذیری شیرابه کارخانه کمپوست شرکت کود آلی گیلان با استفاده از فیلترهای بیهوازی ( با جریان رو به پایین و رو به بالا)

توضیحات :

فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست

 

دوره ۱۱ – شماره ۳ – پاییز ۱۳۸۸

 

نویسندگان : امیر حسام حسنی ، نادر مختارانی ، اصغر بیات فرد

 

چکیده :

روش های متفاوتی در تصفیه بی هوازی فاضلاب های غلیظ وجود دارد. هدف تحقیق حاضر بررسی  تصفیه پذیری شیرابه کارخانه کمپوست شرکت کود آلی گیلان با استفاده از فیلترهای بی هوازی ( با جریان پایین رو و بالا رو) بوده است . به منظور اطلاع از نتایج تحقیقات مشابه مطالعاتی انجام گرفت که متاسفانه در زمینه تصفیه شیرابه کارخانه کمپوست با فیلترهای بی هوازی مطلبی به دست نیامد. سپس تحقیق حاضر در طول مدت ١٢ ماه در مقیاس فول اسکیل انجام گرفت و نهایتا از نرم افزار های مربوطه در رسم و تجزیه و تحلیل نتایج استفاده شد. مدیای به کار رفته در راکتور از نوع سفال ساختمانی با سطح موثر   m٨٧٢ بود. درصد ارتفاعی بستر در حدود ٣٣ % راکتورها و توالی راکتورها بترتیب با جریان رو به پایین و رو به بالا بود. متوسط غلظت COD ورودی به راکتورها در طول انجام تحقیق mg/l ٨۵٠٠٠ بود. راکتورها COD حداکثر ١۴٠٠٠٠ و حداقل ٣٩۴٠٠ میلی گرم بر لیتر را نیز تجربه نمودند. pH شیرابه ورودی به راکتور توسط محلول شیرآهک خنثی گردیده  و متوسط دمای راکتور در طول انجام تحقیق oc ٢۵ بود. پارامتر های مورد بررسی در این تحقیق عبارتند از  میزان بازده حذف COD، حداکثر میزان بارگذاری ، تغییرات pH راکتور بی هوازی با بارگذاری های مختلف و حد بحرانی دما در راکتور بی هوازی . بهترین کارایی سیستم در تصفیه شیرابه در غلظت COD ورودی mg/l ٧۵٠٠٠ و زمان ماند هیدرولیکی ١١ ساعت و OLR برابر d.Kg COD/m٣ ۴/۶ بود که بیشترین بازده حذف COD برابر ٩٧/٧% به دست آمد. حداکثر بار آلی ورودی به راکتور بی هوازی برابرd.KgCOD/m٣ ١١/١ با COD ورودی mg/l ٧۵٠٠٠ بود که بازده حذف ٨۶/٢% به دست آمد. حداقل بار هیدرولیکی ورودی به راکتور بی هوازی در ابتدای راه اندازی راکتور m١٣ در روز و حداکثر آن نیز در حداکثر بازده حذف m۴٠٣ COD در روز بود. راه اندازی راکتورهای بستر ثابت با غلظت های پایین MLSS نیز امکان پذیر است به طوری که در این تحقیق غلظت MLSS راکتور در ابتدا mg/l ۴٠٠ بود و رفته رفته با
افزایش غلظت MLSS بازده راکتور در حذف COD نیز افزایش یافت و به حد نهایی اش  یعنی ٩٧/٧% رسید. البته در برهه ای از زمان اقدام به تلقیح راکتور با لجن کشتارگاه شد. حد بحرانی دما oc١٩ تشخیص داده شد، به طوری که با پایین تر رفتن دما از این حد  بازده راکتور به شدت کاهش یافت و به حدود ۵-۴% رسید. راکتورهای با بستر ثابت توانایی تصفیه فاضلاب هایی (در این تحقیق شیرابه ) با COD در حد mg/l ١۴٠٠٠٠و بازده حذف COD برابر٩٧/٧% را دارا می باشند.

 

واژه های کلیدی: شیرابه ، کارخانه کمپوست ، فیلترهای بیهوازی ، مدیا (آکنه) ، شرکت کود آلی گیلان

 

 << ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>

لطفا برای دانلود مقاله ” بررسی تصفیه پذیری شیرابه کارخانه کمپوست شرکت کود آلی گیلان با استفاده از فیلترهای بیهوازی ( با جریان رو به پایین و رو به بالا) ” از لینک زیر استفاده نمایید.

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=8953

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.