توضیحات :
مجله ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها
دوره ۴ – شماره ۲ – سال ۱۳۹۵
نویسندگان : محمدرضا مسعودی نژاد , احمدرضا یزدان بخش , بهمن محمدی , ملیحه حبیبی
چکیده :
سابقه و هدف: روشهای صحیح ضدعفونی، گندزدایی و رعایت اصول بهداشتی میتوان بسیاری از عفونت ها را کنترل نماید. گندزداهای مختلف معدنی و آلی می توانند در بخش های مختلف بیمارستانی به کار گرفته شوند. هدف از این تحقیق بررسی امکانسنجی تولید ماده گندزدای مایع به روش الکترولیز محلول نمک طعام و بررسی کاربرد آن برای گندزدایی سطوح میباشد.
روش بررسی: برای انجام این مطالعه پایلوتی طراحی و ساخته شد. محلولهایی با ۵ غلظت نمک طعام (۱، ۳، ۵، ۷ و ۱۰ درصد) و در ۵ pH مختلف (۲، ۴.۵، ۷، ۹.۵، ۱۲) تهیه گردید و تحت تأثیر ۵ شدت جریان (۰.۲، ۰.۴ ، ۰.۶ ،۱،۰.۸آمپر) قرار گرفت. سپس نمونهای از ستون آندی پایلوت گرفته و بر روی سوش میکروبی استافیلو کوکوس اورئوس مطابق استاندارد ۹۴۸۵ مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران آزمایش گردید.
یافتهها: نتایج نشان داد که افزایش غلظت نمک طعام ، افزایش شدت جریان الکتریکی و کاهش pH باعث مرگومیر بیشتر باکتریها در سوش باکتریایی استافیلو کوکوس اورئوس شد. همچنین غلظت نمک طعام ۱ تا ۵ درصد و۷= pH و شدت جریان ۱ آمپر تمامی باکتریهای سوش باکتریایی استافیلو کوکوس اورئوس را بهطور کامل از بین برد.
واژههای کلیدی : گندزدایی ، الکترولیز ، آبنمک ، استافیلو کوکوس اورئوس
<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>