کل 26900
1

امضای تفاهم‌نامه ۷ جانبه برای نجات زاگرس با حضور ابتکار

  • کد خبر : 19469
  • 27 بهمن 1394 - 11:44

رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت:‌ برنامه حفاظت و توسعه حفاظت پایدار کوهستان زاگرس مرکزی برای حدود سه میلیون از زاگرس است که در چهار استان فارس، کهگیلویه و بویراحمد، چهار محال و بختیاری و اصفهان شروع کار صورت می‌گیرد.

معصومه ابتکار در مراسم انعقاد تفاهم نامه مشترک جهت اجرای برنامه حفاظت و توسعه پایدار کوهستان زاگرس مرکزی گفت: این پروژه حدود ۱۰ درصد زاگرس را در برمی‌گیرد. 

وی با بیان اینکه در حال حاضر با سیاست‌های محیط زیستی ابلاغی مقام معظم رهبری چهارچوب محیط زیستی کشور از سوی عالی‌ترین مقام کشور اعلام شده است، اظهار کرد: در دولت برای همگان روشن است که باید ملاحظات زیست محیطی برای توسعه پایدار در نظر گرفته شود. رئیس جمهور نیز اهمیت بسیاری برای محیط زیست قائل هستند و بارها دولت خود را دولت محیط زیستی اعلام کرده‌اند که این موضوع نشان از درک دقیق رئیس جمهور به مشکلات زیست محیطی 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه اگر نتوانیم مشکلات زیست محیطی را حل کنیم و توسعه در کنار توجه به محیط زیست صورت نگیرد یا طبیعت ، یا توسعه یا هر دو از بین می‌رود، اظهار کرد: تجربه جهانی احساس می‌کند که در نتیجه عدم توجه به محیط زیست همگام با توسعه، هم توسعه و هم محیط زیست از بین می‌رود. 

ابتکار با بیان اینکه دریاچه ارومیه یک نمونه است، گفت: اگر روند خشکی دریاچه ارومیه تداوم یابد، بخش اقتصاد و کشاورزی اولین حوزه آسیب‌پذیر خواهد بود، گفت: زاگرس یک منطقه حساس و ارزشمند است و برای مردم عشایر و شهرنشین زیست بوم حساسی محسوب می‌شود. 

وی با بیان اینکه ۵۰ درصد منابع آب کشور از زاگرس سرچشمه می‌گیرد و تنوع زیستی این منطقه منابع ذخایر ژنتیک است، گفت: آسیب‌پذیری در این منطقه بالاست. به ویژه در حال حاضر در حال تجربه تغییر اقلیم نیز هستیم. 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه گزارش‌های هواشناسی و سایر مراجع حاکی از این است که در ۳۰ سال گذشته در بسیاری از نقاط کشور افزایش دمای یک تا ۱.۵ تجربه کرده‌ایم، اظهار کرد: کاهش پوشش برف و کاهش بارندگی نیز اتفاق افتاده است. در سال گذشته همگام با جریان جهانی توافق پاریس، مشارکت ایران را بر کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای اعلام کردیم. 

ابتکار با تاکید بر اینکه زیست‌بوم‌های حساس چون زاگرس تحت تاثیر تغییر اقلیم هستند، افزود: یخچال‌ها، جنگل‌های بلوط، مراتع، تالاب‌ها و… تحت تاثیر تغییر اقلیم هستند. اگر سازگاری کشاورزی و دامداری با شرایط جدید اقلیمی صورت نگیرد، نمی‌توانیم مسائل تالاب‌ها، مراتع، و… را حل کنیم. 

وی با اشاره به اینکه خدمات جنگل‌های بلوط و تالاب‌ها بیشتر از خدمات اراضی کشاورزی است، گفت: در حال حاضر در مقطع مهمی قرار داریم زیرا از یک سو سیاست‌های ابلاغی محیط زیستی مقام معظم رهبری و از سوی دیگر برنامه ششم توسعه را داریم. اقدامات اولیه طرح حفاظت از زاگرس در برنامه ششم لحاظ شده است. 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه بعد از امضای تفاهم‌نامه مشترک برنامه حفاظت و توسعه پایدار کوهستان زاگرس مرکزی، هر یک از استانداران چهار استان فارس، اصفهان، کهکیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری این طرح را در شورای برنامه‌ریزی تصویب می‌کنند، اظهار کرد: انتظار داریم حمایت بین‌المللی بسیاری از پروژه صورت گیرد و براین اساس باید راهکارهایی از طریق صندوق ملی محیط زیست و UNEP برای حل مشکلات زاگرس بیابیم. 

از نماینده مقیم سازمان ملل متحد انتظار داریم سال‌هایی که به دلیل تحریم‌های غیرعادلانه که در نتیجه آن ایران از پروژه‌های جف (GEF)محروم بود، توسط سازمان ملل جبران شود تا مانند بقیه اعضای سازمان ملل با توجه به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های ایران، از این پروژه‌ها استفاده کنیم. 

سازمان محیط زیست مشکلی با توسعه صنعت ندارد

وی با تاکید بر ضرورت جلب مشارکت مردم در بحث‌های زیست محیطی، اظهار کرد: اصل جلب مشارکت مردم دغدغه درستی است. باید مشارکت مردم در کنار توجه به معیشت پایدار در جریان برنامه توسعه زاگرس صورت گیرد. 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه صنایع باید سازگاری مناسب با محیط زیست داشته باشند، گفت: محیط زیست کشور بسیار شکننده است و سازمان محیط زیست مشکلی با توسعه صنعت ندارد، اما فعالیت صنایع باید در کنار توجه به محیط زیست باشد. براین اساس در حوزه زاگرس توسعه صنعت باید مطابق با اقلیم آنجا باشد و گردشگری طبیعی مهم‌ترین صنعت این حوزه محسوب می‌شود. 

گردشگری طبیعی حوزه‌ایست که هنوز شناخته نشده و منطقه زاگراس جاذبه‌های گردشگری بسیاری دارد که باید از این ظرفیت‌ها استفاده شود. 

معاون رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه پروژه‌های برنامه‌های حفاظت و توسعه پایدار کوهستان زاگرس مرکزی باید با سازگاری و مطابقت با شرایط استان‌ها انجام شود، اظهار کرد: در بخش فرابخشی برنامه ششم توسعه ابعاد مختلف این موضوع پیش‌بینی شده است و امیداریم مشکل خاصی در دولت تدبیر و امید و برنامه‌های استانداران در موضوع زاگرس ایجاد نشود. 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین به ضرورت‌های حمایت‌های بین‌المللی در حوزه توسعه پایدار زاگرس اشاره کرد و گفت: انتقال تجربه سایر کشورها باید صورت گیرد و چهار استان فارس، اصفهان، چهارمحال و بختیاری و کهکیلویه و بویراحمد باید از ظرفیت‌های خوب دانشگاهی برای دقیق‌تر کردن پروژه‌های برنامه حفاظت و توسعه پایدار کوهستان زاگرس مرکزی بهره‌مند شوند. 

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم، تفاهم‌نامه مشترکی به منظور اجرای برنامه حفاظت و توسعه پایدار کوهستان زاگرس مرکزی بین سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی بودجه و وزارت کشور امضا شد. 

برنامه حفاظت و توسعه پایدار کوهستان زاگرس مرکزی با تاکید بر لزوم تقویت همکاری‌های مشترک در حمایت از توسعه‌های پایدار، بین ارگان‌های مرتبط در زاگرس مرکزی در سطح حوزه‌های آبخیز به عنوان یک واحد اکولوژیک سرزمینی منسجم توسط سازمان حفاظت محیط زیست با استفاده از ظرفیت‌های برنامه عمران ملل متحد و صندوق تسهیلات جهانی محیط زیست و تعامل سازمان‌های دولتی و غیردولتی استان‌های چهارمحال و بختیاری، کهکیلویه و بویراحمد، اصفهان و فارس و مساعدت همه جانبه استانداری و فرمانداری‌های ذی‌ربط در سال ۱۳۹۴ تهیه شد. 

در همین راستا تفاهم‌نامه امروز فی‌مابین استانداران استان‌های اصفهان، فارس، چهارمحال و بختیاری، کهکیلویه و بویراحمد و معاون عمران، توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور و معاون امور تولیدی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست امضا شد.(ایسنا)

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=19469

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.