کل 26847
4
پوستر سلامتی

درباره سرطان بیشتر بدانیم

  • کد خبر : 80458
  • 31 اردیبهشت 1403 - 12:47
درباره سرطان بیشتر بدانیم

سرطان چیست ؟

در برخی از شرایط به عللی یک سلول تغییر شکل پیدا کرده و تبدیل به یک سلول سرطانی می شود. سلول سرطانی شباهت زیادی به سلول های طبیعی بدن ندارد و تقسیم بندی بی هدف و سریع سلول های سرطانی در هر نقطه از بدن که باشد به تدریج تومور یا توده تشکیل می دهد. این توده با ترشح موادی به داخل بدن و یا فشار به اعضاء مجاور موجب اختلالات عظیمی در بدن می گردد. از اجتماع این سلول های سرطانی و تخریب سلول های بافت های سالم، توده ای به نام تومور ایجاد می شود.

اهمیت سرطان

بعد از بیماری های قلبی و عروقی سرطان به عنوان دومین عامل مرگ و میر در کشورهای توسعه یافته مطرح است. در صورت عدم کنترل در سال های آینده، سرطان اولین عامل مرگ و میر خواهد بود. حدود ۲۰ میلیون نفر در جهان مبتلا به سرطان هستند و پیش بینی می شود این رقم به ۳۰ میلیون نفر در ۲۰ سال آینده برسد. سالانه ۷٫۱ میلیون نفر در جهان در اثر ابتلا به سرطان جان خود را از دست می دهند. عادات غذایی غلط علت ۳۰% کل سرطان ها در کشورهای غربی و حدود ۲۰٪ سرطان ها در کشورهای در حال توسعه هستند.

علائم اولیه سرطان

  • تغییرات طولانی در نظم و دفع مدفوع یا ادرار
  • هر زخم سطحی که بعد از ۱۰ روز بهبود نیابد
  • هر نوع خونریزی و هر نوع ترشح غیر طبیعی از منافذ بدن
  • پیدایش هر توده ای در بدن
  • سوء هاضمه و مشکل در بلع
  • تغییرات واضح در شکل و رنگ خال که قبلاً وجود داشته
  • سرفه های مکرر و مزاحم و کلفت شدن صدا

شایع ترین سرطان ها در جهان

  1. ریه
  2. پستان
  3. روده بزرگ
  4. پروستات
  5. معده

عوامل مؤثر در بروز سرطان

  • انواع عفونت ها
  • عدم تحرک بدنی
  • رژیم غذایی ناسالم
  • عوامل محیطی
  • الکل
  • سیگار

شیوع سرطان در ایران

براساس آمار ثبت سرطان در کشور ۵۲% سرطان ها در مردان و کمتر از ۴۸% در زنان دیده می شود. سرطان معده رتبه نخست در مردان و رتبه سوم در زنان را دارد. سرطان سینه در زبان رتبه نخست فراوانی را دارد و ۲۳% از کل سرطان ها را تشکیل می دهد.

عوامل غذایی تحریک کننده سرطان

  • چربی های اکسید شده مانند روغن که به دفعات سرخ شده است.
  • گوشت قرمز فرآوری و پردازش شده مانند: سوسیس ، کالباس ، گوشت های دودی و نمک سود شده
  • مواد غذایی که به شدت سرخ یا کباب شده و به رنگ قهوه ای تیره درآمده است.
  • آفت کش ها و سایر سموم مربوط به کشاورزی
  • رنگ های غذایی مصنوعی به ویژه رنگ های قرمز
  • مصرف زیاد الکل به طور مرتب و نوشیدنی های خیلی داغ

عوامل غذایی مهار کننده سرطان

  • مواد غذایی غنی از فیبر : فیبر را میتوان به وسیله غذاهایی مثل گندم کامل (سبوس دار) ، میوه ها ، سبزیجات ، حبوبات ، آجیل و دانه ها تأمین کرد.
  • سبزیجات و میوه های تازه ، مصرف سبزیجات تیره ، نارنجی یا متمایل به زرد ، فلفل دلمه ای ، کلم پیچ ، گل کلم ، چغندر ، هویچ ، پیاز ، مارچوبه سیر و زردچوبه توصیه می شود.
  • مواد غذایی غنی از کلسیم و ویتامین D
  • ماهی و اسید چرب امگا-۳
  • ویتامین A ، E، C ، B۱۲ ، اسید فولیک، سلنیوم

لطفا برای دانلود پوستر با کیفیت به فایل پیوست مراجعه کنید.

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=80458

نوشته های مشابه

11خرداد
درباره زلزله بیشتر بدانیم
10خرداد
درباره ویتامین D بیشتر بدانیم

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.