کل 26853
5

بررسی میزان آلودگی و تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی سویه‌های استافیلوکوکوس اورئوس ، اشریشیاکلی و سالمونلا جدا شده از پنیرهای سنتی عرضه شده در شهرستان مهاباد

  • کد خبر : 50942
  • 08 بهمن 1400 - 16:45
بررسی میزان آلودگی و تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی سویه‌های استافیلوکوکوس اورئوس ، اشریشیاکلی و سالمونلا جدا شده از پنیرهای سنتی عرضه شده در شهرستان مهاباد

توضیحات :

فصلنامه سلامت و محیط زیست

 

دوره ۱۱ – شماره ۴ – سال ۱۳۹۷

 

نویسندگان : سیاوش حمزه پور ، سمیرا وزیری ، ابراهیم مولایی آقایی

 

چکیده :

زمینه و هدف: پنیر سنتی ویژگی‌های ارگانولپتیک مطلوبی برای مصرف کننده ایرانی دارد. اشریشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلاها از مهمترین عوامل میکروبی در بروز مسمومیت‌های غذایی و عفونت‌های گوارشی هستند که می‌توانند این فرآورده را آلوده نمایند. هدف از این مطالعه، بررسی میزان آلودگی و تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی سویه‌های باکتریایی اشاره شده جدا شده از پنیرهای سنتی عرضه شده در شهرستان مهاباد بود.

مواد و روش‌ها: در یک مطالعه توصیفی – مقطعی، در سال ۱۳۹۵، تعداد ۱۰۰ نمونه پنیر سنتی از مراکز تولید و توزیع این فرآورده از سطح شهرستان مهاباد انتخاب و بهمنظور بررسی میزان آلودگی باکتریایی طبق دستورالعمل استاندارد ایران، از نظر وجود استافیلوکوکوس اورئوس، شناسایی اشریشیاکلی و شناسایی سالمونلا مورد بررسی واقع شدند. تست آنتی بیوگرام با استفاده از روش استاندارد انتشار از دیسک و اندازه گیری قطر هاله مهاری بر روی محیط مولر هینتون آگار صورت گرفت.

یافته‌ها: از ۱۰۰ نمونه مورد بررسی، به ترتیب ۵۴‌، ۴۵ و صفر نمونه از نظر وجود باکتری اشریشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا مثبت شدند. تمامی اشریشیاکلی جدا شده به آموکسی سیلین و استافیلوکوکوس اورئوس به آموکسی سیلین-کلاولانیک اسید و آموکسی سیلین مقاوم بودند. ولی ۶۶/۶ درصد ایزوله‌های جدا شده اشریشیاکلی به سفتریاکسون و ۹۷/۷ درصد ایزوله‌های جدا شده استافیلوکوکوس اورئوس به تری متوپریم – سولفامتوکسازول حساسیت داشتند.

نتیجه‌گیری: پنیرهای سنتی عرضه شده در شهرستان مهاباد از نظر میکروبی در وضعیت مطلوبی قرار نداشته و با استانداردهای موجود فاصله دارند که نیاز به اعمال پایش و کنترل‌های بیشتری است.

 

واژه‌های کلیدی : پنیرسنتی ، مقاومت آنتی بیوتیکی ، اشریشیاکلی ، استافیلوکوکوس اورئوس ، سالمونلا

 

<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>

لطفا برای دانلود مقاله ” بررسی میزان آلودگی و تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی سویه‌های استافیلوکوکوس اورئوس ، اشریشیاکلی و سالمونلا جدا شده از پنیرهای سنتی عرضه شده در شهرستان مهاباد ” از لینک زیر استفاده نمایید.

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=50942

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.