کل 26883
4

تعیین مقدار مالاشیت سبز در پساب خروجی و بافت ماهیان مزارع پرورش ماهی استان چهار محال و بختیاری

  • کد خبر : 8688
  • 29 بهمن 1396 - 0:00
تعیین مقدار مالاشیت سبز در پساب خروجی و بافت ماهیان مزارع پرورش ماهی استان چهار محال و بختیاری

توضیحات :

فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست

 

دوره ۱۶ ، شماره ۴ ، زمستان ۱۳۹۳

 

نویسندگان: عباس خدابخشی ، محمد مهدی امین ، مرضیه وحید دستجردی ، محمد قاسمیان ، افشین ابراهیمی

 

چکیده:

زمینه و هدف: یکی از مشکلات زیست محیطی اخیر، وجود ترکیبات سمی، مقاوم و بالقوه سرطان زا در پساب و بافت ماهیان مزارع پرورش ماهی قزل آلا می باشد. از جمله این ترکیبات می توان به مالاشیت سبز اشاره کرد. هدف از انجام این پژوهش تعیین مقدار مالاشیت سبز در پساب و بافت ماهیان مزارع پرورش ماهی در استان چهار محال و بختیاری می باشد.

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی،  از بین حدود ۵۰ مزرعه پرورش ماهی،  پنج مزرعه از سه رده پرورش ماهی بر اساس ظرفیت تولید ماهی (بزرگ، متوسط،کوچک) انتخاب گردید و در طی  مدت ۳ ماه، هر ماه یک نمونه از پساب و بافت جمع آوری و پس از آماده سازی از نظر وجود ترکیب مالاشیت سبز به ترتیب از طریق روش اسپکترو فتومتری و روش کروماتوگرافی مایع با آشکار ساز اسپکترو متری جرمی  مورد سنجش فرار گرفت.

یافته ها: بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش، میزان مالاشیت سبز در بافت ماهیان مزارع پرورش ماهی، شماره های ۱، ۲، ۳، ۴، ۵ و ۶ به ترتیب ۶/۱،۲۷/۰،۲۶/۰ ،۴۵/۰،۲۸/۰ ،۳۲/۰میلی گرم در کیلو گرم به دست آمد. محدوده غلظت مالاشیت سبز در پساب مزارع پرورش ماهی مورد مطالعه بین۲۷۳ – ۷/۵ نانو گرم در لیتر تعیین مقدار گردید.

نتایج: غلظت مالاشیت سبز در بافت ماهیان مزارع مورد مطالعه بسیار بالاتر از معیارهای بین المللی، همچون دستورالعمل کشور استرالیا (به میزان ۰۳/۰ میلی گرم در کیلو گرم) است که نشان دهنده کاربرد گسترده  این ترکیب در مزارع پرورش ماهـی منطقه مورد مطالعه می باشد. با وجود این، غلظت مالاشیت سبز در پساب مزارع، کم تر از  استاندارد های برخی از کشورهای اروپایی، همچون  ایرلند (به میزان ۱۰۰ میکرو گرم در لیتر) می باشد. بنا بر این،  با توجه به اثرات سرطان زای مالاشیت سبز بر آب زیان و انسان، مسئولان بهداشتی و شیلات بایستی تدابیری  جدی اتخاذ نمایند تا از مصرف این ماده در مزارع پرورش ماهی  جلوگیری شود و از مواد جایگزین و بی خطر استفاده گردد.

 

واژه های کلیدی: مالاشیت سبز ، مزارع پرورش ماهی ، کروم اتو گرافی مایع ، اسپکترو متری جرمی ، بافت ماهی ، پساب

 

 << ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>  

مرتضی خسروی؛ محمد ربانی؛ محمدرضا اله قلی قصری؛ محمد جواد ابراهیمی زرندی
مرتضی خسروی؛ محمد ربانی؛ محمدرضا اله قلی قصری؛ محمد جواد ابراهیمی زرندی
مجید عباسپور؛ عبدالرضا کرباسی؛ عاتکه پهلوان؛ حمید رحیمی پور انارکی؛ سعید مطهری
بهاره آذروند؛ ستار انوریا
قاسمعلی عمرانی؛ امیرحسین جاوید؛ الهام رمضانعلی

لطفا برای دانلود مقاله ” تعیین مقدار مالاشیت سبز در پساب خروجی و بافت ماهیان مزارع پرورش ماهی استان چهار محال و بختیاری ” از لینک زیر استفاده نمایید.

فاطمه مهدیزاده سراج؛ محمد مهدی دانش؛ هانیه صنایعیان

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=8688

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.