کل 26884
2

بررسی تأثیر مداخله مکانیزاسیون بر ریسک ابتلا به اختلالات اسکلتی عضلانی در کارگران واحد تولید قارچ خوراکی

  • کد خبر : 8254
  • 04 خرداد 1397 - 0:00
بررسی تأثیر مداخله مکانیزاسیون بر ریسک ابتلا به اختلالات اسکلتی عضلانی در کارگران واحد تولید قارچ خوراکی

توضیحات :

فصلنامه علمی تخصصی طب کار

 

دوره ۹ – شماره ۴ – سال ۱۳۹۶

 

نویسندگان  :  فاطمه افشارنیا ، هابیل آسایی ، افشین مرزبان

 

چکیده :

زمینه و هدف : مکانیزاسیون یکی از راه­های گذر از کشاورزی سنتی به کشاورزی پایدار است که با هدف کاهش ناراحتی جسمی و روحی به اصلاح شیوه، ابزار و شرایط انجام کار می­پردازد. هدف از انجام این مطالعه بررسی ریسک فاکتورهای ناراحتی­های اسکلتی- عضلانی و مداخله مکانیزاسیون به منظور کاهش این ناراحتی­ها می­باشد.

روش بررسی : این مطالعه توصیفی- تحلیلی به صورت مداخله­ای و بر روی ۸۰ نفر از کارگران یک واحد تولیدی قارچ خوراکی انجام پذیرفت. به منظور جمع­آوری داده­ها در قبل و بعد مداخلات از پرسشنامه نوردیک و جهت ارزیابی فشار کاری وضعیت بدن در حین کار از روش تلفیقی استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با آزمون‌های آماری کای اسکور و رگرسیون لجستیک انجام شد.

یافته­ ها و نتیجه ­گیری : تحلیل رگرسیون نتایج نشان داد که بین درد کمر، زانو، شانه، انگشتان دست و ساعد با مکانیزه شدن؛ درد کمر و زانو با تعداد ساعت­های کاری در هفته و نمایه توده بدنی؛ درد کمر، زانو، شانه و بازو با سن ارتباط معنی‌داری وجود دارد و به دلیل کاهش قابل ملاحظه اختلالات اسکلتی-عضلانی پس از مداخله مکانیزاسیون، کاربرد تجهیزات استاندارد در مراحل نیمه مکانیزه برداشت و بسته­ بندی قارچ پیشنهاد شد.

 

واژه‌های کلیدی : مکانیزاسیون کشاورزی ، اختلالات اسکلتی عضلانی ، تولید قارچ خوراکی ، مداخله

 

<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=8254

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.