کل 26883
3

کاربرد فرایند ترکیبی انعقاد شیمیایی ـ انعقاد الکتریکی در تصفیه فاضلاب کشتارگاه دام

  • کد خبر : 8246
  • 02 مرداد 1397 - 0:00
کاربرد فرایند ترکیبی انعقاد شیمیایی ـ انعقاد الکتریکی در تصفیه فاضلاب کشتارگاه دام

توضیحات :

 

دوره ۵ – شماره ۳ – سال ۱۳۹۱

 

نویسندگان: ادریس بذرافشان ، فردوس کرد مصطفی پور ، مهدی فرزادکیا ، کمال الدین اونق ، حسین جعفری منصوریان

 

چکیده :

زمینه و هدف: فاضلاب کشتارگاه شامل مقادیر متنوع و بالایی از مواد آلی (از جمله پروتیین‌ها، خون، چربی و تکه‌های گوشت) است. به منظور تولید یک پساب مناسب جهت تخلیه به محیط، روش‌های شیمیایی و الکتروشیمیایی به خصوص در مقیاس آزمایشگاهی برای حذف ترکیبات آلی از پساب کشتارگاه به کار گرفته شده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی امکان تصفیه فاضلاب کشتارگاه دام، به وسیله فرایند ترکیبی انعقاد شیمیایی و انعقاد الکتریکی برای رسیدن به استانداردهای مورد نیاز انجام پذیرفت.

روش بررسی: در بررسی حاضر ابتدا فاضلاب تهیه شده از کشتارگاه دام پس از آنالیز اولیه، با استفاده از منعقدکننده پلی آلومینیوم کلراید در دوزهای  mg/L 100-25  در دستگاه جارتست مورد آزمایش انعقاد شیمیایی قرار گرفت و در ادامه غلظت آلاینده‌های فاضلاب (BOD۵، COD، TKN، TSS و کلیفرم‌های مدفوعی) اندازه‌گیری شد. سپس پساب حاصل به مرحله انعقاد الکتریکی منتقل شد و راندمان حذف پارامترهای ذکر شده در گستره پتانسیل الکتریکیV 40 – 10 طی مدت زمانmin 60 مورد بررسی قرار گرفت.

یافته‌ها: نتایج حاصل از مطالعه حاضر نشان داد که کارایی فرایند انعقاد شیمیایی با استفاده از منعقدکننده پلی آلومینیوم کلراید (PAC)، با افزایش دوز تزریقی (mg/L 25- 100) افزایش می‌یابد به نحوی‌که حداکثر راندمان حذف در طی فرایند انعقاد شیمیایی برای پارامترهای B‏OD۵,COD, TSS, TKN در دوز  mg/L 100و به ترتیب معادل ۵۸/۳۹% و ۹/۵۹% ،۵۲/۵۸%, ۷۸/۴۴% حاصل شد. همچنین نتایج حاصل نشان داد که با افزایش پتانسیل الکتریکی و زمان واکنش نیز راندمان به صورت خطی افزایش می‌یابد به نحوی که حداکثر راندمان حذف در دوزmg/L 100 منعقدکننده پلی آلومینیوم کلراید، در اختلاف پتانسیلV 40 و زمان واکنش ۶۰min برای پارامترهای B‏OD۵ ,COD, TSS, TKN  به ترتیب معادل ۹۷/۹۳% و ۵۵/۸۲%،۲۵/۹۹%, ۱۸/۹۹% حاصل شد.

نتیجهگیری: در مجموع چنین استنباط می‌شود که فرایند ترکیبی انعقاد شیمیایی ـ انعقاد الکتریکی از کارایی بالایی در حذف آلاینده‌های موجود در فاضلاب کشتارگاه برخوردار است و استفاده از این تکنیک ترکیبی می‌تواند پسابی منطبق بر استانداردهای تخلیه تولید نماید.

 

واژه‌های کلیدی : انعقاد شیمیایی ، انعقاد الکتریکی ، تصفیه فاضلاب کشتارگاه

 

 << ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >> 

لطفا برای دانلود مقاله ” کاربرد فرایند ترکیبی انعقاد شیمیایی ـ انعقاد الکتریکی در تصفیه فاضلاب کشتارگاه دام ” از لینک زیر استفاده نمایید.

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=8246

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.