کل 26857
2

تعیین سم دیازینون در آب شالیزارهای آمل به وسیله تکنیک کروماتوگرافی لایه نازک

  • کد خبر : 8899
  • 29 دی 1396 - 0:00
تعیین سم دیازینون در آب شالیزارهای آمل به وسیله تکنیک کروماتوگرافی لایه نازک

توضیحات :

فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست

 

دوره ۱۲ – شماره ۲ – تابستان ۱۳۸۹

 

نویسندگان : رضا ارجمندی ، میترا توکل ، منصوره شایقی

 

چکیده :
هدف : رشد فزاینده جمعیت ،شرایط نامطلوب اقتصادی جهان خصوصا جهان سوم، کمبود مواد غذایی، گرسنگی و بیماری از جمله مسایل در زمینه اقتصاد و کشاورزی می باشند. آفات و بیماری ها همه ساله خسارات هنگفتی به زارعان و کشاورزان وارد می آورد. جهت حفظ محصولات کشاورزی، سمپاشی های مکرر، بی رویه و ناآگاهانه ای انجام میشود که متأسفانه علاوه بر مقاومت آفات، موجبات آلودگی محیط را فراهم آورده و اثراتی در موجودات زنده ایجاد مینماید. استان مازندران، یکی از قطب های کشاورزی کشور محسوب میشود. برای مبارزه با آفات کشاورزی در این منطقه ، دیازینون از  بیشترین حشره کش های مورد استفاده است . این حشره کش برای مبارزه با کرم ساقه خوار برنج و آفات مرکبات استفاده میشود. در این مطالعه بررسی باقی مانده سم دیازینون در آب زمین های برنج در استان مازندران، شهرستان آمل در سال ١٣٨۶ صورت پذیرفت .

 یافته ها: نمونه برداری به صورت تصادفی و نمونه های مورد آزمایش به صورت مخلوط بررسی شد. بعد از نمونه برداری و آزمایش های مقدماتی، عمل استخراج با استفاده از دی کلرومتان واستن صورت پذیرفت و نهایتا عمل تعیین مقدار باقی مانده به روش کروماتوگرافی لایه نازک HPTLC: High Performance Thin Layer Chromatography با استفاده از نرم افزار ۴ CATS انجام شد. با استفاده از آنالیز آماری ANOVA ، داده های به دست آمده مورد تحلیل آماری قرار گرفت . زمان نمونه برداری برای آب از ١ روز پس از سمپاشی تا هنگام ردیابی سم بوده است .

 نتیجه گیری: طی آزمایش های متعدد در این بررسی نتیجه به شرح ذیل اعلام گردید: دیازینون در ایستگاه های ١ و ۴ تا هفته دوم در ایستگاه های ٢و٣ تا ماه اول در ایستگاه
۵ تا ماه دوم مشاهده گردید. بالاترین میزان سم دیازینون در ایستگاه شماره ١ به میزان PPm ١/١۴ بوده، که بیشتر از مقادیر تعیین شده استاندارد کشورهای اروپایی میباشد. در این مورد، شرایط اقلیمی منطقه و خواص فیزیکی و شیمیایی حشره کش فوق از جمله خاصیت تدخینی دیازینون مؤثر است . در طی دوره رشد گیاه، به سبب همین خواص ، جذب گیاه شده و به تدریج اثرات خود را از دست می دهد.

 

واژه های کلیدی : دیازینون ، باقی ماندٔە حشره کش ، آلودگی آب ، زمین های برنج ، کروماتوگرافی لایه نازک

 

 << ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>

مرتضی خسروی؛ محمد ربانی؛ محمدرضا اله قلی قصری؛ محمد جواد ابراهیمی زرندی
مرتضی خسروی؛ محمد ربانی؛ محمدرضا اله قلی قصری؛ محمد جواد ابراهیمی زرندی

لطفا برای دانلود مقاله ” تعیین سم دیازینون در آب شالیزارهای آمل به وسیله تکنیک کروماتوگرافی لایه نازک ” از لینک زیر استفاده نمایید.

مجید عباسپور؛ عبدالرضا کرباسی؛ عاتکه پهلوان؛ حمید رحیمی پور انارکی؛ سعید مطهری
رضا ارجمندی؛ میترا توکل؛ منصوره شایقی

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=8899

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.