کل 26877
5

بررسی تاثیر مداخلات ارگونومیک در یک مجتمع ذوب و ریخته گری فولاد

  • کد خبر : 7993
  • 03 مهر 1397 - 0:00
بررسی تاثیر مداخلات ارگونومیک در یک مجتمع ذوب و ریخته گری فولاد

توضیحات :

مجله مهندسی بهداشت حرفه ای

 

دوره ۴ – شماره ۲ – سال ۱۳۹۶

 

نویسندگان : فاطمه رستمی ، مجید معتمد زاده طرقبه ، رضا غیبی

 

چکیده : 

مقدمه: اختلالات اسکلتی عضلانیMSDs (musculoskeletal disordersیکی از عوامل شایع آسیب های شغلی و ناتوانی در کشورهای صنعتی و کشورهای در حال توسعه می باشد. این اختلالات خسارات اقتصادی بالایی  دارند و نه تنها روی فرد، بلکه بر روی سازمان و جامعه تاثیر گذار استاز شیوه های ارزیابی بروز خطر  آسیب های اسکلتی  عضلانی ، روش REBA است که برای ارزیابی مشاغلی که دارای پوسچرهای دینامیک یا استاتیک طراحی شده است.

روش بررسی این مطالعه از نوع مداخله‌ای می باشد که در ایستگاه های کاری اسلاید گیت و پلاستر زنی  یک شرکت تولیدی انجام گرفت. ارزیابی پوسچر قبل و بعد از مداخله به روش REBA و Man TRA انجام شد. جهت مداخله ارگونومیکی از اقدام اصلاحی مهندسی استفاده شد.

یافته هایافته ها کاهش ۶۳ و ۶۴ درصدی سطح خطر در ایستگاه های پلاستر زنی و اسلاید گیت را به روش REBA  و نیز کاهش ۴۷ و ۵۶ درصدی امتیاز خطر تجمعی به روش Man TRA را در دو ایستگاه کاری مذکور نشان داد. همچنین اختلاف معنی داری بین امتیاز نهایی سطح ریسک در هر دو روش REBA و ManTRA در دو حالت قبل و بعد از مداخله وجود داشت(۰=p).

نتیجه گیری استفاده همزمان از روش Man TRA و REBA برای مشاغلی که علاوه بر درگیر بودن کل بدن فعالیت های دستی بیشتر زمان کار را شامل شده و مدت زمان فعالیت اهمیت زیادی دارد،مفید بوده و محدودیت های هر روش با استفاده از روش دیگر به حداقل خواهد رسید.

 

واژه‌های کلیدی : REBA ، ManTRA ، ارزیابی پوسچر ، ارگونومی ، مداخله

 

<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >> 

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=7993

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.