کل 26875
2

ماهنامه مهندسی ایمنی سال دوم شماره چهاردهم بهمن ۱۳۹۶

  • کد خبر : 3549
  • 02 خرداد 1397 - 0:00
ماهنامه مهندسی ایمنی سال دوم شماره چهاردهم بهمن ۱۳۹۶

فهرست مطالب :

  • رشته هایی مستعد پنبه شدن
  • تجلی ایمنی و امنیت در خاورمیانه
  • حلقه گم شده ایمنی
  • آشنایی با سیستم های پیشرفته اطفاء حریق AFT
  • شرکت آتش پادپارس
  • ارزیابی ریسک حریق
  • ایمنی در حفاری
  • معرفی پرده های مقاوم در برابر آتش و دود
  • شرکت آبادگستر تاسیسات ایرانیان
  • جعبه های آتش نشانی Fire Box
  • شرکت کناف ایران
  • هشتمین کنفرانس ملی سازه و فولاد
  • بررسی کنترل پنل های سیستم اعلام حریق
  • تقویم نمایشگاه های جهان
  • مطالعه آسیب پذیری لرزهای اجزای غیرسازه ای موجود در ساختمان ها
  • آتشی دیگر

سرمقاله :

اهالی ایمنی با برجسته سازی مشکلات و نمایاندن مزایای ایمنی، از هر اتفاق و روزنی برای بیان اهمیت ایمنی شهری و هشدارهای عدم رعایتش استفاده کرده و همواره و با تمام قدرت برای ایمن سازی تبلیغ می کنند. این دست کم رسالت ما، به عنوان یک رسانه ی مربوط به این حوزه است و می دانیم که دغدغه وغایت آرزوی بسیاری از دوستان درگیر این حوزه هم داشتن شهری از هر لحاظ ایمن است. با این حال گاهی سرعت در انجام کارها، ضعف ها و خلأهای قانونی و یا تجهیزات بی کیفیت باعث شده است، ساختمان های به ظاهر ایمن با مشکل مواجهه شوند و تجهیزات و تمهیدات اندیشیده شده آنان به موقع و موثر عمل نکنند. خوشبختانه این حوادث به ندرت پیش آمده است و عمدتا هم به مسائلی چون عدم سروی سدهی به موقع و قطع جریان تامین و نگهداری از تجهیزات ایمنی و یا عدول از قوانین و ریسک پذیری خطرات رخ داده است. به هر حال باید از تکرار این اتفاقات جلوگیری کرد اگر نه که تمام رشته هایمان پنبه خواهد شد.

اینکه یک ساختمان ایمن شده با قوانین روز اگر دچار حادث های بشود و علت آن عدم عملکرد تجهیزات باشد، چه کسی مسئول است، مسئل های است که خود ما پیشتر به آن پرداخته ایم (هرچند که هنوز هم به صورت واضح مسئولیت آن مشخص نیست!) اما مهم تر از آن این است که این حالت (یعنی دچار حادثه شدن ساختمانی ایمن به خاطر عدم عملکرد درست تجهیزات ایمنی) می تواند به راحتی مردم را بدبین کند و می دانیم که در این صورت تغییر روند و جذب اطمینان چقدر مشکل تر خواهد شد.

استفاده از تجهیزات استاندارد و اجرا و نظارت درست بر کار، از نفس ایمن سازی مهم تر است. این مقوله با جان آدم ها سر و کار دارد و شرکت های غیرتمند ایمنی که اکثریت آنها به طور مستقیم (عمدتا کارمندان آتش نشانی و حوزه های مربوط به آن بوده و یا هستند) و یا غیرمستقیم با آتش نشانی مربوط بوده و دافع حادثه و آتش ستیزند، می دانند که پایان کارهای ایمن سازی به واقع، شروع تعهدها است.

الزام آور شدن قوانین و ظهور شرکت های ایمن ساز به عنوان بازوهای اجرایی آتش نشانی در مباحث ایمنی شهری را می توان امری نوپدید قلمداد کرد که هنوز به طور جامع و مانع قانون گذاری نشده است. می توان گفت که این مقوله کماکان در بوته ی آزمایش قرار دارد.

این طبیعی است که قوانین نظارتی و کنترل کننده رفته رفته رخ نمون می شوند و حلقه های قانونی دایره کار را بسته و بسته تر می کنند. سازمان آتش نشانی و خدمات شهری مسئولیت دارد و باید جوابگو باشد و تمامی این تمهیدات بخاطر آن است که خدای ناکرده لغزشی صورت نپذیرد که به واسطه آن اساس کار دچار خلل شود و
باورها و تلاش ها زیر سوال بروند.

نباید به کار ایمن سازی به چشم یک فعالیت اقتصادی صرفا سودآور نگریست و نگاهی اهمال کارانه داشت. نشئگی فداکاری و ایثار و آن عشقی که آتش نشانان از آن سخن می گویند باید در این حوزه هم متبلور بشود. دوست ایمن ساز من، اینجا هم چشمان همشهریان به دستان تو است و شانه ات باید پناه شهرت بشود. پس همان طور که به دل حادثه می رفتی و تنگناهای صعب العبور را به سخره می گرفتی، سختی کار را هم از سر بگذران و چون همیشه اطمینان را به همنوعانت هدیه کن.

انگار حادثه پیش دستی می کند و وقتی می بیند ما در قید رعایت ایمنی نیستیم و کاری برای ایمنی محیط کار و زندگیمان نمی کنیم خودش دست به کار می شود! آتشی دیگر درست در روزهایی که سالروز حادثه ی تلخ پلاسکو یادآوری می شد اتفاق افتاد و ساختمان قدیمی وزارت نیرو (واقع در خیابان ولیعصر) را در کام خود کشید. در این رابطه مطلبی تقدیم می شود که هشداری برای مسئولانی است که بروکراسی و ناهماهنگی طبیعی سازمانی را مستمسک عدم تلاش خود می کنند.

در این شماره گزارشی داریم از شانزدهمین نمایشگاه اینترسِک دبی و طی آن با مدیران چند شرکت ایمن ساز که در این نمایشگاه حضور داشتند گف توگو کردیم و به افسوس هایمان از نبود نمایشگاهی داخلی، درخور و بین المللی در این خصوص، افزوده شد. کما فی السابق در قالب رپرتاژ به معرفی مجموعه های فعال در حوزه ی
ایمنی پرداختیم؛ کناف ایران، آتش پاد پارس و آباد گستر تاسیسات ایرانیان مجموعه هایی هستند که مهندسی ایمنی مفتخر شد در این شماره ی خود میزبان آنان باشد.

گزارشی از هشتمین کنفرانس ملی سازه و فولاد، مبحث ایمنی در حفاری، مطلبی درباره سیستم های تشخیص و اعلام آتش سوزی، محاسبه تعداد خاموش کننده های دست  به روش NFPA ، معرفی پرده های مقاوم در برابر آتش و دود و سیستم های پیشرفته اطفاء حریق ( AFT ) از جمله مسائلی هستند که در این مقاله به آنها پرداخته ایم.

مهندسی ایمنی، قدردان دوستانی است که با مقالات علمی و یادداشت های تخصصی یاری رسان ترویج و توزیع دانش و روش های علمی ایجاد، حفظ و توزیع ایمنی هستند و از ایشان قدردانی می کند و بذل علم و روشنگری ایشان را پاس می دارد.

تشکرهای ویژه ای داریم از مهندس امیر یحیایی )مدیر بخش در، شیشه و پرده های مقاوم در برابر حریق شرکت پوشش گستر قشم( و مهندس سعید احمدی )مدیرعامل شرکت آتش پاد پارس( و دیگر دوستانی که مستقیم و غیرمستقیم این رسانه ی مستقل را مساعدت می کنند.

<<  ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=3549

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.