کل 26875
2

ارائه چهارچوبی برای ارزیابی عملکرد سلامت ، ایمنی و محیط زیست با رویکرد مهندسی تاب‌آوری (مطالعه موردی : صنعت خودروسازی)

  • کد خبر : 31387
  • 12 مرداد 1399 - 21:27
ارائه چهارچوبی برای ارزیابی عملکرد سلامت ، ایمنی و محیط زیست با رویکرد مهندسی تاب‌آوری (مطالعه موردی : صنعت خودروسازی)

توضیحات :

مجله مهندسی بهداشت حرفه ای

 

دوره ۶ – شماره ۴ – سال ۱۳۹۸

 

نویسندگان : سعید مداح ، غلامرضا نبی بیدهندی ، عطااله طالعی زاده ، حسن هویدی

 

چکیده :

سابقه و هدف: انتخاب تأمین‌کنندگان نقش مهمی را در مدیریت زنجیره تأمین پایدار ایفا می‌کند. در مطالعات انجام‌شده در زمینه انتخاب تأمین‌کنندگان، تمرکز اصلی بر شاخص‌های اقتصادی بوده و کمتر به عوامل سه‌گانه اقتصادی، زیست‌محیطی و اجتماعی (به‌عنوان عوامل پایداری) توجه شده است. بهبود سطح عملکرد در زمینه سلامت، ایمنی و محیط زیست (HSE: Health and Safety Executive) موجب ارتقای پایداری شرکت‌ها در دو بعد اجتماعی (مسئولیت‌پذیری اجتماعی) و زیست‌محیطی می‌شود. در این راستا، در پژوهش حاضر چهارچوبی برای ارزیابی عملکرد HSE تأمین‌کنندگان ارائه‌ شد و رتبه‌بندی آن‌ها بر این اساس صورت گرفت.

مواد و روش‌‌ها: پس از مرور ادبیات و نظرخواهی از متخصصان، شاخص‌های ارزیابی عملکرد HSE تعیین گردید. سپس با استفاده همزمان از روش‌‌های تصمیم‌گیری چند ‌معیاره، رتبه‌بندی تأمین‌کنندگان انجام شد. در تعیین شاخص‌های عملکرد HSE از رویکرد مهندسی تاب‌آوری استفاده گردید که نسبت به شیوه‌های سنتی مدیریت ایمنی، رویکردی جدید محسوب می‌شود. در این مطالعه چهار شرکت قطعه‌ساز درجه A صنعت خودرو به‌عنوان تأمین‌کنندگان منتخب مورد ارزیابی قرار گرفتند.

یافته‌ها: در میان معیارهای تعیین‌شده، “تعهد مدیریت” و در میان شاخص‌های نهایی، “تخصیص بودجه کافی برای اقدامات HSE” بالاترین میزان وزن‌دهی را به خود اختصاص دادند و تأمین‌کننده برتر بر این اساس انتخاب گردید.

نتیجه‌گیری: با توجه به نظرات مدیران تصمیم‌گیر در زمینه تعیین و وزن‌دهی شاخص‌ها، مدل ارائه‌شده در این پژوهش قابلیت استفاده در سیستم ارزیابی کلی تأمین‌کنندگان را دارد. این امر می‌تواند منجر به ترغیب شرکت‌های تأمین‌کننده جهت ارتقای سطح ایمنی و سلامت کارکنان خود و به‌کارگیری استراتژی‌های زیست‌محیطی در سیاست‌های تولید شود.

 

واژه‌های کلیدی : ایمنی و محیط زیست ، رتبه‌بندی تأمین‌کنندگان ، روش‌‌های تصمیم‌گیری چند معیاره ، زنجیره تأمین پایدار ، شاخص‌های ارزیابی عملکرد سلامت ، مهندسی تاب‌آوری

 

<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=31387

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.