کل 26918
3

مقایسه تعارض کار- خانواده در کارکنان بالینی و غیر‌بالینی ( اداری و پشتیبانی) بیمارستان دولتی شهید فقیهی شیراز : ۱۳۸۹

  • کد خبر : 10417
  • 20 بهمن 1395 - 0:00
مقایسه تعارض کار- خانواده در کارکنان بالینی و غیر‌بالینی ( اداری و پشتیبانی) بیمارستان دولتی شهید فقیهی شیراز : ۱۳۸۹

توضیحات :

مجله علمی پژوهشی سلامت کار ایران

 

دوره ۱۰ – شماره ۳ – سال ۱۳۹۲

 

نویسندگان : ناهید حاتم ، ویدا کشتکاران ، مریم محمدپور ، عظیمه قربانپور

 

چکیده :

زمینه و هدف: تعارض بین کار و خانواده زمانی رخ می دهد که افراد مجبور باشند نقش ­ های متعددی از قبیل شغلی، همسری و والدی راهم ­ زمان انجام دهند. این تعارض پیامدهای منفی همچون غیبت ازکار،افزایش جابجایی شغلی،کاهش عملکرد را به دنبال دارد. ازطرفی ماهیت مشاغل بیمارستانی به گونه ­ای است که با استرس زیادی همراه است و در اکثر بخش ­ها نوبت­کاری وجود دارد و دارندگان این مشاغل با احتمال بیشتری درمعرض این تعارض قراردارند. لذا هدف این مطالعه بررسی و مقایسه میزان تعارض کار خانواده درک شده در بین کارکنان بخش­های بالینی و غیر­بالینی در بیمارستان می­باشد.

روش بررسی: این مطالعه پژوهشی توصیفی- تحلیلی است، که به روش کمی و به ­صورت مقطعی انجام شده است. جامعه­ ی پژوهش، کارکنان متأهل شاغل در مرکز آموزشی درمانی شهید فقیهی شیراز بودند. گرداوری داده ها از طریق پرسشنامه تعارض کار-خانواده Field(2002) انجام شد. روایی پرسشنامه توسط کارشناسان مربوطه مورد تأیید قرارگرفته و پایایی آن نیز با محاسبه آلفای کرونباخ تأیید شد . جهت تحلیل داده ­ها نیز آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تی به کار رفت.

یافته ها:براساس نتایج مطالعه حاضر تعارض کار- خانواده درک شده بین کارکنان بخش­های مختلف بیمارستان به ­طور معنی­ داری متفاوت بود. (۰۰۱/۰ P< ) به­ نحوی که درکارکنان بخش ­های بالینی بیش از کارکنان بخش ­های غیر­بالینی (اداری و پشتیبانی) بود. همچنین میزان تعارض کار- خانواده در زنان بیشتر از مردان بود (۰۰۱/۰ P< ) .

نتیجه گیری:می­توان گفت گروه ­هایی که بیش ازسایرین در بیمارستان در معرض تعارض کار- خانواده هستند، کارکنان بخش ­های بالینی و پرسنل زن می­باشند، لذا توصیه می­شود برنامه­ ریزان و مسئولان باتمرکز بیشتر بر این گروه ­ها و با وضع قوانین و اجرای برنامه ­های حمایتی تعارض کار – خانواده را در کارکنان و به­ ویژه این گروه­ ها کاهش دهند. 

 

واژه‌های کلیدی : تضاد کار , خانواده , بخش اداری , بخش پشتیبانی , بخش بالینی

 

 << ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=10417

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.