کل 26900
2

افزایش ۳۴ سانتی متری تراز دریاچه ارومیه در همسنجی با پارسال

  • کد خبر : 20342
  • 10 آذر 1395 - 19:00

مدیرکل دفتر مدیریت به‌هم پیوسته منابع آب حوضه‌های آبریز دریای خزر و ارومیه گفت: تراز دریاچه ارومیه با وجود افت ۷۴ درصدی بارش حوضه آبریز ارومیه در سال آبی ۹۶-۱۳۹۵، در همسنجی با پارسال ۳۴ سانتیمتر افزایش داشته است.

به گزارش وزارت نیرو، «سیدمرتضی موسوی» اضافه کرد: تراز سطح آب دریاچه ارومیه اینک به ۱۲۷۰ متر و ۴۷ سانتیمتر رسیده و میزان بارش در حوضه آبریز دریاچه از آغاز سال آبی جاری تا امروز ۲۳ میلیمتر ثبت شده است که در مقایسه با سال آبی گذشته ۷۴ درصد و نسبت به میانگین درازمدت ۵۲ درصد کاهش نشان می دهد.

موسوی یادآوری کرد: دولت یازدهم برای احیای دریاچه در سال آبی ۹۶-۱۳۹۵ مصوباتی دارد که بر اساس آن مقرر شده است امسال هشت درصد و به صورت تجمعی تا ۲۴ درصد کاهش مصرف آب نسبت به سال‌ مبنا (که در سومین سال اجرای آن هستیم) از طریق سدهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه اعمال شود.

مدیرکل دفتر مدیریت بهم پیوسته منابع آب حوضه‌های آبریز دریای خزر و ارومیه اضافه کرد: در سال آبی جاری رهاسازی آب به میزان دستکم ۳۷۰ میلیون مترمکعب از سدها برای احیای دریاچه ارومیه قابل پیش بینی است.

به گفته این مسوول، اگر شاهد بارش‌ها و روان‌آب‌های خاصی در منطقه باشیم، بدون اعمال افزایش در سایر مصارف، می‌توان میزان رهاسازی آب از سدها را برای دریاچه به‌طور متناسب افزایش داد.

وی ادامه داد: وزارت نیرو برنامه‌ریزی کرده است ۷۱۶ میلیون مترمکعب آب را برای مصارف کشاورزی از محل سدها اختصاص دهد.

موسوی یادآور شد: به دلیل کمبودهای مالی، اعتبارات اجرای پروژه‌ها و رفع موانع انتقال آب از حوضه‌های مجاور به دریاچه ارومیه بموقع پرداخت نشده و به همین دلیل لایروبی رودخانه‌ها و مرمت و بازسازی تاسیسات آبی نیز به تعویق افتاده است.

وی ابراز امیدواری کرد برای اجرایی شدن حداکثر آبرسانی به پیکره آبی دریاچه ارومیه،‌ اعتبارات مورد نیاز در ماه‌های باقیمانده سال به واحدهای اجرایی تزریق شود تا شرایط مطلوب تری برای دریاچه فراهم شود؛ هرچند شرکت‌های آب منطقه ای از محل اعتبارات داخلی خود، در حال لایروبی رودخانه‌های همجوار هستند.

چندی پیش وزیر نیرو احیای دریاچه ارومیه را یکی از اولویت های جدی دولت یازدهم اعلام کرد و گفت ۲۷ راهکار اجرایی برای احیای این دریاچه برنامه ریزی شده است.

به گفته چیت چیان، از آنجا که این دریاچه در شرایط سخت و ناگواری قرار دارد، از آغاز فعالیت دولت یازدهم کارگروهی برای نجات این دریاچه تشکیل شد و دولت با همه توان و استفاده از دانش و تجربیات سایر کشورها برای حل این معضل اقدام کرد و از متخصصان کشورهای مختلف مانند آمریکا، آلمان، روسیه و ژاپن کمک گرفت.(ایرنا)

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=20342

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.