کل 26904
3

ارزیابی ریسک شغلی و محیطی برای اثرات سرطانزایی در مواجهه تنفسی با کروم شش ظرفیتی

  • کد خبر : 9001
  • 21 مهر 1396 - 0:00
ارزیابی ریسک شغلی و محیطی برای اثرات سرطانزایی در مواجهه تنفسی با کروم شش ظرفیتی

توضیحات :

فصلنامه سلامت محیط و کار

 

دوره ۲ – شماره ۳ – سال ۱۳۹۵

 

نویسندگان : زهره فضلی ، سهیلا خدا کریم ، جواد ساجدی فر ، فهیمه گلی ، رضوان زنده دل

 

چکیده :

زمینه و هدف: ترکیبات کروم بعنوان یکی از مهمترین منابع خطر برای سلامتی انسانها مطرح می باشند. ترکیبات شش ظرفیتی سمی تر از سایر ترکیبات آن می باشد. با توجه به خاصیت سرطانزایی آن هدف از این مطالعه پایش میزان مواجهه کارگران با کروم شش ظرفیتی در چند صنعت آبکاری بود. همچنین میزان ریسک محیطی و شغلی برای سرطانزایی به ازای غلظت های بدست آمده ارزیابی شد.

روش کار: این مطالعه توصیفی- مقطعی در ۱۰ کارگاه آبکاری کروم در تهران انجام شد. غلظت کروم شش ظرفیتی از روش ۷۶۰۰ موسسه ملی ایمنی و بهداشت شغلی آمریکا (NIOSH) تعیین گردید. در این مطالعه ریسک سرطانزایی محیطی و شغلی به ترتیب با کمک اطلاعات ریسک تجمعی از سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا و راهنمای سازمان بهداشت جهانی برآورد شد. همچنین از مدل های رگرسیونی ارائه شده توسط Deborah Proctor یرای تخمین میزان ریسک سرطانزایی دو سطح محیطی و شغلی استفاده گردید.

یافته ها: میانه غلظت کروم شش ظرفیتی در کارگاه های بررسی شده mg/m۳۰۲۲/۰± ۰۳۶/۰ با دامنه تغییرات بین ۰۲۳/۰ و ۰۹۶/۰ میلی گرم بر مترمکعب تعیین شد. تخمین ریسک محیطی با کمک مدل سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا اختلاف معنی داری با ریسک بدست آمده از مدل Deborah Proctor دارد (۰۰۰۱/۰p=). ولی ریسک شغلی تخمین یافته از مدل WHO اختلاف معنیداری با ریسک بدست آمده از مدل Deborah Proctor نداشت (۶۸/۰p=).

نتیجه گیری: میزان مواجهه شغلی ۶/۶۸ درصد کارگران شرکت کننده در این مطالعه کمتر از حد تماس شغلی وزن یافته زمانی ایران بود، در حالی که ریسک سرطانزایی طبق مدل های بکار گرفته در این مطالعه در این افراد بالاتر از حد قابل قبول بود. بنظر میرسد نگه داشتن میزان مواجهه تنفسی کارگران در صنایع حاوی کروم شش ظرفیتی به اندازه حدود مجاز شغلی سبب کاهش ریسک سرطانزایی نمیگردد و باید با اقدامات کنترلی مناسب میزان تماس با کروم را به حداقل ممکن کاهش داد. این نتایج اهمیت بکارگیری روشهای مناسب جهت کنترل آلودگی کروم در مقادیری پایینتر از حد آستانه مجاز را مشخص مینماید.

 

واژه‌های کلیدی : ریسک سرطان زایی ، کروم شش ظرفیتی ، صنایع آبکاری

 

<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>

لطفا برای دانلود مقاله ” ارزیابی ریسک شغلی و محیطی برای اثرات سرطانزایی در مواجهه تنفسی با کروم شش ظرفیتی ” از لینک زیر استفاده نمایید.

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=9001

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.