کل 26895
3

بررسی تغییرات درجه حرارت در میزان حداکثر اکسیژن مصرفی و زمان رسیدن به خستگی کارگران کارخانه ریسندگی

  • کد خبر : 9570
  • 24 تیر 1396 - 0:00
بررسی تغییرات درجه حرارت در میزان حداکثر اکسیژن مصرفی و زمان رسیدن به خستگی کارگران کارخانه ریسندگی

توضیحات :

فصلنامه علمی تخصصی طب کار

 

دوره ۵ – شماره ۱ – سال ۱۳۹۲

 

نویسندگان : غلامرضا شریفی ، علیرضا بابایی مزرعه‌نو ، فریده کیخسروی

 

چکیده :

مقدمه: خستگی عامل مهم بازدارنده عملکرد انسان‌ها می‌باشد و با بالا بردن توان هوازی می‌توان بر خستگی افراد غلبه کرد. با توجه به اهمیت حداکثر اکسیژن مصرفی در زمان رسیدن به خستگی هدف کلی این تحقیق بررسی تغییرات درجه حرارت در میزان حداکثر اکسیژن مصرفی و زمان رسیدن به خستگی در کارگران کارخانه ریسندگی بود.

روش بررسی: در این تحقیق نیمه تجربی میزان حداکثر اکسیژن مصرفی ۳۰ نفر از دختران سالم کارخانه ریسندگی قبل و بعد از آزمون پله آستراند و کانکانی در درجه حرارت ۲۵ درجه و ۴۸ ساعت بعد در درجه حرارت ۴۰ درجه در ساعت ۲ بعد‌از‌ظهر اندازه‌گیری شد. نتایج به دست آمده با استفاده از ویرایش ۱۸ نرم‌افزار SPSS تحلیل شده است.

یافته‌ها: میانگین حداکثر اکسیژن مصرفی در درجه حرارت ۲۵ درجه سانتی‌گراد در آزمون پله آستراند ۶.۲±۵۵.۱ و در درجه حرارت ۴۰ درجه ۵.۶±۵۰.۸ بود و در آزمون کانکانی در دمای ۲۵ درجه ۱.۸±۳۱.۲ و در درجه حرارت ۴۰ درجه ۰.۸۱±۳۰.۴ بود. لذا بین میانگین تعداد ضربان قلب، میزان کار انجام شده و میزان حداکثر اکسیژن مصرفی پس از فعالیت در دو درجه حرارت مختلف در آزمون پله آستراند تفاوت معناداری وجود داشت(۰.۰۵>P)، همچنین در آزمون کانکانی بین میانگین تعداد ضربان قلب، میزان کار انجام شده در دو درجه حرارت ۲۵ و ۴۰ تفاوت معناداری وجود دارد(۰.۰۲=P) ولی بین حداکثر اکسیژن مصرفی در دو درجه حرارت ۲۵ و ۴۰ تفاوت وجود ندارد(۰.۰۶=p).

نتیجه‌گیری: نتایج کلی این تحقیق نشان داد در درجه حرارت ۴۰ درجه میزان حداکثر اکسیژن مصرفی کمتر از درجه حرارت ۲۵ درجه بود یعنی در دمای بالاتر، میزان حداکثر اکسیژن مصرفی کاهش پیدا کرد.

 

واژه‌های کلیدی : حداکثر اکسیژن مصرفی ، آزمون پله آستراند ، آزمون کانکانی ، خستگی

 

<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>  

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=9570

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.