توضیحات :
فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست
دوره ۱۷ ، شماره ۲ ، تابستان ۱۳۹۴
نویسندگان: صالح محمدی ، بهمن نجفی
چکیده:
زمینه و هدف : از پارامترهای کیفی احتراق سوخت , اندیس دیزل میباشد که نشان دهنده ی درجه ی آرام سوزی و کیفیت سوخت دیزل است . یکی از روش هایی که بدون صرف هزینه و زمان زیاد میتوان این پارامتر را اندازه گیری نمود استاندارد ۶١١ ASTM D است .
روش بررسی: در این تحقیق از هفت نوع روغن گیاهی (ذرت ، سویا، سبوس برنج ، هسته انگور، زیتون ، آفتابگردان و کلزا) برای تولید سوخت بیودیزل با استفاده از الکل اتانول و به روش ترنس استریفیکاسیون استفاده گردید. در راستای به دست آوردن اندیس دیزل ، اندازه گیری نقطه ی آنیلین و درجه ی API لازم میباشد. اندازه گیری نقطه ی آنیلین نیز بر اساس استاندارد ٠۴-۶١١ ASTM D انجام شد. در این آزمایش ها از گازوییل به عنوان سوخت مبنا استفاده شد.
یافته ها: نتایج حاصل نشان داد که مقادیر اندیس دیزل سوخت های بیو دیزل تولید شده از ترکیبات اتیل استر اسیدهای چرب , در بازه ۴۵-٣٨ میباشد در حالیکه سوخت گازوییل دارای اندیس دیزل ۵١/۵۶ میباشد. همچنین نتایج نشان داد که چگالی سوخت های بیو دیزل به مراتب بالاتر از سوخت گازوییل است که باعث کاهش درجه ی API شده است .
نتیجه گیری و بحث : سوخت های بیو دیزل حاصل از اتیل استر اسیدهای چرب از لحاظ کیفیت احتراق ، اختلاف کمی در درجه آرام سوزی نسبت به سوخت گازوئیل دارند. مقادیر اندیس دیزل نمونه سوخت های بیو دیزل بجز کلزا و سویا به گازوییل نزدیک است . این نتایج نشان میدهد که سوخت های اتیل استر اسیدهای چرب میتواند جایگزین مناسبی برای سوخت های فسیلی باشند.
واژه های کلیدی: بیودیزل ، اتیل استر اسیدهای چرب ، اندیس دیزل ، درجه ی API
<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>
مرتضی خسروی؛ محمد ربانی؛ محمدرضا اله قلی قصری؛ محمد جواد ابراهیمی زرندی |
مرتضی خسروی؛ محمد ربانی؛ محمدرضا اله قلی قصری؛ محمد جواد ابراهیمی زرندی |
مجید عباسپور؛ عبدالرضا کرباسی؛ عاتکه پهلوان؛ حمید رحیمی پور انارکی؛ سعید مطهری |
بهاره آذروند؛ ستار انوریا |
قاسمعلی عمرانی؛ امیرحسین جاوید؛ الهام رمضانعلی |
لطفا برای دانلود مقاله ” تعیین اندیس دیزل سوخت های بیودیزل تولید شده از ترکیبات اتیل استر اسیدهای چرب بر اساس استاندارد ASTM D 611 ” از لینک زیر استفاده نمایید.
فاطمه مهدیزاده سراج؛ محمد مهدی دانش؛ هانیه صنایعیان |