کل 26895
2

تحلیل نگرش‌ها و بهره‌گیری از دانش بوم شناسی شهری در برنامه‌ریزی ، با نگاهی بر نمونه‌های موردی از برنامه‌های ملی تا محلی

  • کد خبر : 60038
  • 22 مهر 1401 - 22:51
تحلیل نگرش‌ها و بهره‌گیری از دانش بوم شناسی شهری در برنامه‌ریزی ، با نگاهی بر نمونه‌های موردی از برنامه‌های ملی تا محلی

توضیحات :

فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست

 

دوره ۲۰ ، شماره ۲ ، تابستان ۱۳۹۷

 

نویسندگان : سپیده موحد ، منوچهر طبیبیان

 

چکیده :

زمینه و هدف: حفظ بستر طبیعی و تنوع زیستی شهر جهت ایجاد ارتباط با طبیعت و ارتقاء کیفیت زندگی در شهر با توجه به افت کیفیت محیط زیست و از هم گسیختگی بنیان های اکولوژیک شهری، نیازمند یکپارچه سازی دانش بوم شناسی با فرآیند برنامه ریزی و توسعه شهری است. هدف این تحقیق، تبیین نظری رویکرد جدید بوم شناسی شهری از طریق بررسی سیر تحول مفهوم بوم شناسی و ریشه های شکل گیری دانش بوم شناسی شهری است. همچنین این مقاله درصدد پاسخ دادن به این پرسش است که چگونه با به کارگیری بوم شناسی شهری به عنوان رویکردی نو در فرآیند برنامه ریزی و توسعه ی شهرها، میتوان فرصت هایی را برای ایجاد پیوند میان نظام اکولوژیک و فرآیندهای طبیعی با محیط های شهری وفعالیت های انسانی پدید آورد.

روش بررسی: تحقیق حاضر از لحاظ روش، با اتکا به شیوه های توصیفی و تحلیلی انجام گرفته و تلاش شده است که با انجام مطالعات کتابخانه ای و تحلیل نگرش های مرتبط با بوم شناسی شهری و مباحث مربوطه در برنامه ریزی و طراحی شهری، بتوان به ریشه های نظری موضوع و نحوه ی به کارگیری آن در علوم شهری از جمله شهرسازی با بررسی نمونه ها و مصادیق کاربردی آن پیبرد.

یافته ها: با توجه به یافته های پژوهش، بوم شناسی شهری به عنوان رویکردی نوین در شهرسازی امروزه از جایگاه مناسبی برخوردار شده است . بازیابی شبکه های اکولوژیک شهری و همچنین طراحی و برنامه ریزی زیست بوم محور از جمله مصادیق کاربردی دانش بوم شناسی شهری در سطوح محلی و منطقه ای محسوب میشوند و از این طریق متخصصان توانسته اند در سال های اخیر در جهت تقویت محیط طبیعی و ایجاد الگوهای توسعه شهری مبتنی برحفظ ارزش های اکولوژیکی شهر، گام های روبه جلویی را بردارند.

بحث و نتیجه گیری:نتایج نشان می دهد که کاربرد دانش بوم شناسی شهری در برنامه ریزی و طراحی شهرها در قالب راهبردی نظری و عملی، باید به عنوان یک اولویت ملی جهت دستیابی به شهرهای پایدار و تاب آور مد نظر قرار گیرد. حصول این امر مستلزم کارگروهی میان متخصصان مختلف، آموزش های میان رشته ای و ایجاد رابطه ی جدید میان علم و سیاست میباشد.

 

واژه‌های کلیدی : اکولوژی ،بوم شناسی شهری ، برنامه ریزی زیست بوم محور ، شبکه اکولوژیک

 

<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>

لطفا برای دانلود مقاله ” تحلیل نگرش‌ها و بهره‌گیری از دانش بوم شناسی شهری در برنامه‌ریزی ، با نگاهی بر نمونه‌های موردی از برنامه‌های ملی تا محلی ” از لینک زیر استفاده نمایید.

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=60038

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.