کل 26910
6

ارزیابی عملکرد و تعیین ضرایب بیوسنتیکی فرآیند لجن فعال تصفیه‌ خانه فاضلاب شهر سنندج

  • کد خبر : 9686
  • 19 خرداد 1396 - 0:00
ارزیابی عملکرد و تعیین ضرایب بیوسنتیکی فرآیند لجن فعال تصفیه‌ خانه فاضلاب شهر سنندج

توضیحات :

مجله ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها

 

دوره ۴ – شماره ۲ – سال ۱۳۹۵

 

نویسندگان : پرویز محمدی , مریم خشیج , علیرضا تخت شاهی , سید علیرضا موسوی

 

چکیده :

سابقه و هدف: اثرات سوء ناشی از دفع نامناسب فاضلاب در محیط، جمع‌آوری فاضلاب و تصفیه آن را امری ضروری و اجتناب‌ناپذیر کرده است. به‌ گونه‌ای که علاوه بر احداث تصفیه‌خانه فاضلاب، برای رسیدن به استانداردهای زیست‌محیطی مطلوب، لزوم ارزیابی عملکرد مداوم سیستم‌های تصفیه مطرح می‌باشد. با توجه به اینکه پل ارتباطی بین نتایج آزمایشگاهی و کاربردهای صنعتی در تصفیه فاضلاب، تعیین ضرایب بیوسنتیک است. این مطالعه باهدف ارزیابی عملکرد و تعیین ضرایب بیوسنتیکی فرآیند لجن فعال تصفیه‌خانه فاضلاب شهر سنندج انجام شد.

روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی – مقطعی و بر روی تصفیه‌خانه شهر سنندج با استفاده از سیستم تصفیه هوازی جریان پیوسته از نوع لجن فعال صورت گرفت. در این مطالعه جمعاً ۳۰ نمونه از فاضلاب ورودی و پساب خروجی برداشته شد و آزمایشات بر روی آن‌ها انجام شد. پارامترهای کیفی فاضلاب: اکسیژن موردنیاز بیوشیمیایی  ، اکسیژن خواهی شیمیایی ، مواد معلق ، اندازه‌گیری و راندمان حذف و ضرایب بیوسنتیکی مانند نرخ حداکثر مصرف سوبسترا (K)، ضریب خود تخریبی (Kd)، ثابت نیمه اشباع (Ks)، ضریب بازده رشد (Y) و حداکثر رشد ویژه (maxµ) محاسبه گردید.

یافته‌ها: میانگین درصد حذف برای اکسیژن خواهی شیمیایی ، اکسیژن موردنیاز بیوشیمیایی و مواد معلق به ترتیب برابر با ۳/۳±۹۰/۳، ۱/۹±۹۳/۹ و ۴/۲±۸۶/۴ به دست آمد. با توجه به محدوده غلظت MLVSS، ضریب K و Ks به ترتیب معادل با d-12/5 و mg/L7/25 و Y، Kdو maxµ نیز برابر با ۰/۰۱۳، d-10/027 وd-10/03 محاسبه شد.

نتیجه‌گیری: پساب حاصل از فرایند لجن فعال تصفیه‌خانه مذکور ازنظر دستیابی به پارامترهای کیفی فاضلاب برای مصارف کشاورزی و تخلیه به آب سطحی یا چاه جاذب مطلوب می‌باشد. نتایج این مطالعه منجر به معرفی پارامترهای بیوسنتیکی گردید. ضمن اینکه از ضرایب بیوسنتیکی به‌ دست‌ آمده از این مطالعه، می‌توان در طراحی سیستم‌های تصفیه مشابه در مناطق سردسیری استفاده نمود.

 

واژه‌های کلیدی : ضرایب بیوسنتیکی ، ارزیابی عملکرد ، لجن فعال

 

<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>  

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=9686

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.