کل 26883
1

بررسی هماوری و کیفیت تخم در ارتباط با برخی پارامترهای زیستی در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) (مطالعه موردی : مرکز تکثیر و پرورش شهید مطهری یاسوج)

  • کد خبر : 8769
  • 19 بهمن 1396 - 0:00
بررسی هماوری و کیفیت تخم در ارتباط با برخی پارامترهای زیستی در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) (مطالعه موردی : مرکز تکثیر و پرورش شهید مطهری یاسوج)

توضیحات :

فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست

 

دوره ۱۵ ، شماره ۲ ، تابستان ۱۳۹۲

 

نویسندگان: حمیدرضا احمدنیا مطلق ، یاسر توحیدیان فر ، محمد حسین محمدی آشنانی ، محمود نفیسی بهابادی ، مهدی زارع خفری

 

چکیده:

به منظور بررسی هماوری و کیفیت تخم در ارتباط با برخی پارامترهای زیستی ماهیان مولد قزل آلای رنگین کمان ( Oncorhynchus mykiss) با سنی بین ٧-٢ سال و وزنی بین ٣/٠٢ – ٠/٧٨ کیلوگرم در یک مطالعه موردی در مرکز تکثیر ماهی قزل آلای شهید مطهری یاسوج مورد بررسی قرار گرفتند.  نمونه برداری در طی عملیات تکثیر، در ٣ مرحله و در هر مرحله ٢٧ ماهی مولد ماده انجام گرفت . طول و وزن ماهی مولد ماده ، وزن کل تخمک  به صورت جداگانه و وزن و قطر تخمک ها و تخم ها به صورت نمونه برداری اندازه گیری شده و در فرم های مخصوص یادداشت شد و رابطه بین پارامترهای زیستی (طول ، وزن و سن ) و هماوری و کیفیت تخمک و تخم با استفاده از از نرم افزار SPSS ویرایش ١۴ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت . بر طبق نتایج این مطالعه رابطه مستقیمی بین سن  و طول و وزن مولدین و هماوری مطلق و رابطه معکوس ، بین طول و وزن و هماوری نسبی مشاهده گردید که این روابط  در سطح ٩۵% (٠/٠۵ > P) معنی دار بود. همچنین رابطه معنی داری بین سن مولد و هماوری نسبی و همچنین سن ، طول و وزن مولدها و اندازه تخمک و تخم مشاهده نشد. بر اساس نتایج این تحقیق با افزایش اندازه (طول و وزن ) مولد علیرغم افزایش مقدار کل تخمک تولیدی نسبت بین تخمک تولیدی به وزن مولد ماده کاهش می یابد؛ یعنی متناسب با افزایش اندازه ماهی مقدار تخمک تولیدی افزایش نمی یابد. همچنین میانگین هماوری در هر کیلوگرم وزن ماهی (هماوری نسبی ) در گروه های بزرگتر کاهش می یابد. بر اساس مشاهدات حاصل از این مطالعه به نظر می رسد که مولدینی به طول حدود ۴٠ سانتی متر  و وزن تقریبی ١/۵-١ کیلوگرم مناسب ترین مولدین برای تکثیر می باشند.

 

 واژه های کلیدی: هماوری ، تخمک و تخم ، پارامترهای زیستی ، قزل آلای رنگین کمان ، یاسوج

 

 << ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>  

مرتضی خسروی؛ محمد ربانی؛ محمدرضا اله قلی قصری؛ محمد جواد ابراهیمی زرندی
مرتضی خسروی؛ محمد ربانی؛ محمدرضا اله قلی قصری؛ محمد جواد ابراهیمی زرندی
مجید عباسپور؛ عبدالرضا کرباسی؛ عاتکه پهلوان؛ حمید رحیمی پور انارکی؛ سعید مطهری
بهاره آذروند؛ ستار انوریا
قاسمعلی عمرانی؛ امیرحسین جاوید؛ الهام رمضانعلی

لطفا برای دانلود مقاله ” بررسی هماوری و کیفیت تخم در ارتباط با برخی پارامترهای زیستی در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) (مطالعه موردی : مرکز تکثیر و پرورش شهید مطهری یاسوج) ” از لینک زیر استفاده نمایید.

حمیدرضا احمدنیا مطلق؛ یاسر توحیدیان فر؛ محمد حسین محمدی آشنانی؛ محمود نفیسی بهابادی؛ مهدی زارع خفری
حمیدرضا احمدنیا مطلق؛ یاسر توحیدیان فر؛ محمد حسین محمدی آشنانی؛ محمود نفیسی بهابادی؛ مهدی زارع خفری

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=8769

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.