کل 26640
2

ارزیابی اثرات زیست محیطی کارخانجات فولاد با استفاده از روش RIAM اصلاح شده ، مطالعه موردی : فولاد تیام در استان گیلان

  • کد خبر : 8403
  • 18 فروردین 1397 - 0:00
ارزیابی اثرات زیست محیطی کارخانجات فولاد با استفاده از روش RIAM اصلاح شده ، مطالعه موردی : فولاد تیام در استان گیلان

توضیحات :

فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست

 

دوره ۱۹ ، ( ویژه نامه شماره ۴) ، بهار ۱۳۹۶

 

نویسندگان: ساجده مدنی ، سعید ملماسی ، رویا نزاکتی اسماعیل زاده

 

چکیده:

زمینه و هدف : امروزه ، جهت دستیابی به اهداف توسعه پایدار، رعایت ملاحظـات زیسـت محیطـی بـه عنوان یـک الـزام در کشـور مطـرح میباشد. در این راستا ارزیابی اثرات زیست محیطی، ابزاری مناسب جهت دستیابی به اهداف توسعه پایدار میباشد از این رو، ارزیابی اثـرات زیست محیطی احداث کارخانجات فولادسازی تیام می تواند به عنوان سازوکاری، با ارایه راه های استفاده صحیح و منطقی از منابع انسانی و طبیعی سبب کاهش هزینه ها شود. هدف از انجام این تحقیق ، شناسایی و پیش بینی اثرات زیسـت محیطـی ناشـی از احـداث کارخانجـات فولادسازی و نورد تیام بیستون با استفاده از ماتریس RIAM اصلاح شده و ارایه روش های کاهش اثرات زیانبار زیست محیطی و اقدامات اصلاحی می باشد.

روش بررسی: محل اجرای این پروژه ، در شهرک صنعتی تیام بیستون در شرق شهرستان فومن واقع شده اسـت . در ایـن مطالعـه ، اثـرات مهم و برجسته مربوط به احداث کارخانجات فولادسازی و نورد تیام با استفاده از روش RIAM اصلاح شـده بـه منظـور تجزیـه و تحلیـل اثرات ناشی از احداث در دو فاز ساختمانی و بهره برداری مورد بررسی قرار گرفت .

یافته ها: نتایج به دست آمده از تجزیه و تحلیل صورت گرفته نشان داد در دوران ساخت و ساز بیش ترین اثرات منفی در محـیط فیزیکـی – شیمیایی، ناشی از فعالیت های احداث و برچیدن کارگاه ، عملیات خاکی و احداث کمپ ها، بر پارامترهای کیفیت هوا، تراز صوتی ، فرسـایش خاک و منابع آب سطحی می باشد، در محیط بیولوژیکی نیز تراکم پوشش گیاهی در اثـر فعالیـت تسـطیح و پاکتراشـی بیش تـرین اثـر را دریافت می نماید. همچنین تغییر کاربری اراضی و کاهش شاخص های بهداشتی از بارزترین اثرات منفی طرح در محیط اقتصادی – اجتماعی شناخته شده است . در دوران بهره برداری از کارخانه ، موثرترین فعالیت های شناسایی شده شامل فرایند احتراق ، برداشت از منـابع آب زیـر زمینی ، دفع پسماندها، حمل و نقل مواد اولیه و… بوده که بر کیفیت هوای منطقه ، تراز صوتی ، کمیت منـابع آب زیرزمینـی و خصوصـیات خاک منطقه اثر گذار بوده ، در محیط اکولوژیکی و بیولوژیکی نیز بارزترین اثر منفی طرح در اثر خروج گازهای ناشی از احتراق ، بر پوشـش گیاهی و کیفیت زیستگاه های منطقه وارد خواهد شد. همچنین ایجاد فرصت های شغلی ، رونق کسب و کار و رونق توسعه ملی از بـارزترین اثرات مثبت طرح بر محیط اقتصادی و اجتماعی در دوران ساخت و بهره برداری معرفی شده است .

بحث و نتیجه گیری: با توجه به این که اغلب اثرات منفی ناشی از اجرای پروژه ، در دامنه تغییرات بسیار اندک قرار دارند، پروژه بـا اعمـال روش های مدیریت محیط زیست و اقدامات اصلاحی قابل اجرا می باشد.

 

واژه های کلیدی: ارزیابی اثرات زیست محیطی ، روش RIAM اصلاح شده ، کارخانه فولاد ، شهرستان فومن ، مدیریت محیط زیست

 

 << ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>  

مرتضی خسروی؛ محمد ربانی؛ محمدرضا اله قلی قصری؛ محمد جواد ابراهیمی زرندی
مرتضی خسروی؛ محمد ربانی؛ محمدرضا اله قلی قصری؛ محمد جواد ابراهیمی زرندی
مجید عباسپور؛ عبدالرضا کرباسی؛ عاتکه پهلوان؛ حمید رحیمی پور انارکی؛ سعید مطهری
بهاره آذروند؛ ستار انوریا
قاسمعلی عمرانی؛ امیرحسین جاوید؛ الهام رمضانعلی
فاطمه مهدیزاده سراج؛ محمد مهدی دانش؛ هانیه صنایعیان

لطفا برای دانلود مقاله ” ارزیابی اثرات زیست محیطی کارخانجات فولاد با استفاده از روش RIAM اصلاح شده ، مطالعه موردی : فولاد تیام در استان گیلان ” از لینک زیر استفاده نمایید.

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=8403

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.