توضیحات :
فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست
دوره ۲۰ ، شماره ۴ ، زمستان ۱۳۹۷
نویسندگان : فریبا فتحی ، محمد ارجمندزادگان
چکیده :
زمینه و هدف: تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشتی نقش مهمی در سلامت و رفاه جامعه دارد. وجود شرایط نامناسب در انتقال و توزیع آب آشامیدنی، از مهم ترین علل ایجاد آلودگی ثانویه باکتریایی می باشد. این پژوهش با هدف آنالیز میکروبی هتروتروفی شبکه آب شهرستان اراک و ارتباط آن با پارامترهای فیزیکوشیمیایی و جنس لوله های شبکه آب صورت گرفته است.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی تحلیلی تعداد ۵۰۰ نمونه به صورت تصادفی و تحت شرایط استاندارد از شبکه آب آشامیدنی شهرستان اراک تهیه و متغیرهای HPC، MPN، کلر آزاد باقیمانده، کدورت، pH و دما اندازه گیری شد و تجزیه و تحلیل نتایج بهدست آمده، از طریق آزمون آماری رگرسیون صورت گرفت.
یافتهها: بر اساس نتایج آنالیز آماری، HPC با متغیرهای MPN، pH و کدورت دارای رابطه ی معنی دار مستقیم می باشد )۰۱/۰>(P-Value. بین HPC و دما رابطه ی مستقیم وجود دارد ولی چندان معنی دار نیست (۰۵/۰>(P-Value، همچنین مقادیر کلر آزاد باقیمانده با HPC دارای رابطه معنی دار معکوس می باشد( ۰۱/۰>(P-Value. استفاده از دو روش Pour Plate و Spread Plate در تعیین تعداد باکتری های HPC نشان داد که روش Pour Plate در بیشتر مواقع بهتر از روش Spread Plate عمل می کند. در شناسایی باکتری های جدا شده از نمونه های HPC مثبت، مشاهده گردید که باسیلوس ها و خانواده میکروکوکاسه توانایی فعال بودن در کلر بالا را دارند.
بحث و نتیجهگیری: اندازه گیری HPC به عنوان یک متغیر مهم و تاثیر گذار در کنترل آب آشامیدنی ضروری است.
واژههای کلیدی : آب آشامیدنی ، باکتری های هتروتروف ، MPN ، شاخص های فیزیکوشیمیایی ، اراک
<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>
لطفا برای دانلود مقاله ” آنالیز میکروبی هتروتروفی شبکه شرب آب شهرستان اراک و ارتباط آن با MPN، شاخصهای فیزیکوشیمیایی آب و جنس لوله ها ” از لینک زیر استفاده نمایید.