کل 26719
4

بررسی تأثیر شکل ظاهری در عملکرد جاذب صوتی سوراخ‌دار با استفاده از روش‌های عددی و آزمایشگاهی

  • کد خبر : 57696
  • 24 مرداد 1401 - 15:29
بررسی تأثیر شکل ظاهری در عملکرد جاذب صوتی سوراخ‌دار با استفاده از روش‌های عددی و آزمایشگاهی

توضیحات :

مجله مهندسی بهداشت حرفه ای

 

دوره ۷ – شماره ۳ – سال ۱۳۹۹

 

نویسندگان : محمدرضا منظم ، علی فهیم ، سعید احمدی ، زهرا هاشمی

 

چکیده :

سابقه و هدف: پانل‌های سوراخ‌دار یکی از معمول‌ترین جاذب‌های تشدیدی برای کنترل صدا می‌باشند. این دسته از جاذب‌ها، قابلیت استفاده‌ گسترده‌ای به دلیل خواص مکانیکی قابل تنظیم و سهولت پردازش دارند. در این راستا، در مطالعه حاضر ویژگی‌های آکوستیکی پانل‌های سوراخ‌دار غیر مسطح در زاویه مایل و میدان پخش‌شونده به دو روش عددی و آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت.

مواد و روش‌‌ها: به منظور بررسی شکل ظاهری روی عملکرد پانل سوراخ‌دار، سه شکل غیر تخت برای صفحه سوراخ‌دار در نظر گرفته شد و عملکرد جذبی آن‌ها با شکل معمول صفحه سوراخ‌دار (تخت) با استفاده از روش عددی مورد مقایسه قرار گرفت. پس از تعیین بهترین شکل به لحاظ میزان ضریب جذب، با توجه به استاندارد شکل مورد نظر در ابعاد مورد تأیید استاندارد ISO 354 (International organization for standardaization) ساخته شد و در اتاق بازآوا، تحت آزمون ضریب جذب رندوم قرار گرفت.

یافته‌ها: نتایج شبیه‌سازی عددی نشان دادند که شکل‌های تعریف شده در این مطالعه همگی باعث بهبود ضریب جذب در فرکانس‌های میانی و بالایی شده‌اند. همچنین شکل C ضریب جذب بهتری در فرکانس‌های پایین نسبت به شکل تخت و دو شکل تعریف شده دارد. نتایج اندازه‌گیری ضریب جذب رندوم روی شکل منتخب حاکی از آن بودند که بیشترین ضریب جذب در فرکانس ۱۶۰ هرتز با مقدار ۰.۷۷به دست آمده است. این شرایط در محیط عددی پیاده‌سازی شد و با توجه به روابط موجود، ضریب جذب رندوم محاسبه گردید.

نتیجه‌گیری: شکل ظاهری در بهبود میزان عملکرد جذبی این دسته از جاذب‌ها مؤثر است. مقایسه نتایج عددی و آزمایشگاهی نشان دادند که میزان توافق این دو روش، مشاهده شده و روش عددی با دقت خوبی قادر به پیش‌بینی این کمیت می‌باشد.

 

واژه‌های کلیدی : اتاق بازآوا ، جاذب سوراخ‌دار ، روش المان محدود ، شکل ظاهری ، ضریب جذب رندوم

 

<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>

لطفا برای دانلود مقاله ” بررسی تأثیر شکل ظاهری در عملکرد جاذب صوتی سوراخ‌دار با استفاده از روش‌های عددی و آزمایشگاهی ” از لینک زیر استفاده نمایید.

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=57696

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.