کل 26875
4

بررسی وضعیت پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس در صنایع

  • کد خبر : 57612
  • 23 مرداد 1401 - 14:47
بررسی وضعیت پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس در صنایع

توضیحات :

مجله علمی پژوهشی سلامت کار ایران

 

دوره ۱۷ – ویژه نامه کووید-۱۹ – سال ۱۳۹۹

 

نویسندگان : حسین ابراهیمی ، رسول یاراحمدی ، سیده ملیکا خارقانی مقدم ، فاطمه ملک پور ، زهرا ناصرزاده ، احسان طاهری ، یوسف محمدیان

 

چکیده :

زمینه و هدف: با توجه به شیوع بالا و عدم وجود درمان استاندارد برای کرونا ویروس جدید، بهترین راه در شرایط حاضر اجتناب از آلودگی و جلوگیری از انتشار آن است. در محیط های شغلی به خصوص صنایع، بخاطر آلودگی هوای صنایع با گرد و غبار، گازها و بخارات و مواد آلرژن و تحریک کننده، کارگران این صنایع مستعد ابتلا به ویروس کرونا هستند. با توجه به تراکم بالای جمعیت در کارخانه ها و شرکت ها، بررسی وضعیت پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا و اقدامات کنترلی انجام شده در آنها ضروری است. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا در صنایع انجام شده است.

روش بررسی: این مطالعه در سه فاز شامل طراحی چک لیست، اعتبار سنجی چک لیست و ارزیابی صنایع انجام گردید. بر اساس آخرین توصیه های پیشنهاده شده توسط سازمان های بین المللی معتبر سوالات چک لیست طراحی شد.  پرسشنامه تدوین شده اولیه دارای ۴۰ سوال بود. پرسشنامه جهت تعیین روایی در اختیار پنل خبرگان قرار گرفت. شاخص روایی محتوایی(CVI) و نسبت روایی محتوایی(CVR) جهت بررسی روایی استفاده گردید. همچنین جهت تعیین پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده گردید. چک لیست تدوین شده برای ۳۵۰ صنعت به صورت الکترونیکی تکمیل گردید. داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS ورژن ۲۳ مورد آنالیز قرار گرفت.

یافته ها: بعد از بررسی روایی چک لیست طراحی شده، ۱۳ سوال چک لیست حذف و در مجموع ۲۷ سوال با مقادیر کل CVI و CVR ۸۷/. و ۹۲/. به دست آمد. همچنین بر اساس نتایج پرسشنامه های تکمیل شده توسط صنایع، ضریب الفای کرونباخ  کل پرسشنامه ۹۲/۰ محاسبه گردید. نتایج ارزیابی نشان داد که تعهد مدیریت نسبت به اجرای برنامه های پیشگیری در صنایع از وضعیت خوبی برخوردار بوده و اکثر صنایع مورد بررسی دارای برنامه تدوین شده جهت مقابل با بیماری کرونا هستند. با این وجود برخی حیطه ها مثل دور کاری، فاصله گذاری و تهیه برخی اقلام ضروری دارای وضعیت نامطلوبی بودند. نتایج نشان داد تنها ۴/۳۶ درصد از صنایع نسبت به تقویت سیستم های تهویه موضعی و عمومی اقدام نموده اند و بیش از ۹۰ درصد صنایع برنامه های آموزشی در راستای پیشگیری برگزار نموده اند . بیشترین و کمترین اقلام تامین شده مربوط به مواد شوینده (۱/۹۵%) و ماسک تنفسی (۸/۳۷%) می باشد. صنایع کمی از پروتکل دور کاری استفاده نموده اند (۱/۴۸%) و اقدام به ایجاد اتاق ایزوله (۱/۲۶%) جهت جداسازی موارد مشکوک در شرایط اضطراری نموده اند.

نتیجه گیری : نتایج این مطالعه نشان داد که چک لیست طراحی شده از اعتبار بالایی برخوردار بوده و می تواند به مدیریت سازمان در بررسی وضعیت موجود جهت مدیریت پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا کمک کند. نتایج ارزیابی نشان داد که تعهد مدیریت نسبت به اجرای برنامه های پیشگیری در صنایع از وضعیت خوبی برخوردار بوده و اکثر صنایع مورد بررسی دارای برنامه تدوین شده جهت مقابل با بیماری کرونا هستند. با این وجود برخی حیطه ها مثل دور کاری، فاصله گذاری و تهیه برخی اقلام ضروری دارای وضعیت نامطلوبی بودند که مستلزم تقویت نقاط ضعف کشف شده می باشد.

 

واژه‌های کلیدی : کرونا ویروس ، شرایط اضطراری ، چک لیست ، روایی محتوایی ، پایایی ، صنایع

 

<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>

لطفا برای دانلود مقاله ” بررسی وضعیت پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس در صنایع ” از لینک زیر استفاده نمایید.

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=57612

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.