کل 26853
0

مرگ ۱۰۰ نفر و زخمی شدن بیش از ۴۰۰۰ نفر بر اثر انفجار ۲۷۵۰ تن نیترات آمونیوم در بیروت

  • کد خبر : 31428
  • 15 مرداد 1399 - 16:01
مرگ ۱۰۰ نفر و زخمی شدن بیش از ۴۰۰۰ نفر بر اثر انفجار ۲۷۵۰ تن نیترات آمونیوم در بیروت

به گزارش پایگاه خبری حامیان سلامت و ایمنی نیروی کار به نقل از ایسنا ، خورشید روز چهارشنبه در حالی در بیروت طلوع کرد که از این شهر زیبا که زمانی عروس خاورمیانه نامیده می‌شد، خرابه‌ای بیشتر برجا نمانده است. به ندرت ساختمانی در این شهر یافت می شود که از انفجار ۲۷۵۰ تن نیترات آمونیوم با قدرت یک پنجم انفجار هسته‌ای هیروشیما بی‌تاثیر مانده باشد. خیابان پشت خیابان، ساختمان‌ها بدون بام و پنجره هستند و داخل ساختمان‌ها براثر شدت انفجار خراب شده است.

پس از یک شب شوک و وحشت میزان تخریب و تلفات در بیروت غیرقابل باور است، بیمارستان‌ها امکانات و حتی جایی برای پذیرش مجروحان ندارند و هنوز دود غلیظی از ساختمان‌های نیمه سوخته رو به آسمان است.

تعداد جان باختگان انفجار روز سه‌شنبه، در بیروت، پایتخت لبنانِ به ۱۰۰ نفر  و شمار زخمی‌ها به بیش از ۴ هزار نفر افزایش پیدا کرد. وزیر دفاع لبنان تأکید کرده است که عاملان انفجارهای بندر بیروت مجازات خواهند شد.

استاندار بیروت گفته است که نیمی از شهر در اثر انفجار تخریب شده است، قاضی مروان عبود، استاندار بیروت با اشاره به اینکه نیمی از شهر در اثر انفجار آسیب دیده یا ویران شده، گفت: انفجار بیروت شبیه به انفجار هیروشیما و ناگازاکی بود.

او افزود: حجم خسارات وارده به بندر بیروت و اطراف آن در اثر انفجار روز گذشته بین ۳ تا ۵ میلیارد دلار و چه بسا بیشتر برآورد شده است.

حتی فرودگاه اصلی بیروت که شش مایل با بندر فاصله دارد در اثر انفجار تخریب شده است. و تخمین زده می شود که بیش از ۳۰۰ هزار نفر آواره شدند.

انفجار بندر بیروت

دلیل انفجار چه بود؟

میشل عون، رئیس جمهوری لبنان در خصوص این انفجار تایید کرد که ۲ هزار و ۷۵۰ تن نیترات آمونیوم که در تهیه کودها و بمب‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد به مدت شش سال در بندر بیروت و بدون تمهیدات ایمنی نگه داشته شده و دلیل انفجار نیز همین بوده است.

 

 

حامیان سلامت و ایمنی نیروی کار

بنا بر گزارش‌ها، این نیترات آمونیوم از یک کشتی که در سال ۲۰۱۳ میلادی در بندر بیروت مستقر شده تخلیه و سپس در یکی از انبارها ذخیره شده است.

نیترات آمونیوم کاربردهای مختلفی دارد ، اما دو مورد رایج آن استفاده به عنوان کود کشاورزی و همچنین مواد منفجره است. این ماده شیمایی در هنگام برخورد با آتش بسیار انفجاری عمل می‌کند و می‌تواند گازهای سمی از جمله اکسیدهای ازت و گاز آمونیاک آزاد نماید.

از آنجایی که این ماده بسیار قابل اشتعال است قوانین سخت‌گیرانه‌ای در مورد چگونگی نگهداری آن وجود دارد. از جمله این الزامات این است که محل ذخیره باید کاملا ضد آتش باشد و هیچ زهکشی، لوله یا کانال دیگری نباید در محل باشد که نیترات آمونیوم بتواند از آن برای انفجار استفاده کند.

این انفجار به اندازه‌ای قوی بوده که حتی تا ۲۴۰ کیلومتر دورتر در جزیره قبرس در شرق دریای مدیترانه احساس شده و مردم این جزیره تصور کردند زمین لرزه‌ای به وقوع پیوسته است.

عزای عمومی، وضعیت اضطراری

عون با اشاره به غیرقابل قبول خواندن این حادثه، خواستار تشکیل جلسه اضطراری کابینه در روز چهارشنبه شد. او همچنین اعلام کرد از روز چهارشنبه سه روز عزای عمومی در لبنان اعلام می‌شود و به مدت دو هفته نیز وضعیت اضطراری در کشور برقرار خواهد بود.

میشل عون از تخصیص ۱۰۰ میلیارد لیر معادل ۶۶ میلیون دلار بودجه اضطراری برای وضیت کنونی خبر داد.

این در حالیست که در ماه‌های اخیر لبنان شدیدا با بحران اقتصادی که به کاهش ارزش پول ملی این کشور، افزایش بیکاری و گرانی منجر شده، دست و پنجه نرم می‌کند. حسان دیاب در ماه مه، از صندوق بین‌المللی پول درخواست کرده بود وام پنج‌ساله به مبلغ سالیانه ۱۰ میلیارد دلاری به این کشور اعطا شود.

درخواست وام لبنان در حالی وصول شده که این کشور حدود ۹۰ میلیارد دلار بدهی‌های داخلی و خارجی دارد که ۳۰ میلیارد دلار از آن به صندوق بین‌المللی پول و دیگر طلبکاران خارجی این کشور است.

با وجود اشاره عون، هنوز مقامات این کشور نگفته‌اند دلیل وقوع انفجار در این انبار چه بوده است. برخی از رسانه‌های محلی لبنان گزارش داده‌اند جوشکاری روی سوراخی که در این انبار وجود داشته باعث آغاز انفجار شده است.

انفجار بندر بیروت

افزایش تلفات، شمار بالای مفقودین

در همین حال افزایش سریع تعداد تلفات و زخمی‌ها نگرانی‌ها در خصوص وضعیت انسانی را افزایش داده است. جورج کتانی، رئیس صلیب سرخ لبنان به شبکه المیادین گفت: «ما شاهد یک فاجعه بزرگ هستیم، قربانیان و تلفات در همه جای شهر دیده می‌شوند و هر لحظه نیز بر تعداد آنها افزوده می‌شود.

انفجار مهیب روز سه‌شنبه برای بسیاری از لبنانی‌ها خاطرات تلخ سالها جنگ داخلی در این کشور ۱۹۷۵-۱۹۹۰ را زنده کرد. خاطرات روزهایی که بمب‌گذاری در خودروها و جنگ‌های خیابانی در کنار حملات هوایی اسرائیل روزگار دشواری را برای عروس خاورمیانه رقم می‌زد.

حسان دیاب، نخست وزیر لبنان به مردم این کشور قول داد تا این حادثه را پیگیری خواهد کرد و کسانی که باعث آن شده‌اند هزینه آن‌را را پرداخت خواهند.

اما نگران‌کننده‌تر از تعداد ۱۰۰ کشته افرادی هستند که پس از حادثه روز گذشته مفقود شده‌اند. مردم از شب گذشته به اورژانس‌های بیمارستان‌های مختلف سر می‌زدند و سراغ عزیزان خود را می‌گرفتند، این در حالی است که قطعی برق کار را دشوارتر نیز کرده است.

حزب‌الله لبنان امروز (چهارشنبه) در راستای همبستگی و همدردی با زخمی‌های انفجار بندر بیروت، برای شرکت در طرح اهدای خون در تمامی مراکز درمانی و بیمارستان‌های این کشور فراخوان داد.

این حزب از مردم لبنان خواست مشارکت گسترده‌ای در این طرح داشته باشند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=31428

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.