کل 26877
3

عارضه یابی و طراحی ارگونومیک ایستگاه کار جوشکاری اکسی گاز به روش RULA ، مورد مطالعه: کارگاه های آموزشی

  • کد خبر : 27733
  • 06 اردیبهشت 1399 - 20:17
عارضه یابی و طراحی ارگونومیک ایستگاه کار جوشکاری اکسی گاز به روش RULA ، مورد مطالعه: کارگاه های آموزشی

توضیحات :

فصلنامه علمی تخصصی طب کار

 

دوره ۱۱ – شماره ۱ – سال ۱۳۹۸

 

نویسندگان : حسین پورنگ ، حسن صادقی نائینی ، روزبه قوسی

 

چکیده :

مقدمه: کار در شرایط نامناسب می‌تواند باعث بروز صدمات جسمانی شود. در اکثر رشته‌های مهندسی دانشجویان می‌بایست بخشی از فعالیت‌های آموزشی خود را در کارگاه‌های گوناگون از جمله جوشکاری به انجام برسانند، چنانچه شرایط کاری مناسبی فراهم نشده باشد می‌تواند سبب بروز عوارض جسمانی شود. طراحی ارگونومیک ایستگاه‌های کار می‌تواند راهکاری برای حفظ سلامت نیروی انسانی محسوب شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر راهکارهای علم ارگونومی در بازطراحی ایستگاه های کار و درجهت بهبود شرایط کار در کارگاه‌های آموزشی انجام شده است.

روش بررسی: در این مطالعه که به روش میدانی و موردی می‌باشد، ایستگاه‌های کاری کارگاه جوشکاری یکی از دانشگاه‌های دولتی به عنوان نمونه مطالعاتی انتخاب گردید. برای بررسی دقیق‌تر وضعیت محیط کارگاه، از روش ارزیابی محیط کار (روش فنلاندی) استفاده شده‌است. سپس شاخص‌های بحرانی وضعیت ایستگاه‌های کاری به روش RULA و با استفاده از نرم‌افزار CATIA تحلیل شده و راهکارهای پیشنهادی ارائه گردیده است.

نتایج: نتایج حاصل از ارزیابی محیط کارگاه جوشکاری گویای لزوم اصلاح فاکتورهای محیطی و بالا بردن سطح ایمنی در کارگاه آموزشی می‌باشد. همچنین نتابج به دست آمده از روش RULA نشان‌دهنده نیاز جدی به اصلاح ایستگاه‌های کاری موجود می‌باشد. سطوح بحرانی بدست آمده از پوسچرکاری جوشکاری در وضعیت اولیه برای سمت راست و چپ بدن به ترتیب ۶ و ۷ بوده که پس از طراحی مجدد و اصلاح شرایط به ۳ و ۴ کاهش پیدا کرده است.

نتیجه‌گیری: نامناسب بودن پوسچر افراد در هنگام فعالیت جوشکاری باعث ایجاد صدمات جدی به بخش‌های مختلف بدن به ویژه ستون مهره‌ها و گردن می‌شود. بازطراحی بر اساس استانداردهای ایستگاه های کاری ایستاده- نشسته می‌تواند راه‌حل مناسبی برای اصلاح پوسچر افراد در هنگام جوشکاری اکسی‌گاز باشد. ایستگاه‌‌کاری بازطراحی شده دارای ویژگی‌هایی از جمله افزایش تسلط و دقت‌کاری در هنگام جوشکاری، افزایش تطابق ایستگاه‌کاری با افراد از طریق تنظیم ارتفاع میز، صندلی و زاویه سطح میز می‌باشد.

 

واژه‌های کلیدی : ارگونومی ، رولا ، طراحی ایستگاه کار ، جوشکاری

 

<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=27733

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.