کل 26910
4

ارائه یک برنامه عملیاتی جهت کاهش آسیب پذیری شاغلین فضای روباز نسبت به استرس گرمایی و تغییرات اقلیم

  • کد خبر : 25638
  • 04 اسفند 1398 - 18:48
ارائه یک برنامه عملیاتی جهت کاهش آسیب پذیری شاغلین فضای روباز نسبت به استرس گرمایی و تغییرات اقلیم

توضیحات :

مجله علمی پژوهشی سلامت کار ایران

 

دوره ۱۶ – شماره ۳ – سال ۱۳۹۸

 

نویسندگان : محمدرضا منظم ، مهدی اصغری ، سمیه فرهنگ دهقان ، روح الله حاجی زاده ، محمدحسین بهشتی ، مرضیه منظم ، فرشته طاهری

 

چکیده :

زمینه و هدف: شاغلین فضای روباز به علت شرایط شغلی و محیطی جز گروه های آسیب پذیر نسبت به استرس گرمایی و تغییرات اقلیم می باشند. آسیب پذیری از سه مولفه حساسیت، مواجهه و قابلیت انطباق تشکیل شده است. لذا باید بتوان با تدوین برنامه و استراتژی هایی حفاظتی و کنترلی میزان آسیب پذیری این افراد را کاهش داد. از آنجایی‌که هیچ دستورالعمل و قوانین ملی برای حفاظت شاغلین فضاهای روباز در برابر استرس گرمایی و تغییرات اقلیم در کشور وجود ندارد و تنها سیاست مربوط در این زمینه، حدود مجاز مواجهه شغلی است. لذا این مطالعه با هدف ارائه برنامه عملیاتی جهت کاهش آسیب پذیری و انطباق شاغلین فضای روباز (با توجه به آثار منفی و بی شمار آن بر سلامت جامعه و بویژه گروه‌های شغلی) با استرس گرمایی و تغییرات اقلیم صورت گرفته است. نتایج این مطالعه می‌تواند در تصمیم‌گیری مدیریت کلان کشور و همچنین برنامه ریزی کنترل شغلی بسیار موثر واقع شود. همچنین برنامه ارائه شده در این مطالعه می‌تواند کمک شایانی به سازمان های متولی امر سلامت و ایمنی کارگران همچون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی (که وظیفه حفظ، صیانت و ارتقای سلامت نیروی انسانی را عهده دار هستند)، نماید.

روش بررسی: با توجه به هدف مطالعه که تدوین و تهیه یک برنامه عملیاتی جهت کاهش اسیب پذیری شاغلین فضای روباز در مورد استرس گرمایی و تغییرات اقلیم بود چندین پانل تخصصی و جلسات بارش افکار با همکاری پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران با شرکت اساتید رشته مهندسی بهداشت حرفه‌ای کشور، مدیران اجرایی سازمان حفاظت محیط زیست، کارشناسان معاونت بهداشتی و مرکز سلامت محیط و کار در طول سال‌های ۹۵-۹۳ و با در نظر گرفتن مولفه‌های اصلی آسیب پذیری، حیطه‌ها و استراتژی‌های یک برنامه کاربردی جهت کاهش اثرات در مواجهه با استرس گرمایی و تغییرات اقلیم در شاغلین فضای روباز  تشکیل شد. همچنین از تکنیک دلفی (با توجه به عدم دسترسی به برخی از اساتید و افراد اجرایی)، بررسی متون و مقالات هم در این مطالعه استفاده شده است.

نتایج : در این مطالعه جهت تهیه و تدوین یک برنامه عملیاتی،۶ مولفه اصلی شامل برنامه‌های عمومی و سیاست‌ها (۱۶ استراتژی)، برنامه‌های پیشگیری (۶ استراتژی)، برنامه‌های کنترلی و حفاظتی (۱۱ استراتژی)،  برنامه‌های آموزشی (۱۱ استراتژی)، برنامه‌های مدیریتی (۱۴ استراتژی) و پژوهش و مطالعات آتی(۱۱ استراتژی)،  در قالب ۶۹ استراتژی با سه هدف کاهش میزان حساسیت، کاهش میزان مواجهه و افزایش قابلیت انطباق پیشنهاد گردید.

نتیجه گیری: برنامه تهیه شده به همراه استراتژی های پیشنهاد شده در این مطالعه می‌تواند در تهیه  قوانین و دستورالعمل  های شغلی کار در محیط های گرم مورد استفاده قرار گیرد و نتایج این مطالعه می تواند کمک شایانی به سازمان های متولی امر سلامت و ایمنی کارگران همچون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای برنامه ریزی ها، راهبردهای پیشگیرانه و اقدامات کنترلی نماید تا بتوان گامی در جهت  حفظ و ارتقای  سلامت شاغلین برداشت.

 

واژه‌های کلیدی : آسیب پذیری ، شاغلین فضای روباز ، استرس گرمایی ، تغییرات اقلیم ، استراتژی ، برنامه عملیاتی

 

 << ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >> 

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=25638

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.