کل 26849
2

۱۹۰۰ شهر و روستا در نوروز درگیر حوادث جوی شدند

  • کد خبر : 17395
  • 15 فروردین 1398 - 21:50

معاون عملیات سازمان امداد و نجات با اشاره به ادامه امدادرسانی در ۱۰ استان به دلیل وقوع سیل گفت: حدود ۱۹۰۰ شهر و روستا از ابتدای نوروز درگیر سیل شده است.

شاهین فتحی، معاون عملیات سازمان امداد و نجات در ارتباط با جزئیات سیل و آبگرفتگی، برف و کولاک از ۲۵ اسفند تاکنون اظهار داشت: ۱۸۸۹ شهر، روستا و محور کوهستانی در این مدت درگیر این حادثه شده و به بیش از ۲۱۷ هزار نفر از هموطنان امدادرسانی انجام گرفت. 

وی افزود: حدود ۸۶ هزار نفر در این مدت اسکان اضطراری یافته و ۱۰۷۲ نفر توسط نیروهای امدادی و بالگرد به مناطق امن انتقال یافتند. 

معاون عملیات سازمان امداد و نجات خاطرنشان کرد: بیش از ۴۸۰۰ دستگاه خودرو نیز در این مدت از برف رهاسازی و ۴۳۰۰ منزل مسکونی از آب تخلیه شدند. 

فتحی خاطرنشان کرد: امدادرسانی در البرز، چهارمحال و بختیاری، گلستان، خوزستان،‌ فارس، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، ایلام، خراسان شمالی و سمنان ادامه دارد.(خبرگزاری فارس)

تخریب و آبگرفتگی منازل ۱۵۰۰ خانوار در پل‌دختر /کمک‌ها کافی نیست

فرماندار پل‌دختر با بیان اینکه در بخشی از شهر که درگیر سیل است بالای ۱۵۰۰ خانوار ساکن هستند، گفت: به دلیل حجم بالای طغیان و قرار گرفتن پل‌دختر درحاشیه رودخانه، عمده خطوط انتقال آب، برق و گاز به شکل صد درصدی تخریب شدند.

نعمت دستیاری با بیان اینکه به دلیل حجم بالای خسارات همه راه‌های ارتباطی به منطقه پل دختر قطع شده بود، افزود: به همین دلیل امکان امدادرسانی جز از طریق هوایی امکان پذیر نبود؛ با این وجود برخی از مسیرهای جایگزین از جمله جاده خرم زال بازگشایی و امکان ارسال کمک‌های امدادی فراهم شد. با این حال این میزان از کمک‌ها کافی نیست.

وی با بیان اینکه تمام دستگاه‌های خدمت رسان در منطقه مستقر هستند، اظهار کرد: متأسفانه به دلیل حجم بالای طغیان و قرار گرفتن پل دختر درحاشیه رودخانه، عمده این خطوط انتقال آب، برق و گاز به شکل صد درصدی تخریب شدند. همه دستگاه‌ها پای کارند و شبانه روزی تلاش می‌کنند تا اوضاع به حالت عادی بازگردد.

ازدحام مردم، مانع امدادرسانی مناسب

فرماندار پل‌دختر با اشاره به اینکه در بخش درگیر شهر بالای ۱۵۰۰ خانوار ساکن هستند، اظهار کرد: منازل این مردم دچار آبگرفتگی و تخریب صد در صدی شده است. همچنین بخشی که خانه‌های آن سالم هستند، بالای یک تا دو متر گل و لای آنها را پوشانده است و مردم خودشان خودجوش وسایلی که سالم هستند را بیرون می‌کشند.

با اطلاع‌رسانی مناسب از یک فاجعه انسانی جلوگیری شد

دستیاری با بیان اینکه به دلیل ازدحام مردم برای خارج کردن وسایل زندگی‌شان، امدادرسانی در این مناطق با مشکل رو به رو شده است، افزود: قبل از سیل چهار منطقه را برای اسکان موقت اعلام کردیم، اما مردم پل دختر به طور کامل مناطق پرخطر را ترک نکردند. با این وجود به دلیل اطلاع رسانی درست از یک فاجعه انسانی به دنبال یک سیل بی سابقه در ۱۰۰ سال اخیر، جلوگیری شد. البته این سیل دو کشته در این منطقه برجا گذاشت.

وی با بیان اینکه هلال احمر، سپاه و ارتش در تلاش هستند تا بخشی از آلام مردم تسکین پیدا کند، افزود: شب گذشته به همین منظور شورای تأمین شهرستان تشکیل و شرح وظایف مشخص شد، اما تا مردم اجازه ندهند و همکاری نکنند این مشکلات به قوت خود باقی است؛ چراکه به دلیل ازدحام و تردد مردم، امداد رسانی با مشکل رو به رو است. همچنین گفته شده که طی چند روز اخیر بارش‌های سنگینی خواهیم داشت و این موضوع به ازدحام مردم افزوده است.

فرماندار پل دختر افزود: نگرانی مردم کاملاً به جاست. شهرستان پلدختر دقیقاً در حاشیه رودخانه واقع شده و دیواره کلیه رودخانه‌ها تخریب شده، اگر بارش نیمه سنگین دیگری اتفاق افتد، این آب وارد خانه‌های مردم می‌شود. معمولان هم وضعیتی مشابه پل‌دختر دارد، اما مردم همکاری کردند آن بخش خطرناک را تخلیه کردند و اسکان موقت پیدا کردند.

دستیاری با بیان اینکه کمک‌ها کافی نیست، ادامه داد: چون دسترسی‌های جاده‌ای و ارتباطات قطع شده، امداد رسانی زمان‌بر است و نیاز به عزم ملی دارد تا بتوانیم این وضعیت را به حالت عادی بازگردانیم.(ایسنا)

“خوزستان” در حالت فوق‌العاده/تسهیلات ویژه به سربازان “معمولان” و “پلدختر”

با گذشت سه روز از فروکش کردن بارندگی‌ها و سرعت گرفتن امدادرسانی در مناطق سیل‌زده، اما همچنان راه‌های ارتباط زمینی در “معمولان” بسته است و “پل‌دختر” نیز نیازمند کمک‌های بیشتر…

سیل هفته گذشته در مناطقی از لرستان، خسارات بسیاری بویژه به لحاظ مالی به بار آورد و تخریب صد در صدی ساختارها و تعداد زیادی از منازل بویژه در دو منطقه “پل‌دختر” و “معمولان” را به دنبال داشت.  اکنون نیز با کاهش ارتفاع آب، مردم در تلاش برای خارج کردن وسایل خود از خانه‌ها هستند؛ موضوعی که گویا روند امدادرسانی‌ها را نیز با اختلال روبرو کرده است.  

با کاهش بارندگی‌ها، عملیات امدادرسانی به مناطق مذکور و انتقال محصوران در سیل از طریق زمین و هوا آغاز و به تدریج بر سرعت آن افزوده شد، اما به اذعان مسوولان مربوطه، راه‌های دسترسی به معمولان همچنان مسدود است و با وجود تامین اقلام زیستی از سوی دستگاه‌های مسوول و همچنین کمک‌های خیرین، اما سیل‌زدگان “معمولان”، “پل‌دختر” و روستاهای اطراف آن به کمک‌های بیشتری نیاز دارند.

در خوزستان نیز بنا به اعلام مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان، بخش وسیعی از روستاهای اطراف رودخانه‌های دز و کرخه از منطقه پایین دست شوش دچار آبگرفتی شده‌اند و از صبح امروز امدادرسانی و جابه‌جایی مردم منطقه آغاز و دستور تخلیه ۳۳ روستا در دشت آزادگان داده شده است. طبق آخرین گزارش‌ها و بر اساس تدابیر اندیشیده شده،  بیش از ۲۰هزار خوزستانی در اردوگاه‌های هلال احمر در مناطق امن، اسکان اضطراری داده شده‌اند.

فعالیت راه آهن اندیشمک – اهواز نیز به دلیل بالا آمدن سطح آب متوقف شده است. در حال حاضر هم مهم‌ترین اقدام در این استان کاهش سطح آب‌ سدها و آمادگی برای بارش‌های پیش روست.

در گلستان نیز چند بیل مکانیکی برای باز کردن راه و تخلیه آب از شهر فعالند و درخواست پمپ‌های قوی از شورای عالی مدیریت بحران کشور برای تخلیه آب از منازل و معابر داده شده است. همچنین طبق اعلام فرماندار شهرستان آق قلا،  دانشگاه‌ها و مدارس این شهر تا ۲۴ فروردین ماه تعطیل خواهند بود.

آخرین اخبار سیل اخیر و اقدامات انجام شده جهت امدادرسانی به سیل‌زدگان را در ادامه می‌خوانید:

ارائه خدمات فوریت‌های پزشکی به ۲۵ استان درگیر سیل

۱۶:۰۷ رییس سازمان اورژانس کشور گفت: خدمات فوریت‌های پزشکی توسط تیم واکنش سریع اورژانس در ۲۵ استان درگیر در حوادث جوی اخیر ارائه شد.

افزایش خدمات رسانی پلیس به سیل‌زدگان در کنار سایر نهادها

۱۶:۰۵ جانشین معاونت عملیات ناجا با تاکید بر تشدید خدمات رسانی پلیس در مناطق سیل‌زده کشور در کنار اقدامات سایر نهادها گفت: ۵۰ درصد اقتدار پلیس به انضباط ظاهری کارکنان و تجهیزات بستگی دارد.

حجم آب در مناطق سیل‌زده گلستان کاهش یافت

۱۵:۵۹ فرمانده یگان‌های ویژه ناجا گفت: پس از تلاش‌های شبانه‌روزی پلیس و سایر نیروهای امدادی، حجم آب در بسیاری از مناطق سیل‌زده کاهش یافته است.

تعیین وزیر مُعین برای هر استان سیل‌زده جهت پیگیری امور

۱۴:۱۱ سخنگوی وزارت کشور با اشاره به جلسه اخیر شورای عالی مدیریت بحران اظهار داشت: با تاکید وزیر کشور مقرر شد، وزیر معین هر استان سیل‌زده در دولت تعیین می‌شود تا به صورت جدی و فوق‌العاده در استان‌های حادثه دیده تا تثبیت اوضاع امورات را نظارت و پیگیری کنند.

افزایش ۳ برابری مستمری فروردین ماه مددجویان کمیته‌امداد در مناطق سیل‌زده

۱۳:۴۵ رئیس کمیته امداد با بیان اینکه ۶۰ هزار واحد مسکونی مددجویان امداد در استان‌های سیل‌زده کشور دچار خسارت شده است، گفت: مستمری فروردین ماه مددجویان در استان‌های سیل‌زده به میزان سه برابر افزایش و تا سقف ۱۵ میلیون ریال پرداخت خواهد شد.

اولویت “معمولان”؛ بازگشایی راه‌های ارتباطی

۱۲:۲۳ بخشدار معمولان با بیان اینکه آب این منطقه طی امروز وصل خواهد شد، نیاز فوری معمولان را بازگشایی راه‌های ارتباطی برای انتقال آذوقه و اقلام امدادی عنوان کرد.

تخریب کامل ۵۵ مدرسه در سیل لرستان/درخواست کانکس برای برقراری کلاس‌ها

۱۱:۵۵ مدیرکل آموزش و پرورش استان لرستان ضمن اشاره به وضعیت مدارس در مناطق سیل‌زده این استان، از تاخیر یک هفته‌ای در بازگشایی مدارس پل دختر و معمولان و سایر نقاط سیل زده‌ای که مدارس آنها تخریب شده‌اند، خبر داد.

تسهیلات ستادکل به سربازان مناطق سیل‌زده معمولان و پلدختر

۱۱:۴۴ رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح از ارائه یکسری تسهیلات به سربازان و مشمولان سربازی ساکن در دو شهر سیل‌زده معمولان و پلدختر خبر داد.

واریز کمک هزینه معیشت برای مددجویان بهزیستی گرفتار سیل

۱۱:۳۹ رئیس سازمان بهزیستی کشور از واریز مستمری به میزان سه برابر مستمری معمول برای مددجویان سازمان بهزیستی که گرفتار سیل شده‌اند، خبر داد.

تخریب و آبگرفتگی منازل ۱۵۰۰ خانوار در پل‌دختر /کمک‌ها کافی نیست

۱۱:۲۴ فرماندار پل‌دختر با بیان اینکه در بخشی از شهر که درگیر سیل است بالای ۱۵۰۰ خانوار ساکن هستند، گفت: به دلیل حجم بالای طغیان و قرار گرفتن پل‌دختر درحاشیه رودخانه، عمده خطوط انتقال آب، برق و گاز به شکل صد درصدی تخریب شدند

آمادگی نیروی انتظامی در مناطق سیل‌زده/ مشکل امنیتی نداریم

۱۱:۱۲ فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به اقدامات انجام شده جهت امدادرسانی و تامین امنیت در مناطق سیل‌زده، گفت: در این راستا نیروی انتظامی در آمادگی کامل قرار دارد و هیچ مشکل امنیتی در مناطق سیل‌زده وجود ندارد.

درخواست پمپ‌های قوی برای تخلیه آب از مناطق سیل‌زده گلستان

۱۱:۰۵ سرپرست استانداری گلستان با اشاره به اقدامات صورت گرفته در مقابله با سیلاب، گفت: درخواست پمپ‌های قدرتمند از شورای عالی مدیریت بحران کشور داشتیم تا بتوانیم آب موجود در منازل و معابر را تخلیه کنیم.

راه‌های زمینی ارتباط با روستاهای “معمولان” همچنان بسته است

۱۰:۲۲ معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با بیان اینکه شرایط در منطقه معمولان مساعدتر شده است، گفت: با این وجود به دلیل بسته بودن راه زمینی روستاهای معمولان، امدادرسانی در این منطقه همچنان از راه هوایی انجام می‌شود.

آب‌کِشی آتش‌نشانان اعزامی تهران از منازل گلستان

۱۰:۰۲ سخنگوی سازمان آتش نشانی درباره اقدامات این سازمان در استان سیل‌زده گلستان گفت: نیروهای اعزامی از تهران کماکان در حال تخلیه آب از منازل هستند.

آسیب خط انتقال آب شهر پلدختر

۱۰:۰۱ مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان گفت: ۳۰۹ روستای استان با حدود ۱۵ هزار خانوار فعلا بی‌برق هستند.

کمک‌های هیجان‌زده، امدادرسانی در لرستان را سخت‌تر می‌کند

۰۹:۵۶ جانشین رئیس سازمان داوطلبان هلال‌احمر گفت: برای کمک به مردم سیل‌زده‌ لرستان نباید تک‌روی کرد و هیجان‌زده وارد شد. جمعیت هلال‌احمر به‌عنوان حرفه‌ای‌ترین نهادِ امدادرسانِ کشور در منطقه حضور دارد و نیازسنجی‌های لازم را انجام داده است.

لاریجانی: مردم نگران جبران خسارت نباشند

۰۱:۲۹ رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان سفرش به لرستان گفت: به مردم خسارات زیادی در زمینه خانه، دام و کشاورزی وارد شده که باید کاری کنیم نگرانی نداشته باشند.

دستور تخلیه ۳۳ روستا در دشت آزادگان

۰۰:۵۸ مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان از برپایی ۳۶ اردوگاه اسکان اضطراری در مناطق سیل‌زده و اسکان بیش از ۲۰ هزار و ۷۰۰ نفر در این اردوگاه‌ها خبر داد.

اعزام ٢١١ گروه تخصصی حمایت‌های روانی-اجتماعی به مناطق سیل‌زده

۰۰:۴۹ معاون توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی جزئیات اعزام گروه‌های تخصصی حمایت‌های روانی-اجتماعی در قالب طرح «محب» به مناطق سیل‌زده را تشریح کرد.(ایسنا)

ارائه خدمات فوریت‌های پزشکی به ۲۵ استان درگیر سیل

رییس سازمان اورژانس کشور گفت: خدمات فوریت‌های پزشکی توسط تیم واکنش سریع اورژانس در ۲۵ استان درگیر در حوادث جوی اخیر ارائه شد.

دکتر پیرحسین کولیوند اظهار داشت: نیروهای اورژانس کشور، پزشکان و پرستاران وزارت بهداشت با حضور در محل‌ها و کمپ‌های اسکان موقت مردم مناطق سیل زده، دارو و تجهیزات و ملزومات پزشکی مورد نیاز آنها را تأمین کردند.

وی با اشاره به کنترل موارد بهداشتی و مدیریت بیماری‌های واگیر در مناطق سیل زده کشور، تصریح کرد: ۱۲ نفر از اهالی ۳ روستای استان لرستان توسط اورژانس هوایی ایلام نجات پیدا کردند.

رئیس سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه امدادرسانی از طریق اورژانس هوایی به مددجویان در پل دختر ادامه دارد، افزود: همکاران ما در وزارت بهداشت به صورت داوطلبانه برای کمک رسانی به مناطق سیل‌زده اعلام آمادگی کردند.

کولیوند خاطرنشان کرد: وزارت ارتباطات برای افزایش ظرفیت استفاده از شبکه مخابراتی برای اورژانس همکاری جدی و نزدیکی داشت، اما دسترسی به پل دختر و برخی روستاهای خرم آباد هنوز وجود ندارد.

وی به وقوع زلزله ۵.۲ ریشتری (بابیش از ۱۲ پس لرزه) در مرز دو استان ایلام و کرمانشاه اشاره کرد و گفت: خوشبختانه این زمین لرزه که در روزهای اخیر رخ داد، مصدوم و خسارت جانی نداشت.(ایسنا)

ترمیم مسیرهای ارتباطیِ پل‌دختر در کوتاه مدت امکانپذیر نیست

فرماندار پل‌دختر با اشاره به تخریب صد درصدی مسیرهای اصلی دسترسی به پل‌دختر، از نیروهای امدادی خواست تا برای انتقال اقلام ضروری از مسیرهای جایگزین استفاده کنند.

نعمت الله دستیاری با بیان اینکه راه‌های اصلی منتهی به پلدختر کاملاً تخریب شده است، گفت: راه‌های دسترسی به ۲۶۰ روستا کاملاً قطع شده و تنها راه ارتباطی با منطقه از طریق هوایی است. همین امر باعث شده است تا دستیابی به این مناطق با دشواری روبرو شود. با این وجود، با کمک و همیاری همه دستگاه‌ها نیازهای اولیه شهروندان برطرف شده است.

وی با بیان اینکه حجم خسارات به صورتی است که در کوتاه‌مدت قابل جبران نیست، اظهار کرد: در مسیر اصلی جاده پلدختر به خرم‌آباد رودخانه‌ای قرار دارد که باعث شده در نقاط زیادی این جاده به شکل صد درصدی تخریب شود؛ به طوری که در کوتاه مدت امکان ترمیم و بازسازی آن وجود ندارد.

فرماندار پل‌دختر با اشاره به مسیرهای جایگزین دسترسی پل‌دختر، توضیح داد: در حال حاضر مسیر خرم زال یکی از مسیرهای جایگزینی است که نیروهای امدادی می‌توانند برای انتقال اقلام مورد نیاز از این مسیر استفاده کنند. در حال حاضر نیروهای هوانیروز نیز در منطقه معمولان و پلدختر متمرکز شده‌اند، اما گستردگی، حجم کار، خسارات و عدم دسترسی به مسیرهای ارتباطی، مشکلات جدی را ایجاد کرده است.

دستیاری افزود: اولویت مسئولان منطقه، تأمین زیرساخت‌ها و دسترسی به آب، برق و گاز در منطقه است. در حال حاضر پیش‌بینی می‌کنیم تا ساعاتی دیگر آب پل‌دختر وصل شود و همچنین مشکل گاز روستاها برطرف شود.(ایسنا)

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=17395

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.