کل 26915
1

نقش کم رنگ سمن (NGO) های محیط زیستی در مجامع بین المللی

  • کد خبر : 19941
  • 31 اردیبهشت 1394 - 20:21
معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: سازمان ها و تشکل های مردم نهاد (سمن) به دلیل نبود آموزش و مهارت لازم نقش کم رنگ در مجامع بین المللی دارند.

مهناز مظاهری روز چهارشنبه در گرگان افزود: باید آموزش های مورد نیاز به این سمن ها ارائه داد تا توان و آمادگی لازم برای ورود به مجامع بین المللی را کسب کنند.

وی نقش شبکه سازمان های مردم نهاد در محیط زیست را برای ارتقاء سواد محیط زیستی بسیار مهم دانست و تصریح کرد: ارتقاء سواد این سمن ها درگرو برگزاری دوره ها و کارگاه های آموزشی است لذا ما تا پایان امسال شش دوره آموزشی پیش بینی کرده ایم.

مظاهری گفت: البته گردهم آوردن سازمان ها کار ساده ای نیست و قریب به دو سال طول کشید تا تشکل سازمان ها شکل گرفت و رؤسای استانی انتخاب شدند.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست افزود: باید به سرمایه های اجتماعی آموزش دهیم تا دارای خرد جمعی شوند و بتوانند در مجامع بین المللی حضوری فعال داشته باشند و این خرد جمعی طوری باشد که این تشکل ها بتوانند در دولت های بعدی نیز به فعالیت های خود ادامه دهند.

به گفته مظاهری اگر به دنبال آن هستیم که ایران بهتری داشته باشیم و محیط زیست به شرایط ایده ‎آل خود برگردد، همه دربرابر آن مسئول و پاسخگو هستیم.

وی یادآور شد: امروز وضعیت محیط زیست کشور مناسب نیست و با توجه به نام گذاری سال جاری مبنی بر همدلی و همزبانی از سوی مقام معظم رهبری، شبکه ها باید همدلی و همفکری با یکدیگر را برای آگاهی دادن محیط زیستی ارتقاء دهند.

وی با یادآوری این که سازمان حفاظت محیط زیست کشور تنها در راستای فعالیت ها و برنامه های تشکل ها یک تسهیل گر بیشتر نیست، ادامه داد: خود تشکل ها باید مدیریت دانش داشته باشند و فعالیت های خود را مدام افزایش دهند.

معاون سازمان محیط زیست با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در دفاع از محیط زیست و منابع طبیعی در ۱۷ اسفند ماه سال گذشته، آن را بهترین راهکار در جهت حفاظت از محیط زیست عنوان کرد و گفت: عده ای سودجو برای رسیدن به منافع شخصی و استفاده مالی، بدون ارزیابی محیط زیستی دست به هر اقدامی می زنند که در این خصوص لازم است سمن ها در مسئله ارزیابی، پس از آموزش های لازم وارد شوند.

مظاهری تأکید کرد: سمن ها خود، کلید حل مشکلات زیست محیطی و منابع طبیعی هستند.

وی با تاکید بر ضرورت نهادینه شدن اقتصاد سبز در جامعه، گفت: نیاز است در این راستا به مردم آگاهی ‎رسانی شود و سازمان‎ های مردم ‎نهاد بستر مناسبی برای این اطلاع ‎رسانی هستند.

مظاهری ادامه داد: با آموزش به سمن‎ ها می ‎توانیم این تفکرات را در بین مردم نهادینه کنیم و با این فرهنگ‎سازی امیدواریم محیط زیست ایران آبادتر شود.

معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست کشور به منظور حضور در کارگاه سه روزه آموزشی نقش شبکه سازمان های مردم نهاد محیط زیستی برای ارتقاء سرمایه اجتماعی به گرگان مرکز استان گلستان سفر کرده است.

در این دوره کارگاهی که رؤسای شبکه سمن های محیط زیستی کشور حضور دارند، آشنایی نمایندگان سمن های شبکه استانی با برنامه های جشنواره بین المللی فیلم سبز و بازدید از تالاب های بین المللی آلاگل، آجی گل و آلماگل نیز پیش بینی شده است.

در استان گلستان ۳۸ تشکل زیست محیطی وجود دارد که ۱۱ مورد آنها ثبت شده هستند. (ایرنا)

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=19941

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.