کل 26905
1

لاکتوباسیل های مقاوم جدا شده از پنیرهای محلی مناطق روستایی کردستان و کاربرد آن در سلنیت زدایی از آب و پساب

  • کد خبر : 8443
  • 10 فروردین 1397 - 0:00
لاکتوباسیل های مقاوم جدا شده از پنیرهای محلی مناطق روستایی کردستان و کاربرد آن در سلنیت زدایی از آب و پساب

توضیحات :

فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست

 

دوره ۱۹ ، شماره ۱ ، بهار ۱۳۹۶

 

نویسندگان: مراحم آشنگرف ، داود صاعدی

 

چکیده:

زمینه و هدف : حضور تراکم های بالای سلنیت در پساب های صنعتی و ورود آن به منابع آب و زنجیره غذایی موجب نگرانی های بهداشتی می شود. بنابراین حذف این آلاینده سمی با روش های امن هم چون اصلاح زیستی میکروبی امری ضروری میباشد. هدف از این مطالعه ، بررسی توانایی حذف سلنیت در لاکتوباسیل های مقاوم جدا شده از پنیرهای سنتی مناطق بکر روستایی استان کردستان است .

روش بررسی: ٢۵ نمونه پنیر محلی از مناطق بکر روستایی استان کردستان جمع آوری شد. غنی سازی در محیط های کشت MRS حاوی سلنیت انجام گرفت . الگوی تحمل پذیری سویه های جدا شده نسبت به سلنیت ، به وسیله روش های رقیق سازی مایع و رقت در آگار بررسی شد. میزان سلنیت موجود در محیط های واکنش با روش کالری متریک ارزیابی گردید. از روش تک عاملی برای بهینه سازی حذف استفاده شد. شناسایی ملکولی با تکثیر ژن S rRNA١۶ و تعیین توالی انجام گرفت .

یافته ها: از مجموع ٣٠ سویه باکتری مقاوم جدا شده ، ۶ Lactobacillus sp. Tra cheese بالاترین مقاومت توام با احیای سلنیت به سلنیوم عنصری (١٢۵ میلی مولار) را نشان داد. بیشترین میزان حذف میکروبی سلنیت در غلظت بیومس ۵٠ گرم در لیتر، غلظت کلرید سدیم ۴ درصد، دمای ٣٧ درجه سانتی گراد، pH  برابر ٧/٢، دور هم زن rpm ١٠٠ و میزان سلنیت ۴۵ میلی مولار مشاهده شد. تحت شرایط بهینه شده ، پس از ۶٠ ساعت میزان یون سلنیت در سوپر ناتانت از ۴۵ میلی مولار به حدود ١/٨ میلی مولار رسید که تقریبا ٩۶ درصد حذف شد.

بحث و نتیجه گیری: با توجه به  یافته های به دست آمده در این مطالعه ، جداسازی و تعیین خصوصیت لاکتوباسیلوس ها را می توان به عنوان کاتالیست های ایمن و اقتصادی و جایگزین مناسب روش های فیزیک و شیمیایی برای حذف فلزات و اکسی آنیون های سمی در صنعت آب و پساب پیشنهاد نمود.

 

واژه های کلیدی: سلنیت ، اصلاح زیستی ، لاکتوباسیلوس ، بهینه سازی ، الگوی تحمل پذیری

 

 << ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>  

مرتضی خسروی؛ محمد ربانی؛ محمدرضا اله قلی قصری؛ محمد جواد ابراهیمی زرندی
مرتضی خسروی؛ محمد ربانی؛ محمدرضا اله قلی قصری؛ محمد جواد ابراهیمی زرندی
مجید عباسپور؛ عبدالرضا کرباسی؛ عاتکه پهلوان؛ حمید رحیمی پور انارکی؛ سعید مطهری
بهاره آذروند؛ ستار انوریا
قاسمعلی عمرانی؛ امیرحسین جاوید؛ الهام رمضانعلی
فاطمه مهدیزاده سراج؛ محمد مهدی دانش؛ هانیه صنایعیان

لطفا برای دانلود مقاله ” لاکتوباسیل های مقاوم جدا شده از پنیرهای محلی مناطق روستایی کردستان و کاربرد آن در سلنیت زدایی از آب و پساب ” از لینک زیر استفاده نمایید.

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=8443

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.