کل 26850
2

راهکارهای ارتقای ایمنی و پیشگیری از تصادفات عابران پیاده در شهرستان قزوین

  • کد خبر : 9682
  • 21 خرداد 1396 - 0:00
راهکارهای ارتقای ایمنی و پیشگیری از تصادفات عابران پیاده در شهرستان قزوین

توضیحات :

مجله ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها

 

دوره ۴ – شماره ۳ – سال ۱۳۹۵

 

نویسندگان : محمدرضا احدی , محمد زمان حسن پور , پریسا بشیری , پوریا بشیری 

 

چکیده :

سابقه و هدف : از آن جا که نقش صنعت حمل‌ونقل، جابه‌جایی مسافر و کالا به‌ صورت ایمن، راحت،‌ ارزان و سریع می باشد، بحث ایمنی رانندگی همیشه به‌طور نسبی مطرح بوده ولی در دو دهه اخیر به دلیل افزایش تصادفات و تلفات ناشی از آن، این موضوع از اهمیت بیشتری برخوردار شده ‌است. هدف از انجام مطالعه حاضر به حداقل رساندن خطراتی است که عابران پیاده را تهدید می کند که این کار از طریق شناسایی نقاط حادثه‌ خیز در شهر قزوین برای عابران و نیز ارائه راه‌حل‌هایی زودبازده و کم‌ هزینه جهت بهبود ایمنی عابران پیاده می باشد.

روش بررسی: جهت رسیدن به اهداف در ابتدا معضلات و تلفات عابرین پیاده در تصادفات مطرح گردید و در مرحله بعدی نقاط حادثه‌ خیز در دونقطه از شهر شناسایی شد و از طریق روش «تحلیل سلسله مراتبی» برای ۵ پارامتر (سرعت وسیله نقلیه، هندسه راه ایمن، حجم ترافیک ایمن، رفتار ایمن عابر، شرایط محیطی) مورد ارزیابی قرارگرفته است.

یافته‌ها: اطلاعات تصادفات در شهرستان قزوین نشان‌ می دهد که ۳۸ درصد از تصادفات مربوط به سنین ۱۹ تا ۲۷ سال بوده و عمدتا هنگام عبور از عرض تقاطع و میدان‌های شهر بوده است. یافته‌ها نشان می دهد در تقاطع طالقانی رفتار ایمن عابران بالاترین امتیاز را گرفته و این بدان معنی است که در این خیابان احتیاجی به تمهیداتی جهت تصحیح رفتار عابران پیاده نیست. بعلاوه عدم وجود تمهیداتی همانند: چراغ راهنمایی و عدم زمان‌بندی مناسب آن باعث بروز تصادفات شده است. در تقاطع سپه‌ نیز حجم ترافیک و سرعت وسایل نقلیه بالاترین امتیازها را به خود اختصاص داده‌اند ولی هندسه راه و نیز رفتار عابران امتیاز کم‌تری کسب کرده‌اند.

نتیجه‌گیری: نتایج نشان‌دهنده این است که وقتی هندسه مسیر مناسب نباشد عابر پیاده نیز نمی تواند رفتار مناسب و ایمنی را به کار گیرد؛ بنابراین در تقاطع خیابان سپه علاوه بر اصلاح هندسی به هدایت مسیر عابرین پیاده مبادرت ورزیده شود. تنظیم زمان‌بندی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی و ایجاد جزایر ایمنی ترافیکی به‌عنوان دیگر راه‌حل‌های پیشنهادی در دو تقاطع طالقانی و سپه در شهر قزوین مناسب است.

 

واژه‌های کلیدی : عابر پیاده ، ایمنی راه ، گروه آسیب‌پذیر ، تصادف ، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی

 

<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>  

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=9682

نوشته های مشابه

07اردیبهشت
وقتی جاده دودی می‌شود
لزوم تهیه پیوست‌ ایمنی در ساخت جاده‌ها

وقتی جاده دودی می‌شود

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.