کل 26853
4

حذف دو مرحله ای نیتروژن آمونیاکی از پساب پتروشیمی کرمانشاه با استفاده از باکتری های بومی تثبیت شده بر روی کربن فعال گرانولی

  • کد خبر : 59994
  • 22 مهر 1401 - 14:35
حذف دو مرحله ای نیتروژن آمونیاکی از پساب پتروشیمی کرمانشاه با استفاده از باکتری های بومی تثبیت شده بر روی کربن فعال گرانولی

توضیحات :

فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست

 

دوره ۲۰ ، شماره ۲ ، تابستان ۱۳۹۷

 

نویسندگان : مهدی گودینی ، حاتم گودینی ، فرهاد سلیمی

 

چکیده :

زمینه و هدف: صنعت پتروشیمی همانند برخی از صنایع دیگر به عنوان یکی از آلوده کننده ­های محیط زیست محسوب می­شود که فاضلاب­های حاوی نیتروژن آمونیاکی این صنایع می­تواند باعث آلودگی آب و محیط زیست شود. هدف از این مطالعه حذف دو مرحله­ای نیتروژن آمونیاکی از پساب پتروشیمی کرمانشاه با استفاده از باکتری­های بومی تثبیت شده بر روی کربن فعال گرانولی می­باشد.

 روش بررسی: این مطالعه به صورت پیوسته و به مدت ۶۰ روز بهره برداری در دو رآکتور با حجم موثر هر کدام ۷/۱ لیتر انجام شده است. رآکتورهای مورد استفاده به صورت بستر ثابت و با جریان روبه بالا مورد بهره ­برداری قرار گرفته­اند. از کربن فعال تثبیت شده با باکتری­های نیتریفایر و دنیتریفایر به عنوان بستر استفاده شده است. اثر غلظت اولیه آمونیاک و نیترات (mg/l200-50) و زمان ماند (h 3-1) در  pH 8 و دمای ۳±۲۸ درجه سانتی گراد مورد بررسی قرار گرفت.

یافته ­ها: نتایج نشان داده است که با افزایش زمان ماند در هر رآکتور، راندمان نیتریفیکاسیون و دنیتریفیکاسیون افزایش یافته است. ماکزیمم سرعت نیتریفیکاسیون و دنیتریفیکاسیون به ترتیب  Kg NH۴+/m۳.d 69/2 و Kg NO۳/m۳.d 49/2بوده است. بیش ترین میزان نیتریفیکاسیون و دنیتریفیکاسیون در زمان ماند ۳ ساعت بوده که حذف آمونیاک و نیترات با راندمان ۵/۹۹ درصد حاصل شده است.

بحث و نتیجه­ گیری: این مطالعه نشان داده است که باکتری­های بومی تثبیت شده بر روی کربن فعال گرانولی و استفاده از آن در یک رآکتور پیوسته رشد چسبیده با جریان روبه بالا توانایی بالایی در حذف آمونیاک داشته است.

 

واژه‌های کلیدی : نیتروژن آمونیاکی ، نیتریفیکاسیون ، دنیتریفیکاسیون ، کربن فعال گرانولی

 

<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>

لطفا برای دانلود مقاله ” حذف دو مرحله ای نیتروژن آمونیاکی از پساب پتروشیمی کرمانشاه با استفاده از باکتری های بومی تثبیت شده بر روی کربن فعال گرانولی ” از لینک زیر استفاده نمایید.

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=59994

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.