کل 26878
4

تولید حدود ۴۲ میلیون تن زباله الکترونیکی در سال ۲۰۱۴

  • کد خبر : 19974
  • 01 اردیبهشت 1394 - 1:19
دانشگاه سازمان ملل اعلام کرد: بیش از ۴۱.۸ میلیون تن زباله الکترونیک ( e-waste) که عمدتا یخچال، ماشین لباسشویی و سایر لوازم خانگی است در سال ۲۰۱۴ در جهان تولید شده است.

تولید حدود ۴۲ میلیون تن زباله الکترونیکی در سال ۲۰۱۴/کشورهای صنعتی بزرگترین تولیدکنندگان

به گزارش خبرگزاری فرانسه، بخش آموزش و پژوهش دانشگاه سازمان ملل افزود: این میزان زباله برابر با بار ۱.۱۵ میلیون کامیون در یک صف ۲۳ هزار کیلومتری است.این در حالی است که فقط یک ششم این زباله ها در چرخه بازیافت قرار می گیرد.

براساس این گزارش، تلفن همراه، ماشین حساب، انواع رایانه،لپ تاپ، پرینتر و سایر لوازم جانبی رایانه حدود هفت درصد زباله های الکترونیک سال ۲۰۱۴ را به خود اختصاص داده است.

ارزش بازیافت این زباله ها ۵۲ میلیارد دلار یا ۳۰۰تن طلاست. این رقم برابر با ۱۱ درصد تولید طلا در سال ۲۰۱۳ است.

در این میزان زباله ۲.۲ میلیون تن ترکیبات سرب، جیوه، کادمیوم،کروم و ۴۴۰۰ تن از کلروفلوئوروکربن (CFC) گازهای ازن-gobbling که از ترکیبات بسیار مخرب برای محیط زیست جهان است، وجود دارد.

این گزارش می افزاید:در سال ۲۰۱۳ به میزان ۳۹.۸ میلیون تن زباله الکترونیک تولید شد و با توجه به افزایش زباله های الکترونیک، این روند صعودی تا سال ۲۰۱۸ این رقم به ۵۰ میلیون تن خواهد رسد.

کشورهای توسعه یافته و صنعتی در صدر فهرست تولید کنندگان زباله های الکترونیک قرار دارند. در این میان نروژ نخستین کشور صنعتی است که بیشترین تولید کننده زباله های الکترونیک به طور متوسط ۲۸.۴ کیلوگرم به ازای هر شهروند را به خود اختصاص داده است.

پس از آن به ترتیب کشورهای سوئیس با ۲۶.۳ ، ایسلند با ۲۶.۱، دانمارک با ۲۴، انگلیس با ۲۳.۵ ، هلند ۲۳.۴، سوئد و فرانسه با بیش از ۲۲ و آمریکا با ۲۲.۱ کیلوگرم به ازای هر شهروند بیشترین تولید کنندگان زباله الکترونیکی هستند.

طبق این گزارش، قاره آفریقا با بیش از یک میلیارد نفر جمعیت و با بیش از ۵۰ کشور کمترین میزان تولید کننده این نوع زباله ها با ۱.۷ کیلوگرم به ازای هر فرد را به خود اختصاص داده است.تمام کشورهای این قاره در مجموع در سال گذشته ۱.۹ میلیون تن زباله الکترونیک تولید کرده اند.

طبق این گزارش، البته از نظر حجم، آمریکا و چین بالاترین تولید کننده زباله الکترونیک به میزان ۳۲ درصد هستند و کشورهای ژاپن، آلمان و هند در رده های بعدی این فهرست قرار دارند.

معاون دبیر کل سازمان ملل دیوید مالون David Malone با ارائه گزارشی در این زمینه گفت: ۶۰ درصد زباله های الکترونیک از خانه ها به دست می آید و اکنون خانه ها در سراسر دنیا مخازن بالقوه مهمی برای تولید زباله های قابل بازیافت، زباله های بین المللی، زباله های الکترونیکی که به منزله معادن شهری محسوب می شوند، هستند.

وی تاکید کرد: این زباله ها دارای مواد و محتوای بسیار خطرناکی هستند که از آنها می توان به عنوان 'معدن سمی' یاد کرد و دفع و بازیافت آن باید تحت کنترل نیروهای متخصص و با نظارت باشد. (ایرنا)

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=19974

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.