توضیحات :
فصلنامه سلامت و محیط زیست
دوره ۳ – شماره ۳ – سال ۱۳۸۹
نویسندگان : مقداد پیرصاحب ، علی الماسی ، منصور رضایی
چکیده :
زمینه و هدف: آموزش صنوف از برنامه هایی است که در بهبود بهداشت مواد غذایی موثر است. از طرفی اطلاع از سطح آگاهی، نگرش و عملکرد بهداشتی متصدیان مواد غذایی، مدیریت بهداشت محیط را تسهیل می نماید. این تحقیق با هدف تعیین تاثیر دوره ویژه آموزش بهداشت بر آگاهی، نگرش و عملکرد متصدیان مواد غذایی صورت گرفته است.
روش بررسی: مطالعه به روش نیمه تجربی انجام شده و در آن آگاهی، نگرش و عملکرد ۳۷۰ نفر از صنوف مختلف قبل و بعد از آموزش مورد بررسی قرار گرفته است. ابزار جمع آوری داده ها پرسش نامه و چک لیست بود. روش تحلیل داده ها آزمون t زوجی ،۲ χ و آنالیز واریانس یک طرفه بوده است.
یافته ها: آموزش بر آگاهی، نگرش و عملکرد متصدیان موثر است. به طوری که میانگین نمرات آگاهی از ۴.۰۳±۲۰.۵۵ به ۳.۷۵ ± ۲۳.۷۳، نگرش از ۱۴.۶ ± ۱۰۷.۲به ۱۴.۵ ± ۱۱۲.۲۳ و عملکرد از ۷.۶ ± ۴۳.۹۳ به ۸ ± ۱۱.۴۶ افزایش یافت(۰.۰۰۱>P ).
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که میانگین نمرات آگاهی، نگرش و عملکرد پس از مداخله آموزشی تغییر کرده و بیان گر تاثیر دوره ویژه آموزش بهداشت بر آگاهی، نگرش و عملکرد متصدیان مراکز مواد غذایی است. توصیه می گردد، آموزش صنوف بر اساس نوع صنف و به صورت همگن تشکیل شود و جهت اعطای گواهی نامه دوره، تدارک آزمون و کسب نمره حد نصاب ضروری به نظر می رسد.
واژههای کلیدی : آموزش بهداشت ، متصدیان مواد غذایی ، آگاهی ، نگرش ، عملکرد
<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>
لطفا برای دانلود مقاله “تاثیر دوره ویژه آموزش بهداشت بر آگاهی ، نگرش و عملکرد متصدیان تهیه ، توزیع و فروش مواد غذایی کرمانشاه” از لینک زیر استفاده نمایید.