کل 26883
0

برنامه چین برای مهار آلودگی هوا تا سال ۲۰۳۰

  • کد خبر : 19608
  • 20 دی 1394 - 12:19
 مسئولان شهری پکن پایتخت چین اعلام کرده اند که برنامه ای را برای رفع معضل آلودگی هوا تا سال ۲۰۳۰ میلادی در دست تدوین دارند.

رئوس این برنامه اعلام نشده است، اما مسئولان شهری پکن تاکید دارند که این برنامه برای همیشه به معضل آلودگی و مه سنگین سمی پایان خواهد داد. 

آلودگی هوا یکی از معضلات اصلی شهرهای بزرگ در نقاط مختلف دنیا است، اما در برخی از این شهرها از جمله پکن که ۲۱ میلیون نفر جمعیت دادر، موضوع حادتر است. 

اگرچه گفته می شود این شهر حتی با این همه آلودگی جزو ۲۰ شهر اصلی آلوده جهان نیست، اما مخاطرات این آلودگی که مستقیما سلامتی شهروندان را نشانه رفته، بیانگر واقعیت دیگری است. 

همین مخاطرات و خطراتی که مردم این کلانشهر را متوجه خود کرده، سبب شده است تا برنامه ریزان و مسئولان شهر پکن اعلام کنند برنامه مدونی را برای مهار همیشگی معضل آلودگی و مه سنگین سمی تا سال ۲۰۳۰ میلادی در دست تدوین دارند. 

در سال گذشته میلادی این شهر فقط ۱۸۶ روز هوای با کیفیت پاک داشته است که این رقم ۱۴ روز بیشتر از سال ۲۰۱۴ میلادی بود. 

حال دولت محلی پکن می گوید، هدف گذاری هایی انجام داده که بر اساس آن داشتن هوای کاملا پاک از سال ۲۰۳۰ میلادی برای همه شهروندان امکان پذیر خواهد بود. 

میزان آلودگی روزانه این شهر در سال گذشته میلادی به طور میانگین، بالاتر از ۸۰ میکروگرم در هر متر مکعب بود که البته از استاندارد جهانی ۲۵ میکروگرم بالاتر است. 

با این حال قرار است برنامه جامع حفاظت از محیط زیست چین جهت داشتن هوای پاک تا سال ۲۰۳۰ میلادی رونمایی شود که هدف آن رسیدن به شاخص ۳۵ میکروگرم در هر متر مکعب هوا است. 

بستن بیش از ۲۵۰۰ کارخانه تا پایان سال جاری میلادی در شهر پکن یکی از راهکارهایی است که شهرداری این شهر دیروز قول انجام آن را داد.

کربن، دی اکسید سولفور و نیتروژن سولفور از اصلی ترین آلوده کننده های شهر پکن است و در زمستان به دلیل سوخت زغالی، آلودگی در شهر بیشتر می شود و در حاشیه شهر بوی زغال سنگ سوخته کاملا به مشام می رسد. 

بسیاری از مردم مانند «چن یوان» شهروند پکنی از این وضع راضی نیستند و می گویند خلاف آنچه مسئولان اعلام می کنند، در سال ۲۰۱۵ هوای پاک نداشته است و کارهای زیادی برای رفع این مشکل باید صورت گیرد. 

«مردم» نشریه ارگانی حزب حاکم از قول شهروند دیگری با نام «لی لی» 52 ساله نوشت: بهتر است داده های آماری را کنار بگذارید. واقعیت این است که ما هوای پاک استشمام نمی کنیم. 

«جانگ دی وی» رئیس مرکز نظارت وزارت حفاظت از محیط زیست چین هم در سخنان گفت: داده ها نهایتا ثابت می کند اوضاع هوا در شهر پکن بهبود یافته، اما طبیعتا استاندارد برای همه سال حاکم نبوده است. 

مصرف زغال سنگ در پکن در سال گذشته میلادی به ۱۲ میلیون تن بود که به دلیل تدابیر مهار کننده دولت، نسبت به یک سال قبل تر ۱۱ میلیون تن کاهش یافت. 

در دو ماه گذشته دستکم هر هفته یک بار هشدار شدید آلودگی هوا برای شهر پکن و استان ها و شهرهای همجوار آن در شمال و شمال شرق کشور صادر شده است. 

از ماه نوامبر (آبان – آذر) سال قبل تا پایان سال، فقط دو بار هشدار قرمز که بالاترین میزان آلودگی را نشان می دهد در شهر پکن اعلام شده و چندین بار مدارس این شهر و هزاران کارخانه موقتا تعطیل شدند. 

فضای آلوده در شمال شرقی چین معادل ۶۶۰ کیلومتر مربع است که بعضا از مساحت یک کشور فراتر می رود و افزون بر این، بستن نزدیک به ۱۵ هزار کارخانه و تعطیلی مدارس در استان ها و شهرهای مختلف شمال شرق هم موضوع را حل نکرده است. 

جابجا نشدن هوا، نوزیدن باد و استفاده بالا و بی رویه از سوخت زغال سنگ و همچنین سوخت نامطلوب برای خودروها در چین از علل اصلی آلودگی بالا در مناطق شمال شرقی است. 

دولت و مردم البته راه حل های مختلفی را دنبال می کنند که نگاهی گذرا به آنها می تواند تلاش های آنها و تجربیاتشان را نشان دهد. 

تعطیل شدن مدارس، بستن هزاران کارخانه آلوده، توسعه منابع تجدیدپذیر انرژی و جلوگیری از آلوده کننده های اصلی برای ورود به مناطق مرکزی شهر پکن و بسیاری شهرهای دیگر از جمله این موارد است. 

انتشار هشدارهای مختلف رنگی آب و هوایی که بالاترین آنها قرمز است و همچنین هشدار دادن به مردم برای ماندن در منازل از دیگر اقداماتی است که در موارد بحران آلودگی هوا به کار گرفته می شود. 

همچنین به مردم توصیه می شود که ماسک را همیشه مورد استفاده قرار دهند. آمار نشان می دهد که یک ششم از کل ماسک هایی را که مردم به صورت می زنند، شهروندان پکنی خریداری می کنند که این نشان از وضعیت بسیار بد آلودگی در این شهر است. 

حرکت دیگری را که پلیس برای مبارزه با آلودگی آغاز کرده است برنامه ویژه برای تردد خودروها است. در پکن طرح زوج و فرد اجرا نمی شود، اما در هر روز دو شماره آخر پلاک ها خودروها تعیین می شود و دارندگان این خودروها قادر به استفاده از وسیله نقلیه خود نیستند.  

تلاش های دیگری نیز برای مبارزه با آلودگی هوا انجام شده است. از جمله ایجاد سالن های بادکنکی که برای تمیز کردن هوا و البته اندازه گیری شاخص آلودگی که فعلا به شکلی محدود در پکن مورد استفاده قرار می گیرد. 

آمار نشان می دهد که آلودگی های بالای هوا در پنج سال گذشته باعث مرگ های زودرس شده و یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جانشان را در این مدت از دست داده اند و این رقم ۴۰ درصد از کل مرگ و میرهای جهان به همین دلیل است. 

همین آمار از وزارت حفاظت از محیط زیست چین حاکی است که هر سال بیش از ۲۳ میلیارد دلار خسارت محیط زیستی نیز به این کشور وارد می شود. 

برخی گزارش ها نیز حاکی است که اگر این روند ادامه یابد سالانه بیش از ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار نفر دچار مرگ های زودرس به دلیل استنشاق هوای آلوده در چین خواهند شد.(ایرنا)

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=19608

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.