کل 26883
3

بررسی کیفیت و کمیت فاضلاب های صنایع غذایی و تاثیر آن بر عملکرد سیستم تصفیه فاضلاب (مطالعه موردی : کارخانه مینو- خرمدره)

  • کد خبر : 8660
  • 04 اسفند 1396 - 0:00
بررسی کیفیت و کمیت فاضلاب های صنایع غذایی و تاثیر آن بر عملکرد سیستم تصفیه فاضلاب (مطالعه موردی : کارخانه مینو- خرمدره)

توضیحات :

فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست

 

دوره ۱۷ ، شماره ۱ ، بهار ۱۳۹۴

 

نویسندگان: امیر حسین جاوید ، امیر حسام حسنی ، سمیه گهوار بند

 

چکیده:

زمینه و هدف : به دلیل نگرانی در کمیت و کیفیت فاضلاب های صنعتی و عوارض آن بر انسان و محیط زیست و وجود مواد آلاینده متفاوت در این فاضلاب و عدم اطلاع از وضعیت پارامترها و تاثیر آن بر عملکرد سیستم تصفیه فاضلاب ، این تحقیق در شرکت مینو خرمدره به منظور بررسی کمیت و کیفیت فاضلاب آن انجام شد .

مواد و روش ها : جهت بررسی کیفی از۱۸ قسمت مختلف تصفیه خانه و واحدهای تولیدی در۱۰ نوبت نمونه برداری شد . در کل نمونه ها  pH،دما، چربی و روغن، نیاز اکسیژن خواهی زیستی، نیاز اکسیژن خواهی شیمیایی، مواد معلق کل آزمایش شد. جهت بررسی کمی فاضلاب ورودی به تصفیه خانه با ثبت کارکرد کنتور واقع در ورودی متعادل سازی انجام یافت . سپس با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آماری آنالیز میانگین واریانس و همبستگی ارتباط نتایج مشخص شد.

یافته ها: دبی فاضلاب ورودی به تصفیه خانه در محدوده ۱۵۰-۱۰۰ متر مکعب در روز، دامنه تغییرات pH ، مواد معلق کل ، نیاز اکسیژن خواهی زیستی، نیاز اکسیژن خواهی شیمیایی، چربی و روغن در قسمت های مختلف به ترتیب ۹۶/۱۰-۹۵/۳، ۷/۱۶۳۷-۰، ۵۹۶۷۴-۹/۱، ۹۹۶۰۰-۶ ، ۱۰۰۸-۰ میلی گرم بر لیتر و دامنه تغییرات بازده حذف نیاز اکسیژن خواهی شیمیایی، نیاز اکسیژن خواهی زیست، مواد معلق کل، چربی و روغن در تصفیه خانه به ترتیب ۷/۹۹-۹۴ ،۸/۹۹-۹/۹۷، ۵/۹۸-۸۹ ،۱۰۰-۷/۹۲ % بود.

بحث و نتیجه گیری: تغییر فصل، زمان، نوع و میزان محصول بر آلودگی موثر و از نسبت نیاز اکسیژن خواهی زیستی به نیاز اکسیژن خواهی شیمیایی در ورودی تصفیه خانه مشاهده شد نوع سیستم زیستی به کار رفته مناسب و ۱۴-۱۰ % آب مصرفی به فاضلاب تبدیل می گردد.

 

واژه های کلیدی: تصفیه فاضلاب ، صنایع غذایی ، آلاینده

 

 << ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>  

مرتضی خسروی؛ محمد ربانی؛ محمدرضا اله قلی قصری؛ محمد جواد ابراهیمی زرندی
مرتضی خسروی؛ محمد ربانی؛ محمدرضا اله قلی قصری؛ محمد جواد ابراهیمی زرندی
مجید عباسپور؛ عبدالرضا کرباسی؛ عاتکه پهلوان؛ حمید رحیمی پور انارکی؛ سعید مطهری
بهاره آذروند؛ ستار انوریا
قاسمعلی عمرانی؛ امیرحسین جاوید؛ الهام رمضانعلی

لطفا برای دانلود مقاله ” بررسی کیفیت و کمیت فاضلاب های صنایع غذایی و تاثیر آن بر عملکرد سیستم تصفیه فاضلاب (مطالعه موردی : کارخانه مینو- خرمدره) ” از لینک زیر استفاده نمایید.

فاطمه مهدیزاده سراج؛ محمد مهدی دانش؛ هانیه صنایعیان

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=8660

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.