توضیحات :
فصلنامه علمی تخصصی طب کار
دوره ۷ – شماره ۱ – سال ۱۳۹۴
نویسندگان : آزاده نجار زاده ، رقیه زارع رشکوییه ، غلامحسین حلوانی ، رضا جعفری ندوشن
چکیده :
مقدمه : تغذیه مناسب زنان می تواند در سلامت نسل آینده نقش موثری داشته باشد. تغذیه زنان کارگر در این میان اهمیت خاصی دارد. این بررسی جهت ارزیابی میزان دریافت انرژی، درشت مغذی ها و برخی از ویتامینها و املاح و مقایسه آن با مقادیر استاندارد انجام گرفت.
روش بررسی: این مطالعه مقطعی– تحلیلی بر روی ۳۰۰ زن قالی باف شهر یزد انجام شد. پس از اندازه گیری قد و وزن ، مواد مغذی هر فرد به روش یاد آمد ۲۴ ساعته خوراک برای ۳ روز ثبت گردید و با نرم افزار Nutritionist IV، دریافت مواد مغذی هر فرد تعیین شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 14 و آزمون های آمار توصیفی و آزمون تی در سطح معناداری (P<0.05) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها : پس از حذف موارد بیش و کم گزارش دهی آنالیز نهایی بر روی داده های ۱۷۰ نفر انجام شد. در مطالعه حاضر، شاخص توده بدنی زنان مورد بررسی kg/m2 3.84±۲۳.۳۹ بود. میانگین دریافت انرژی ۴۷۳.۷±۲۵۳۶.۴ کیلوکالری بود. سهم کربوهیدرات، پروتئین و چربی از انرژی دریافتی به ترتیب ۵۵.۶۵ ، ۱۰.۸۶ و۳۳.۴۸ درصد بود. همچنین ، دریافت کلسیم و ویتامین های A و C کمتر از حد استاندارد بود (P<0.05). 91.7% زنان مورد بررسی بیش از ۱۰۰% مقدار مورد نیاز خود انرژی مصرف می نمودند و اضافه وزن و چاقی در۳۱.۸ درصد افراد مورد بررسی مشاهده شد.
نتیجه گیری : بر اساس یافته های مطالعه حاضر، علیرغم دریافت بیش از اندازه انرژی و چاقی هنوز زنان در معرض کمبود دریافت ریز مغذی ها می باشند.
واژههای کلیدی : دریافت مواد مغذی ، قالیبافان ، یزد
<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>