کل 26883
0

بررسی مقایسه ای پوسته آهکی مرجان و پوسته آهکی مرجان دریایی پوشش داده شده با سولفات آلومینیوم به عنوان جاذب در حذف آرسنیک از محیط های آبی : مطالعه تعادلی و سینتیکی

  • کد خبر : 9228
  • 09 شهریور 1396 - 0:00
بررسی مقایسه ای پوسته آهکی مرجان و پوسته آهکی مرجان دریایی پوشش داده شده با سولفات آلومینیوم به عنوان جاذب در حذف آرسنیک از محیط های آبی : مطالعه تعادلی و سینتیکی

توضیحات :

فصلنامه سلامت و محیط زیست

 

دوره ۵ – شماره ۴ – سال ۱۳۹۱

 

نویسندگان : محمد تقی صمدی ، رقیه نوروزی ، محمد هادی مهدی نژاد ، رضا امین زاده

 

چکیده :

زمینه و هدف: غلظت آرسنیک در آب آشامیدنی به دلیل اثرات مضر آن برروی سلامت انسان بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر پوسته آهکی و پوسته آهکی مرجان دریایی پوشش داده شده با سولفات آلومینیوم به عنوان یک جاذب بر کارایی حذف آرسنیک از محیط های آبی است.

روش بررسی: در این تحقیق که در مقیاس آزمایشگاهی انجام گرفته است، ابتدا طی مراحل متعددی گرانول مرجان آهکی با مش ۳۰ تهیه شد سپس راندمان حذف آرسنات در شرایط مختلف و با تغییر فاکتورهای موثر شامل pH، زمان تماس و مقدار جاذب بدون پوشش و پوشش داده شده با سولفات آلومینیوم مورد بررسی قرار گرفت. همچنین دادههای حاصل از این تحقیق با مدل لانگمیر و فروندلیچ و داده های سینتیک با مدل های pseudo- first order، pseudo- second order و modifited pseudo- first order تطبیق داده شده است.

یافته ها: با افزایش pH محلول از ۳ به ۱۰ در غلظت ۵۰۰ μg/L آرسنات و ۵ g/L جاذب و زمان ماند ۱۲۰ min کارایی حذف برای جاذب بدون پوشش و پوشش دار به ترتیب از ۱۰۰% به ۲.۸۶% و ۱۰۰% به ۲.۹۲% کاهش یافت. با افزایش مقدار این دو ماده جاذب از ۱ g/Lبه ۵ و زمان ماند ۱۲۰ min کارایی حذف به ترتیب از ۷۶% به ۲.۹۹% و ۳.۶۶% به ۱.۹۱% افزایش یافت. کارایی حذف آرسنات با زمان تماس و مقدار جاذب رابطه مستقیم و با غلظت اولیه آرسنات و pH رابطه معکوس داشته است. همچنین کارایی حذف جاذب پوشش دار بیشتر از جاذب بدون پوشش است. بهترین مدل ایزوترم جذب در این دو فرآیند برای آرسنات مدل لانگمویر و سینتیک جذب با مدل درجه دوم بهتر توصیف شد.

نتیجه گیری: با توجه به راندمان حذف مناسب، هزینه پایین فرآیند و عدم تولید مواد مضر برای محیط زیست می توان از مرجان های دریایی خلیج فارس به عنوان یک جاذب در حذف آلاینده های محیط زیست مانند آرسنات استفاده نمود.

 

واژه‌های کلیدی : پوسته آهکی ، پوسته آهکی پوشش داده شده ، حذف آرسنیک ، آرسنات ، جذب

 

<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>

لطفا برای دانلود مقاله ” بررسی مقایسه ای پوسته آهکی مرجان و پوسته آهکی مرجان دریایی پوشش داده شده با سولفات آلومینیوم به عنوان جاذب در حذف آرسنیک از محیط های آبی : مطالعه تعادلی و سینتیکی ” از لینک زیر استفاده نمایید.

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=9228

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.