توضیحات :
فصلنامه علوم و تکنولوژی محیط زیست
دوره ۱۴، شماره ۴، زمستان ۱۳۹۱
نویسندگان: سید مصطفی خضری خضری ، علی رضا رحمانی ، محمد تقی صمدی ، وحید حیات بخش ملایری
چکیده:
آهن و منگنز از جمله فلزاتی می باشند که وجود مقادیر جزیی از آن ها می تواند در آب مصرفی برای شرب و آب های صنعتی ایجاد اشکار کند. در سیستم رودخانه و آب های سطحی این فلزات بین فاز محلول و فاز جامد( معلق و رسوب) توزیع می شوند. که البته در شرایط مختلف چگونگی این تبادل و توزیع یکنواخت نیست . تغییرات درجه حرارت ، pH و قلیائیت از جمله فاکتورهای موثر در تبادل این فلزات بین فازهای مدکور می باشند. تحقیق حاضر به بررسی تغییرات فاکتورهای فوق با تغییرات ترکیبات آلی و معدنی آهن و منگنز می پردازد. در این تحقیق محلول های با غلظت mg/lit١٠ سولفات و استات آهن و mg/lit٢ سولفات و استات منگنز مورد استفاده قرار گرفت . مراحل انجام آزمایش شامل آ»اده سازی محلول ها، بررسی اثر pH ، بررسی اثر قلیائیت و بررسی اثر درجه حرارت می باشد. که بدین منظور حلالیت این ترکیبات آلی و معدنی آهن و منگنز در pH ۶ تا ١٢، قلیائیت های ۵٠ تا ۴٠٠و درجه حرارت های ٠ تا ٣٠ درجه سانتی گرادمورد آزمایش قرار گرفت و نتایج بعد از فیلتراسیون هضم فلزات در محلول و سنجش توسط دستگاه جذب اتمی بررسی شد. افزایش قلیائیت بیشترین تاثیر را بر کاهش حلالیت سولفات آهن دارد، که کمترین حلایت در قلیائیت ۴٠٠ به میزان mg/lit٠۴٨۶ است . افزایش pH بیشترین تاثیر را بر کاهش حلالیت استات آهن دارد که کمترین حلالیت در ١٢= pH برابر ٠/۴۴١ می باشد هچنین افزایش pH بیشترین افزایش pH بیشترین تاثیر را بر کاهش حلالیت سولفات و استات منگنز دارد که کمترین حلالیت آن ها در ١٢= pH به ترتیب برابر با ٠/٢۴٧ و ٠/٣٧٢ می باشد. با افزایش درجه حرارت حلالیت کاهش می یابد که این کاهش حلالیت در ترکیبات منگنز بیشتر از ترکیبات آهن و در ترکیبات معدنی بیشتر از ترکیبات آلی می باشد. همچنین در کل آزمایشات حدود ٩٠% منگنز در آب به صورت محلول وجود داشت . در حالی که حداکثر حلالیت آهن کمتر از ۴٠% بود.
واژه های کلیدی: آهن و منگنز ، قلیائیت ، pH ، درجه حرارت
<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>
مرتضی خسروی؛ محمد ربانی؛ محمدرضا اله قلی قصری؛ محمد جواد ابراهیمی زرندی |
مرتضی خسروی؛ محمد ربانی؛ محمدرضا اله قلی قصری؛ محمد جواد ابراهیمی زرندی |
مجید عباسپور؛ عبدالرضا کرباسی؛ عاتکه پهلوان؛ حمید رحیمی پور انارکی؛ سعید مطهری |
بهاره آذروند؛ ستار انوریا |
لطفا برای دانلود مقاله ” بررسی تغییرات ترکیبات آلی و معدنی آهن و منگنز با تغییرات درجه حرارت و قلیائیت در آب pH ” از لینک زیر استفاده نمایید.
قاسمعلی عمرانی؛ امیرحسین جاوید؛ الهام رمضانعلی |