کل 26875
0

بررسی تأثیر استفاده از وسایل فردی حفاظت شنوایی در محیط پرسر و صدا بر روی فشارخون و ضربان قلب

  • کد خبر : 9661
  • 28 خرداد 1396 - 0:00
بررسی تأثیر استفاده از وسایل فردی حفاظت شنوایی در محیط پرسر و صدا بر روی فشارخون و ضربان قلب

توضیحات :

فصلنامه علمی تخصصی طب کار

 

دوره ۱ – شماره ۱ – سال ۱۳۸۸

 

نویسندگان : دکتر غلامرضا پور یعقوب ، دکتر خسرو صادق نیت حقیقی ، دکتر فرشید سبز علیان

 

چکیده :

مقدمه: سروصدا به عنوان شایعترین آلاینده محیط های صنعتی علاوه بر ایجاد افت شنوایی، روی سیستم های دیگر بدن نیز می تواند اثر نامطلوب داشته باشد. مدارک متعددی به نفع تأثیر سروصدا بر روی سیستم قلبی عروقی در مطالعات به دست آمده است. یکی از راه های کاهش مواجهه با سروصدا استفاده از وسایل فردی حفاظت شنوایی می باشد. بطور تئوریک کنترل مواجهه با وسایل حفاظت فردی احتمالاً اثرات قلبی عروقی مواجهه با صدا را نیز کنترل می نماید. البته مطالعه خاصی در مورد این اثر وسایل حفاظت فردی صورت نگرفته است. در این مطالعه اثر استفاده از وسایل حفاظت فردی شنوایی در محیط پر سروصدا بر روی فشار خون دیا ستولیک، سیستولیک و تعداد ضربان قلب ارزیابی شده است.

روش بررسی: ‌طی یک مطالعه مداخله ای با تعداد نمونه ۳۰ نفر کارگر که حداقل ۸ ساعت در محل کار با سروصدای بالاتر از dB 85 مواجهه داشتند ارزیابی شد. در ابتدا فشار خون و تعداد ضربان قلب آنها بعد از ۵ دقیقه نشستن در محل کار بین ساعات۱۱-۱۰ صبح در سه نوبت با رعایت شرایط استاندارد گرفته شد. پس از آن ضمن توصیه به استفاده از گوشی و آموزشهای لازم در این زمینه، تمامی کارگران از نظر استفاده از گوشی تحت نظر قرار گرفتند. در حین استفاده از گوشی در طول ۲ هفته مجدداً فشار خون و ضربان قلب کارگران اندازه گیری شد.

یافته‌ها: میانگین فشار خون سیستولیک بعد از استفاده از گوشی mm Hg 70.5 کاهش یافت (۰.۰۰۴۰=P). میانگین فشار خون دیاستولی بعد از استفاده از گوشی به میزان mm Hg 13.2 کاهش یافت (۰.۰۵=p ). اختلاف میانگین تعداد ضربان قلب قبل (۵۵.۷۰) و حین استفاده از گوشی (۸۱.۶۹) از نظر آماری معنی دار نبود (۰.۶۳۵=p ).

نتیجه‌گیری: اختلاف مشاهده شده در فشار خون افراد با اینکه شاید از نظر بالینی اهمیت چندانی نداشته باشد، ولی از نظر آماری معنی دار بود.بنابراین توصیه به استفاده از وسایل حفاظت فردی در محیط های پرسروصدا علاوه بر کاهش اثر سروصدا بر سیستم شنوایی، اثر این مواجهه شغلی را بر سیستم قلبی – عروقی نیز کاهش می دهد که می تواند از نظر بالینی اهمیت قابل توجه داشته باشد.

 

واژه‌های کلیدی :  سروصدا ، افت شنوایی ناشی از سروصدا ، وسایل حفاظت فردی ، فشار خون

 

<< ادامه مطلب را در فایل پیوست مطالعه فرمایید >>  

دانلود فایل

لینک کوتاه : https://hsenk.ir/?p=9661

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.